G4Media.ro

Protest al profesorilor în fața Colegiului Național „Gheorghe Șincai” din București față…

Foto: Google Maps

Protest al profesorilor în fața Colegiului Național „Gheorghe Șincai” din București față de impunerea unui nou director care ar fi favorabil evacuării clădirii / Cîmpeanu, după discuții cu profesorii: O decizie de relocare se va stabili de comun acord între școală, inspectorat, primărie, părinți, minister

O parte a profesorilor de la Colegiul Național „Gheorghe Șincai” au organizat, marți, un protest în fața instituției de învățământ, față de impunerea unui nou director care ar fi favorabil evacuării clădirii, dorită de Primăria Sectorului 4, pentru lucrări de consolidare a imobilului. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a avut discuții cu profesorii și a declarat apoi că o decizie de relocare se va stabili de comun acord între școală, inspectorat, primărie, părinți, minister.

„Există disponibilitate de dialog din partea profesorilor cu care am interacționat astăzi și sunt convins că și de celelalte părți există disponibiltate de dialog. Există mai multe variante de relocare care vor fi analizate și vor fi stabilite de comun acord între școală, inspectorat, primărie, părinți, minister”, a precizat ministrul Educației.

Câteva zeci de profesori au protestat, marți, față de impunerea unui nou director de către Inspectoratul școlar București, potrivit Digi24. În opinia protestatarilor, noul director impus de ISMB ar fi favorabil deciziei Primăriei Sectorului 4, prin care aceasta din urmă vrea să mute activitățile liceului în altă clădire pentru a o reabilita și reconsolida pe cea actuală.

Elevii Colegiului „Gheorghe Șincai” ar urma să fie mutați într-o clădire a Liceului Tehnologic de Metrologie „Traian Vuia”.

Recent, Primăria a depus în instanță o cerere de obținere a unei ordonanțe președințiale de evacuare a clădirii pentru reparații. Primul termen este pe 16 februarie.

Pe 20 ianuarie o parte dintre profesorii Colegiului au trimis o scrisoare deschisă Președintelui Iohannis, în care acuzau “un atac, o luare cu asalt” din partea primăriei.

„Nu au dat un termen pentru când vor începe lucrările având în vedere că suntem într-un litigiu încă. Primăria afirmă că vrea să consolideze fiindcă această clădire ar fi în risc seismic, deși ea nu apare în lista Primăriei Capitalei. Pentru a elimina riscul seismic, trebuie umblat la structura clădirii, ori autorizația obținută de ei este pentru amenajare interioară și exterioară, nu pentru modificarea structurii”, a declarat fosta directoare Silvia Mușătoiu pentru Edupedu.ro.

Lucrările pe care dorește primăria să le facă acum s-ar întinde pe o perioadă de doi ani și vor fi executate de o asociere formată din Construcții Erbașu SA, Somet SA și Nemar Edil Construct SRL și vor costa peste 17 milioane de lei.

De cealaltă parte, primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, a ripostat cu documentele pentru reconsolidarea clădirii, plus adresa constructorului care arată că lucrările nu pot fi făcute decât cu mutarea elevilor, a scris Edupedu.ro. Primarul susține că imobilul s-ar afla în lista celor cu risc seismic II, pe baza unei expertize tehnice privind riscul seismic realizată de SC Concrete&Design SRL.

În schimb, Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic a precizat că nu deține informații privind încadrarea în vreo clasă de risc seismic a imobilului Colegiului Național Gheorghe Șincai, situat în Calea Șerban Vodă nr. 167, sector 4, București, potrivit răspunsului transmis redacției Financialintelligence.ro.

Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic precizează: “În urma cererii dumneavoastră nr. 427 din data de 22.01.2021 , depusă la Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic, vă comunicăm că nu deținem informații privind încadrarea în vreo clasă de risc seismic a imobilului situat în Calea Șerban Vodă nr. 167, sector 4, București, întrucât nu figurează în evidențele noastre ca fiind expertizat tehnic în conformitate cu prevederile Ordonanței Guvernului nr. 20/1994, privind măsuri pentru reducerea riscului seismic al construcțiilor existente, republicată, cu modificările și completările ulterioare.”

Primarul Sectorului 4 Daniel Băluță a cerut pe 2 octombrie 2020 intervenția de urgență a Inspectoratului Școlar, a DSP și a Prefecturii, “pentru punerea în siguranță a elevilor” și pentru reabilitarea clădirii Liceului Gheorghe Şincai, susținând că este încadrată la risc seismic II, în timp ce profesori și părinți ai elevilor liceului au făcut petiții împotriva relocării.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

10 comentarii

  1. Nene, lucrări de consolidare. Vă pică șandramaua în cap, profesorilor și copiilor. Ce discuții sunt astea ? Legați sau dați afară ăia care vor să pună copiii în pericol.

