G4Media.ro

Rankingurile luate în calcul vor avea aceeași pondere pentru metarankingul național al…

Rankingurile luate în calcul vor avea aceeași pondere pentru metarankingul național al universităților, care va conta pentru 40% din fondurile alocate de Ministerul Educației cercetării universitare – proiecte de metodologii

Metarankingul universităților românești, ce urmează să fie realizat de un nou grup de experți sub umbrela Ministerului Educației, ar urma să țină cont de clasamentele internaționale care evaluează “global” universitățile, clasamente ce vor avea aceeași pondere, potrivit proiectului de metodologie pentru realizarea acestui metaranking, document supus recent consultării publice. Clasamentul ar urma să fie folosit pentru alocarea a 40% din fondurile pentru cercetarea științifică universitară în 2022, conform unei metodologii de asemenea supuse consultării publice. Daniel David, rectorul Universității Babeș-Bolyai (UBB) și reprezentant al grupului de experți ce realizează din 2016 un astfel de metaranking, apreciază pentru Edupedu.ro că “demersul este promițător (…), dar trebuie corectat cu atenție”.

Potrivit lui Daniel David, care spune că UBB a transmis deja sugestii ministerului, trebuie redusă “dezavantajarea rankingurilor mai selective/de elită”, iar dacă se va ține cont de propunerile făcute în consultarea publică, “va fi un Metaranking rezonabil, care, coroborat cu Metarankingul deja existent, poate da o imagine comprehensivă asupra vizibilității și impactului internațional al universităților românești”. – Declarațiile detaliate, mai jos.

Citește articolul complet pe Edupedu.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. David, prof. univ. de psihologie, care împreună cu fosta studentă, actuală soție, cocoțată la rang de director, caută tot felul de șarlatanii, intr-un fel specifice psihologiei, de a face rost de bani. El (UBB) s-a autoevaluat, pe criterii fără legătură cu rezultatele din cercetare, dar acum vrea și
    bani. Cată importanță, cată aroganță, însoțite de viclenie se găsesc la acest om certat cu etica. Sper ca celelalte universități sa-i răspundă pe masură la aceste aberații pe care le propune.