G4Media.ro

Propunere cu implicații economice și politice majore a Comisiei Europene: deciziile privind…

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

8 comentarii

  1. Foarte bine! Ar fi grozav sa fim guvernati de la Bruxelles, fiindca in ultimii 30 de ani am fost guvernati de hoti aproape 100% din timp.

    Nu suntem in stare sa votam oameni cinstiti, suntem rai si egoisti, psihopati si nebuni, nu suntem in stare sa conducem efectiv o tara, doar o parazitam.

  2. In sfarsit!

    Era si timpul sa renunte la tampenia aia cu „unanimitatea”
    Intr-o democratie deciziile se iau cu majoritate nu cu unanimitate.
    Este de-a dreptul absurd sa stea intreaga UE la mana unui singur stat membru, atunci cand se iau decizii.
    Ca Polonia nu poate fi sanctionata ca se opune Ungaria. Ungaria nu poate fi sanctionata pt ca se opune Romania. Romania nu poate intra in Schengen pt ca se opune Olanda.
    Sa se termine odata balciul asta cu unanimitatea pt ca altfel UE risca sa se transforme intr-o secta, nicidecum intr-un organism democratic.

  3. ”Alo, Senor Pablito? De la cotidianul Cuba Libre va sunam, realizam un documentar despre dictaturile est-europene. Sunteti amabil sa ne raspundeti la cateva intrebari? Multumim…!
    Prima intrebare: Ce veti face in momentul in care vi se vor termina banii la buget, veti urma modelul Fidel Castro sau Hugo Chavez?
    Ultima intrebare: La final, logodnica dvs, d-soara Irinuca, oare se va multumi si cu unul fara mustata, dar cu chelie…adanca sau fara mustata nici nu incape discutie?”

  4. UE se va destrama cand Romania va putea fura in Schengen fara avizul Olandei.

  5. serios? din 2025?
    nu dau si ei o OUG valabila de poimaine?

  6. Am niste nelamuriri care m-ar ajuta sa inteleg articolul: Le scriu fiindca poate si altii nu stiu aceste lucruri :

    1. Fiecare stat UE plateste o taxa uniunii? Asa ar rezulta ,fiindca altfel de ce ar zice comunicatul ca noile masuri nu afecteaza taxarea interna ?.

    2. Companiile platesc o taxa UE separata de taxa platita statului in care functioneaza? Asa ar rezulta fiindca altfel de ce ar zice articolul ca noile propuneri ar descuraja paradisurile fiscale ca
    Irlanda ,Cipru si Luxemburg ?

    3. Cind se spune ca se preconuizeaza o taxare a IT ului comuna UE ne referim la taxele nationale nu ? Dar asta este contradictoriu cu afirmatia ca taxarea interna ramine apanajul parlamentelor nationale. Iar daca aceasta taxare a tehnologiei digitale se refera la taxe UE de ce se mai spune ca e „”comuna „”.? Toate taxele UE sunt comune ,nu ?

    Multumesc

    • Buna ziua, mulțumim pentru întrebări, iată câteva răspunsuri pe scurt:
      1. Nu, statele UE nu plătesc taxe către UE, ci contribuții stabilite prin tratat. Dar propunerea Comisiei nu vizează aceste contribuții, ci modul în care se pot armoniza taxele în interiorul UE. Mai precis, Comisia Europeană vrea ca anumite reguli privind taxarea companiilor/cetățenilor, dar și unele taxe (de exemplu cea dedicată marilor companii din IT) să fie stabilite mai ușor.
      2. Nu, dar Comisia Europeană vrea să armonizeze modul în care companiile plătesc taxe în fiecare stat membru, cel puțin în unele domenii, precum IT.
      3. Tocmai aici e problema: Comisia Europeană susține că taxarea va rămâne apanajul fiecărui stat membru, dar își dorește ca anumite taxe să fie stabilite la nivel comunitar. Aici e și sursa de tensiune între statele membre și Bruxelles: va fi extrem de greu să accepte această cedare (parțială) de suveranitate.
      Sper că explicațiile au fost suficient de coerente.
      Mulțumesc pentru interes,

  7. Pentru noi, orice solutie e mai buna decat sa fim guvernati de haita de goți psd+alde+judmr (adica de la Moscova).