  2. Robokop 2 aka Klingonianul 2, zis si Campeanul a omis din enumerarea celor care, de comun acord,trebuie sa hotarasca relocarea elevilor de la Gh. Sincai intr-o alta cladire, APAPS-ul, CEDO, UNICEF, Cofetaria Violeta si Institutul Lomonosov ! :)))

    PS. Plus CEC-ul ! :))))))))

  3. Cu cat mai irelevanta problema, cu atta mai multi romani ies la maidan. Cand organizeaza guvernul o carantina severa, care duce la sinucideri, dar prin care trec mii de sparanghelisti, nu mai protesteaza nimeni.

  4. Baluta si Clanul sportivilor nu stiu cum sa mai jupoaie bani de peste tot. Oare cand vor intra la racoare? USR si PNL au majoritate acum la sectorul 4 dar se pare ca fac parte si ei din acelasi clan.

    • Banii nu au miros. S-au credeati ca useristii plusistii si penelistii se lupta pentru idealuri?

  5. Smecheria d-lui primar Baluta
    in primul rand cladirea a fost expertizata de firma renumita PROIECT BUCURESTI , care inainte de 1989 a proiectat toate cladirile din Centrul Civic Bucuresti
    Deci nici vorba de o noua expertiza tehnica facuta de niste amatori , afiliati la banul public al primariei sector 4 , cladirea nici nu apare in lista cladirilor cu risc seismic deoarece a fost consolidata in anul 1994
    MAI MULT D-L PRIMAR O BOLMOJESTE
    BA RISC SEISMIC, BA ZUGRAVELI ,BA CONSOLIDARI , ACEST DOCTOR SA TREACA LA DOMENIU CARE IL STIE
    DE FAPT TOATA FAMILIA LUI ESTE BAGATA IN SECTORUL 4
    MAMA PROFESOARA CONSILIERA
    TATAL INGINER ANGAJAT LA O DIRECTIE DIN PRIMARIE
    EL VICE APOI PRIMAR ETC ETC
    INTREBARE
    CATI BANI A IMPRUMUTAT PANA ACUM DE LA BANCI ,FARA SA STIE POPULATIA SECORULUI 4
    ACESTI BANI 17 MILIOANE pentru asceste lucrari de zugraveli, amenajari interioare , BA CA SUNT FONDURI EUROPENE ,BA TAXE SI IMPOZITE SECTOR 4, DAR IN FINAL SUNT BANI IMPRUMUTATI DE LA BANCI
    Locuitorii sectorului 4 nu au dreptul sa stie ce bani imprumuta primaria , care credem ca pana acum se ridica la sute de milioane de euro si nimeni nu se sesizeaza
    SA PLECE LA MUNCA LUI DE DOCTOR, DACA MAI STIE CEVA DE MEDICINA, pacat ca a facut niste lucruri frumoase, dar nu stie nimeni care sunt costurile
    sa se sesizeze DNA

  6. Oamenii buni,voi chiar aveți probleme serioase,pe bune! Am făcut liceul în aceea clădire ,și va pot spune ,că nu trebuie să vine mama lui expertiză sa constate că aceea clădire CHIAR are nevoie de o consolidare serioasă! E o clădire veche de pe la inceputul anilor 1800! Ce naiba vorbiți acolo chibiți#Rezist,numai aberații ies din gura voastră! Intenția e cat se poate de bine venită ,și a venit tot la propunerea părinților și a altor cadre didactice! Dar de așa se întâmplă , unii sunt pro alți împotriva,că și la vaccinare! E un demers foarte bun pentru școală,elevi și profesori! In cazul unui cutremur de 7 grade acest liceu în situația actuală e ras de pe fața pământului!!! Ați inebunit complet? Cine face scandal, simpatizanți USR Plus ,cei care adora intenții că ale doamnei Clotilde Armand! Primarul Băluță chiar se implică în refacerea instituțiilor școlare, se observă în tot sectorul 4! Iar directorul liceului a fost numit de inspectoratul general al municipiului București,nu de Băluță!!! Deci nu mai comentați tâmpenii! Deci după mintea voastră,va opuneți siguranței copiilor și a celor ce își desfășoară activitatea în cadrul acelui imobil,nu? Deci aveți o problema voi acolo sus la mansardă!