G4Media.ro

Reacția primarului pro-rus al Chișinăului, după ce primarul Constanței a anulat evenimentul…

sursa foto: Facebook/ Vergil Chitac

Reacția primarului pro-rus al Chișinăului, după ce primarul Constanței a anulat evenimentul de „înfrățire”: „Amiralul a capitulat sub presiuni și frustrări personale/ De Paște, ouăle se vopsesc dacă ele există”

Primarul pro-rus al Chișinăului, Ion Ceban, a reacționat pe Facebook după ce primarul Constanței, Vergil Chițac, a anulat evenimentul de înfrățire al celor două municipii, spunând că s-a atribuit o ”semnificație politică” semnării acordului. „Amiralul a capitulat sub presiuni și frustrări personale!”, a scris Ceban.

„Amiralul a capitulat sub presiuni și frustrări personale! Este o vorbă la moldoveni „singur cânt, singur dansez” așa și în cazul lui. El a anunțat, el a renunțat. De Paște, ouăle se vopsesc dacă ele există, Dle amiral”, a scris pe Facebook primarul Chișinăului, Ion Ceban.

Primăria Constanța anunțase, luni, o ceremonie de semnare a acordului de înfrățire între cele două adminstrații, o procedură simbolică prin care două comunități își declară public susținerea reciprocă și în urma căreia sunt de așteptat evenimente culturale comune, sprijin economic, vizite oficiale ale delegațiilor celor două administrații, alte activități comune etc.

Evenimentul urma să aibă loc marți, la Prefectura Constanța. Acordul a fost aprobat anterior de consiliile locale din ambele orașe.

La câteva ore de la anunțul semnării acordului, primăria a anunțat că evenimentul nu va mai avea loc motivând răzgândirea prin ”evitarea utilizării în sens politic a acestui eveniment”, după ce în spațiul public ”a fost atribuită o semnificație politică” momentului înfrățirii orașelor: ”Decidem anularea evenimentului respectiv și reanalizarea oportunității demersului de semnare a documentului menționat”, se arată în comunicat.

Primarul socialist pro-rus al Chișinăului, Ion Ceban, a avut în ultimele săptămâni un turneu punctat de întâlniri cu lideri de prim rang în România. Promotor al politicii patentate de fostul președinte moldovean Vladimir Voronin, denumită generic în Moldova „vițelul cu două mame” ce sugerează dualitate politică, Ceban a făcut un tur de forță în zona administrațiilor locale, unde vrea să atragă parteneriate cu Chișinăul, dar și la nivel central.

Ion Ceban este un politician ce a făcut pe rând parte din Partidul Comuniștilor (PCRM) condus de fostul președinte comunist și autoritar Vladimir Voronin, după care a fost unul dintre primii transfugi la Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) în anul 2012, condus de fostul președinte prorus, Igor Dodon.

Tot Ceban a lansat informații alarmiste cu privire la refugiații ucraineni, susținând că „estimăm că în perioada următoare, din bunul nostru simț, ne putem trezi cu lucruri urâte, începând de la furturi, tâlhării, abuzuri și vandalism care deja au loc”.

sursa foto: Facebook/ Vergil Chitac

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

17 comentarii

 1. Comunistu lu pește prăjit, nici matale nu mai ai ouă, i le-ai vândut lui Pustalin de mult.

 2. Coresct, la chisonau le inroseste cu gura

 3. asta e PSD si PNL doua partide nascute din PCR care au relatii cu rusnacii

 4. De preferat e sa nu ai un raport sexual cu o femeie in perioada respectiva a lunii. Dar na, inca mai sunt salbatici rusnacii

 5. Infratirea era intre Constanta, oras din Romania si Chisinau, oras din Republica Moldova. Ce legatura are sprijinul reciproc dintre doua comunitati, majoritar romanesti si mizeria in derulare in Ucraina, opiniile de afiliere ale primarilor vremelnici ai celor doua comunitati. Nu, aici e lipsa de creier, nu de oua!

 6. Pe asta am mai ascultat-o și pe timpul lui Ceașcă!

 7. La constanta e doar smecherie tupeu si muulta muulta prostie, ii intereseaza de chisinau doar daca o mai fi de furat prin ceva proiecte

 8. Oricum era o idee pr.0asta infratirea asta cat timp Mancurt Kaghebica asta e inca primar la Chisinau.
  Poate reuseste Maia sa il prinda cu vreuna din zecile de ilegalitati pe care le-a comis de cand reprezinta interesele rusilor in Basarabia.

 9. Ok. Primarul pro-rus al Chisinaului si le vopseste in culorile Rusiei si ale partidului bolsevic !

  PS. Dar de ce le arata doar la partid ? Sa i le arate si lui Putin !

 10. Toți ruși sint vinovați. Și ce ce cresc reni în taigaua rusă. După războiul lui Hitler toți nemți sint vinovați???!! Și Iohannis??!! Pardon el este sas!!!

  • Bubico, ai o mare problema cu pluralul !

   PS. Cand o sa ti-o rezolvi vom discuta si despre comentariile tale pro putiniste. Pana atunci …

  • Bubico, ai o mare problema cu pluralul !

   PS. Cand o sa ti-o rezolvi vom discuta si despre comentariile tale pro putiniste. Pana atunci …

  • Da, toți. Până la ultimul. De sute de ani nația rusă trăiește de pe urma altor nații. Îi exploatează. Și azi se consideră o specie superioară.
   Noi i-am eliberat pe romi acu aproape 200 de ani, cam târziu. Știi cum se uita la tine superiorul tau rus? Ca la o subspecie.
   Și noi.

 11. Primarul prorusnac vopsește de zor ouăle piticului de la Kremlin si așteaptă ordinul de lustruire.
  După care sluga vine si vorbește de curaj si capitulare. Jesus.

  Când ai terminat cu vopsitul ouălor spune-i piticului sa-si retragă tancurile de pe teritoriul Republicii Moldova, țara rupta de rusnaci din teritoriul românilor.
  OK curajosule? Hai si ktir.
  🖕

 12. Ba nu vedeti ca toti. Moldoveni vorbes rusa ca iei au treaba cu rusi ce. Dracu va mai. Dati mari ca republica putin vrea cu romania