G4Media.ro

Raport USDA: România are cea mai mare scădere la producția de porumb…

Sursa foto: Pixabay / Remaztered Studio

Raport USDA: România are cea mai mare scădere la producția de porumb / Arșița și seceta severă au creat probleme în perioada de vegetație a culturii

Noile estimări de producție făcute de experții americani de la USDA indică o producție mai mare pentru cultura de grâu și o prăbușire la nivelul UE a cantităților ce vor fi recoltate cu porumb, informează Agrointeligența.

Raportul USDA publicat în luna octombrie 2022 precizează că pentru anul de comercializare al Uniunii Europene (UE) 2022/23, producția de porumb este estimată la 56,2 milioane tone metrice (mmt), în scădere cu 2,6 mmt (4 la sută) față de luna trecută, cu 14,8 mmt (21 la sută) sub ultima recolta anuală și cu 15% sub media pe 5 ani. Suprafața este estimată la 8,9 milioane de hectare (mha), în scădere cu 0,1 milioane mha față de luna trecută și cu 0,3 mha sau 4 procente față de anul trecut. Randamentul este estimat la 6,31 tone pe hectar (t/ha), în scădere cu 3% față de luna trecută, cu 18% față de ultima an și 16 la sută din media pe 5 ani.

Recoltarea porumbului este în curs în toată Europa, iar agențiile naționale raportează recolte mai scăzute decât se preconizase inițial. Arșița și seceta severă în multe dintre regiunile majore de cultură a porumbului au creat probleme în perioada de vegetație a culturii.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Pe cat punem pariu ca in urmatoarele luni apare si o stire care sa ne informeze ca traderii de cereale au avut un profit record?

    • Ai noștri s au rugat au făcut slujbe ptr ploaie dar anul asta Dzeu s auitat la alții. De irigații ai noștri nu știu lasa ca vine el daea și le oferă despăgubiri de secetă Cash direct in contul fermierilor.

  2. Americanii spun asta să faca fraierii de români sa cumpere semințe americane GMO „rezistente la seceta”.
    Ce semințe o sa aleagă fermierii români dacă nu există o politică de promovare a produselor agricole românești Bio?