G4Media.ro

Protest al angajaților din HoReCa din cauza refuzului autorităților de a redeschide…

sursa foto: Pexels

Protest al angajaților din HoReCa din cauza refuzului autorităților de a redeschide restaurantele, anunțat pentru miercuri seară

Angajaţii din HoReCa protestează miercuri, între orele 17-18, în faţa restaurantelor şi a teraselor unde lucrează, transmite News.ro.

“Ignoranţa autorităţilor este pe cale să ruineze una dintre cele mai importante industrii ale României! Dacă lucrezi în sau pentru industria Horeca participă la protestul de miercuri 19 august pentru a trage impreună un semnal de alarmă asupra viitorului celor 400.000 ce lucrează în această industrie”, au transmis reprezentanţii HoReCa pe pagina de Facebook.

Astfel, miercuri, între orele 17 şi 18 angajaţii HoReCa vor întrerupe vânzarea şi se vor poziţiona în faţa restaurantelor şi a teraselor cu pancarte, protestul urmând să respecte normele de prevenire a răspândirii Covid-19. Protestului i se vor asocia şi partenerii industriei.

De asemenea, Organizaţia Patronală Hora a transmis o scrisoare deschisă premierului Ludovic Orban în legătură cu situaţia din acest domeniu. Astfel, Hora îşi exprimă îngrijorarea cu privire la efectele dezastruoase create de răspândirea virusului Covid-19 în industria ospitalităţii, efecte care se resimt în toată industria turismului la nivel mondial.

Potrivit studiului comandat de Hora, împreună cu organizaţiile membre in APT (Alianţa Pentru Turism), efectuat pe o perioadă de 5 ani, aportul HoReCa la PIB este de aproximativ 5,07%.

“Lipsa predictibilităţii din industria Horeca în climatul economic actual nu face decât să împingă pe marginea prăpastiei antreprenorii care astăzi au în derulare investiţii, responsabilităţi majore faţă de angajaţi, contracte de închiriere şi leasing, contracte cu clienţii externi, contracte de prestări servicii, contracte de servicii auxiliare, etc. În ceea ce priveşte activitatea din alte ţări europene se poate observa că industria Horeca poate funcţiona. În afara României, toate ţările Comunităţii Europene au redeschis restaurantele (interior şi exterior) cu reglementări stricte, respectarea acestora fiind sub atenta supraveghere a statului, acesta reuşind astfel să menţină un număr mult mai mic de cazuri de îmbolnăvire faţă de România”, se arată în scrisoarea deschisă premierului Orban.

Documentul precizează că redeschiderea teraselor la 1 iunie nu a atras o creştere a numărului de persoane infectate.

sursa foto: Pexels

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

7 comentarii

  1. Ca la noi la nimeni! In timp de toata lumea „civilizata” inaspreste regimul restrictiilor, in special pentru HORECA, la noi nu stim cum sa le mai relaxam! Spre fericirea si profitul unor inconstienti!

    Hai ca-i sezonul nuntilor! Or fi vreo 2-3 politicieni care au „uitat” sa se casatoreasca!

    Nu se mai face planul la evaziune fiscala?????

    • Ba Marius, chill Tati, cunosc cel puțin 20 de persoane cu covid, bătrâni de peste 65 ani, care au trecut prin boala fără probleme. Stai liniștit ca corpul se repara, turismul și economi nu prea, dar ai sa plătești și tu pt asta peste câțiva ani când vei dori o casa sau un apartament și banca n-are sa îți dea credit pe motiv ca e criza

  2. Reprofilati- va, daca afacerile nu mai merg. Daca pandemia tine 5 ani voi tot așteptați ajutoare de la guvern? Este și altceva de munca in Romania.

    • Ăștia sunt specialiști în a toca carnea rămasă de cu o zi înainte și a o transforma in supă pentru zilele următoare. De aceea nu mănânc niciodată în restaurante. Să crape, dar doar după ce servesc și ei ce le dau clienților, poate așa rămân în viață ăia 3% care făceau lucrurile de calitate.

  3. „Documentul precizează că redeschiderea teraselor la 1 iunie nu a atras o creştere a numărului de persoane infectate.”
    Serios ?
    De la 120 de cazuri pe zi la 1200 nu este o creștere, nu?

  4. Deschideti ristorantele mai repede ca expira carnea aia din 1985 pe care o tot tin astia in congelatoare si vinurile contrafacute!

  5. Uite că putem trăi și fără restaurante! Sa fim sănătoși, să treacă pandemia ,asta contează cel mai mult. Acum 1000, 500, 100, 50 de ani nu erau atâtea restaurante și totuși viață a mers înainte. Vai, cate sunt de făcut în tara noastră și în alte domenii.