G4Media.ro

Protecția Copilului: Mama fetiței din Tulcea însărcinată a refuzat cu vehemență avortul…

Sursa foto: Pixabay

Protecția Copilului: Mama fetiței din Tulcea însărcinată a refuzat cu vehemență avortul terapeutic. Fata este internată pentru analize / 18 cazuri de mame minore în județ în acest an, doar două având peste 16 ani

Minora în vârstă de 11 ani însărcinată în luna a cincea poate să rămână în grija familiei şi miercuri a fost internată în spital pentru analize medicale, a declarat pentru Agerpres şefa Serviciului Prevenţie, Intervenţie, Situaţii Speciale din cadrul Direcţiei Generale pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Tulcea, Camelia Blendea.

Ea a menţionat că situaţia minorei a fost adusă la cunoştinţa DGASPC încă din luna august, atunci când un adolescent în vârstă de 16 ani a fost anchetat pentru săvârşirea unor infracţiuni.

Din start s-au purtat discuţii şi cu fata şi s-a încercat responsabilizarea mamei şi ducerea către ideea unui avort terapeutic, pentru că la 11 ani o copilă nu e pregătită să ducă sarcina până la capăt. Mama a refuzat cu vehemenţă şi a fost însoţită la câteva programări de consultaţii ginecologice, dar ne-am lovit de câteva impedimente şi controlul nu a fost dus la bun sfârşit, iar astăzi am reuşit să ajungem la spital şi pe o internare de 24 de ore să facem o evaluare a stării de sănătate a fetei”, a afirmat Camelia Blendea.

Reprezentanta DGASPC a mai spus că instituţia va urmări evoluţia sarcinii minorei în vârstă de 11 ani şi şase luni şi că în comunitatea din care provine mama minoră a mai fost înregistrat un caz similar anul acesta.

„Anterior cu o lună sau două, am mai avut un caz similar în comunitate. Tot 11 ani şi un pic, 12 ani, familia fiind cu altă educaţie, cu alte repere sociale, mama de bună-voie a spus că recurge la avort terapeutic şi au fost la Constanţa, pentru că aici, la Tulcea, nimeni nu a vrut să-i facă, dată fiind vârsta. A fost apoi în atenţia noastră puţin”, a menţionat Blendea.

Potrivit sursei, minora poate să rămână în familie.

Minora nu este de preluat în sistem. Acasă sunt condiţii. Cu ajutorul fundaţiei (Sera, n.red.) s-a achiziţionat imobilul, există bunuri de folosinţă decentă, copiii merg la şcoală. Că ea a refuzat la un moment dat să meargă la şcoală e o altă poveste, dar ea este pe componenta de consiliere psihologică a fundaţiei şi beneficiază de tot sprijinul ca să-şi continue studiile şi să termine măcar patru clase. Deja are doi ani de repetenţie”, a mai spus reprezentanta DGASPC.

Asistentul comunitar al Primăriei comunei Valea Nucarilor, Stela Popa, a afirmat că anul acesta în satul Agighiol a mai fost un caz de mamă minoră.

„În cazul celeilalte, de 15 ani, s-a făcut educaţie pentru sănătate şi din punct de vedere sexual, dar cu toate acestea nu s-a putut evita sarcina”, a declarat Stela Popa.

Potrivit DGASPC, lipsa orelor de educaţie sexuală în şcoli, accesul nelimitat la Internet, lipsa interesului părinţilor pentru copii sunt doar câteva dintre cauzele creşterii numărului mamelor minore din judeţ.

De la începutul acestui an, în judeţul Tulcea, s-au înregistrat 18 cazuri de mame minore, doar două dintre ele cu vârste mai mari de 16 ani.

Sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

12 comentarii

 1. oRRtodocsi veRRzi = RRomani lui Caragiale

 2. Astea sunt consecintele lipsei de educatie, in general, dar si a educatiei sanitare si sexuale in special, mai ales in scoli.

  • mai ales pentru repetenti. Ai citit ce scrie, da? De 2 ori repetenta. Ce importanta avea educatia sexuala in scoala daca ea nu mergea acolo?

 3. Fara educatie sexuala in scoli!!!
  Ca noi parintii discutam cu copiii nostri.
  Na prostilor .

 4. Saracie… lipsa Educatie….copilarie distrusa…. despre Bebe mic ce sa mai zic…
  Romania educata nu va ajunge niciodata in saracia din judetul Tulcea, asa-i dle Haos?!

 5. Un nou val de AUR-iști ortodocși sunt pe drum. Trăiască România bine educată!

 6. Am citit toate comentariile, inclusiv de la articolul precedent si am o remarca:
  Nimeni nu zice nimic de baiat, mergem pe varianta ca este acel tanar de 16 ani.
  Asa plecam dupa fenta noi romanii . .
  Vedem fata gravida si pe ea o blamam, dar baiatul de 16 ani, el daca nu e gravid, e uitat? In burta fetei e „conținutul lui seminal” de care e absolut responsabil.
  Nu uit ca am fost si eu tânăr, de la 17 ani am fost si eu activ sexual, dar imi aduc aminte ca din clasa a IV aveam o colegă care vorbea cu fetele (am aflat si noi băieții) de metoda calendarului, ea știind de la bunica ei. Nu am inteles care era tb, dar am inteles ca e o pb, iar ca sa te ferești, ai nevoie de metode.
  Era ceva normal sa folosești prezervativul, deși te mai si chinuiai cu ele.
  Nu inteleg, acum 20 de ani erau copiii mai luminați si mai protejati cu informații ajutatoare?
  In vacanță, la sat, erau oameni batrani despre care se știa ca erau spurcați la gura, si stateau tinerii pe langa ei si aflau tot, fara ocolișuri, iar tinerii vorbeau intre ei mai departe.
  Educatia sexuală nu se facea de părinți, dar aflai din jur, poate uneori chiar părinții puneau pe cineva sa arunce doua vorbe pe temă.

  Atâta timp cat fetele nu se lasă intre ele gravide (si da, nu se lasă) sunt la fel de vinovați si băieții.
  M-am saturat de ipocrizia si incultura asta, doar fetele sunt de vina.
  In mod normal, in societatea in care traim un baiat/barbat lasă o fata/femeie gravida numai daca vrea el sau e prost. PUNCT.

 7. Mama fetei ce varsta o avea? 🤔

 8. Pai sa facă educație sexuala și taticilor ălora fantastici, ca ei sunt la originea problemei, nu doar fetelor. Un băiat trebuie sa știe ce daune poate sa cauzeze, dar ei nu suferă nicio consecinta, normal ca ii doare la basca. Baiatul sau bărbatul e bine-merci, își vede de viata, iar fata rămâne needucata și săraca pe viata probabil. Sper măcar sa le ia pensie alimentara nenorociților și sa aibă și cu ce sa o plătească.

  • la 16 ani clar stia, norocul lui ca nu era major, asa mare lucru nu pateste. Golani care abuzeaza fete din familii vai de capul lor, 7 frati, repetenta, mergea la munca(ITM ul?). Victima perfecta.

 9. La varsta aia, nu se numeste act consensual, ci viol. „Ea a menţionat că situaţia minorei a fost adusă la cunoştinţa DGASPC încă din luna august, atunci când un adolescent în vârstă de 16 ani a fost anchetat pentru săvârşirea unor infracţiuni.” – „savarsirea unor infractiuni” inseamna viol aici, da` ne e rusine sa zicem asta, ca doamne doamne nu suporta sa auda nimic legat de sex.