G4Media.ro

Qatarul va expune din nou în public statuia care reprezintă lovitura aplicată…

Sursa foto. Twitter / News.ro

Qatarul va expune din nou în public statuia care reprezintă lovitura aplicată de Zidane lui Materazzi în finala CM din 2006 / Statuia va fi montată într-un muzeu al sportului

Statuia care reprezintă lovitura cu capul în piept aplicată de framncezul Zinedine Zidane italianului Marco Materazzi în finala Cupei Mondiale din 2006 va fi expusă din nou în public, la Doha, însă într-un Muzeu al Sportului.

Directoarea muzeului, Al-Mayassa al-Thani, sora emirului, a anunţat revenirea statuii în atenţia publicului. Iniţial, statuia a fost instalată în 2013 pe promenada din Doha, însă după doar câteva zile a fost înlăturată, unii critici spunând că încurajează idolatria, alţii că încurajează violenţa.

“Societăţile evoluează. Este nevoie de timp. Oamenii sunt criticaţi la început, însă apoi înţeleg cum stau lucrurile şi se obişnuiesc. Zidane este un mare prieten al Qatarului şi un model pentru toată lumea arabă. Arta este o chestiune de gust”, a declarat sora emirului.

Statuia din bronz înaltă de 5 metri a fost realizată de sculptorul algerian Adel Abdessemed.

La finala Cupei Mondiale de fotbal din 2006, Zidane l-a lovit cu capul în piept pe Materazzi, ceea ce i-a atras eliminarea. Trofeul a fost câştigat de Italia.

Sursa foto. Twitter / News.ro

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Sigur nu e vorba de un cuplu leghebe-t? Quatarul e cunoscut ca fiind un regim tolerant, inclusivist. Eu cred ca e vorba de un cuplu de gh ey.

  2. Au si ei un fel de libertate de exprimare, atât timp cat „nu deranjează”… In Romania nu e atât de rău, dar nici bine. Si aici poți deranja, dar răspunsul vine indirect, printr-o alta instituție cu abilitați si pe o alta temă…

  3. Si care este mesajul? Cum sa dai un cap in gura? Un gest golanesc care a umbrit o cariera….
    Sunt impresionat de sensibilitatea quatarezilor….Bravo baieti!