G4Media.ro

PSD se opune procedurii de urgenţă pentru proiectul de desfiinţare a Secției…

PSD se opune procedurii de urgenţă pentru proiectul de desfiinţare a Secției speciale și propune „dezbateri așezate” după avizul Comisiei de la Veneția, așteptat în iulie

Senatorii PSD s-au opus miercuri, în plen, aprobării procedurii de urgenţă pentru dezbaterea proiectului privind desfiinţarea Secţiei de investigare a infracţiunilor din Justiţie (SIIJ), solicitând o analiză detaliată a actului normativ după primirea avizului Comisiei de la Veneţia, relatează Agerpres.

Senatorii urmează să se pronunţe asupra acestei solicitări în sesiunea de vot final de lunea viitoare.

Senatorul PSD Robert Cazanciuc a pledat pentru „o dezbatere aşezată” a proiectului de desfiinţare a SIIJ, astfel încât „încrederea românilor în actul de Justiţie să crească”.

„Comisia de la Veneţia tocmai ne-a anunţat că se va pronunţa în luna iulie asupra cererii formulate de domnul Stelian Ion cu privire la desfiinţarea SIIJ. Vreţi să renunţaţi la procedura de urgenţă sau continuaţi această procedură fără a respecta avizul Comisiei de la Veneţia, aşa cum aţi declarat în mod constant că orice modificare a legilor privind sistemul judiciar din România trebuie făcută ţinând cont de avizul Comisiei de la Veneţia. Am văzut, de asemenea, un document al Senatului francez care spunea destul de clar că România trebuie să aibă în continuare MCV. Dacă tot nu v-aţi atins acest obiectiv politic de a desfiinţa MCV, nu credeţi că este bine să facem dezbateri aşezate asupra acestei secţii, pentru ca, în final, românii să poată avea încredere în actul de Justiţie?”, a afirmat Cazanciuc.

Preşedintele Comisiei juridice din Senat, Iulia Scântei, a susţinut că desfiinţarea SIIJ va fi un argument pentru ridicarea, anul acesta, a MCV pentru România.

„Repararea Legilor Justiţiei, corectarea legislaţiei penale după epoca majorităţii şi Guvernelor PSD este un obiectiv major al prezentei coaliţii. (…) PNL susţine procedura de dezbatere în regim de urgenţă a proiectului de desfiinţarea SIIJ, pentru că, prin opiniile emise în 2018 şi 2019, Comisia de la Veneţia a solicitat expres Legislativului să revină asupra acestei anomalii legislative pe care a creat-o PSD-Dragnea şi, da, Guvernul dă curs tuturor recomandărilor avute în vedere de Comisia de Veneţia în rapoartele MCV. Desfiinţarea secţiei speciale va fi un argument forte pentru România în relaţia cu Comisia Europeană pentru ridicarea MCV anul acesta”, a spus Scântei.

Deputaţii au adoptat, pe 24 martie, în plen, proiectul privind desfiinţarea Secţiei de investigare a infracţiunilor din Justiţie, cu mai multe amendamente, printre care şi unul al deputatului minorităţilor naţionale Ionel Stancu, care prevede că magistraţii pot fi trimişi în judecată doar cu încuviinţarea CSM.

Potrivit site-ului Senatului, Comisia juridică urmează să înceapă joi, la ora 9,00, dezbaterile pentru acordarea unui raport asupra acestui proiect.

Citește și: 

Comisia de la Veneţia se va pronunţa în luna iulie pe proiectul de desfiinţare a Secţiei speciale

sursa foto: Facebook/ Robert Cazanciuc

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. Și Dragnea a dezbătut așezat când a înființat-o?🤔

 2. MAI AVETI fartati si surate DE SCAPAT ? CAT COSTA „LOBBY-UL” ?

 3. Daca-ar putea, infractorii si mafioții pezdei, ar desființa mai curând DNA-ul ICCJ-ul!
  SS-ul condus de ciumafaia A. Florea, reușea cât de cât să mai scape (si cu ajutorul CCR) cate-un bandit de parlamentar.
  Fără aceste „instrumente” (SS și CCR) lucrurile ar lua o întorsătură urâtă pentru ei.

 4. Cand va ziceam ca cererea avizului comisiei de la Venetia e doar tragere de timp…
  Sa nu ziceti ca cel care a cerut avizul nu stia asta mai bine decat mine! Ca doar asta a urmarit.

 5. O idee foooooarte bună!!!! Nu ar fi rău să vă ‘așezați’ cu toții lângă dragnea și să dezbateți problema😝

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.