G4Media.ro

Proiectul de lege privind acordarea statutului de autoritate publică profesorilor a primit…

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. Care ar fi drepturile si obligatiile suplimentare pe care le-ar avea profesorii daca ar deveni functionari publici? Nu mi-e prea clar.

    Ma gandesc doar ca la o eventuala spaga, pedeapsa devine mult mai mare, de exemplu. Dar pe partea de drepturi, ce i-ar avantaja?

  2. Asta era rolul jurnalistului, sa explice in fapt care este noutatea.
    „Mai exact, daca personalul didactic va capata statut de autoritate publica,va beneficia, ca si in cazul angajatilor Ministerului de Interne si din Justitie, de protectie in fata abuzurilor venite din partea elevilor sau a parintilor acestora. Prin urmare, orice injurie, amenintare, agresiune de orice fel vor fi sanctionate conform legii. In cazul unei infractiuni indreptate impotriva unui cadru didactic, urmarirea penala se va efectua in mod obligatoriu de catre procuror.” (https://www.portalinvatamant.ro/articole/legi-25/primesc-profesorii-statut-de-autoritate-publica-siquotviolenta-din-scoli-este-o-realitatesiquot-8895.html)

  3. Unii copii sunt mai bine pregatiti decat unii profesori, ar putea si ei sa fie declarati autoritate publica???!!!
    Ce anume justifica, intr-o democratie, sa se acorde unor categorii profesionale niste privilegii „speciale”? De ce este nevoie pentru unii de legi speciale , nu realizeaza nimeni din cei implicati in legiferare , macar cei care au studii juridice sau politice de-adevaratelea, ca astfel se merge catre dominatie sociala si derapaje fata de democratie?

  4. Cadrele didactice trebuie sa aiba un comportament civilizat fata de elevi, dar si elevii trebuie sa aiba un comportament civilizat fata de cadrele didactice, iar cine greseste, cadru didactic sau elev, trebuie sa suporte consecintele. Daca elevul este protejat de lege in fata violentei posibile din partea unui cadru didactic, si cadrul didactic trebuie la randul sau sa fie protejat de lege in fata violentei elevilor, mereu in crestere. In Romania se face multa publicitate numai cand un cadru didactic se comporta rau cu un elev, dar nu si cand un elev isi insulta sau agreseaza profesorii in mod repetat.

  5. Cred ca proiectul de lege este un lucru bun ! El asigura o protectie juridica mai buna , atit profesorilor dedicati , dar si elevilor care vor cu adevarat sa invete carte ! Un elev derbedeu este un pericol si pt. profesori si pt. ceilalti elevi ! la FEL SI IN CAZUL UNUI profesor nedemn de aceasta profesie ! Dar pt. elevi si profesori pot fi un pericol si unii parinti teribilisti , persoane care patrund fara drept intr-o scoala , etc ! Iar legea nu asigura drepturi banesti in plus ….pt. acest aspect vedeti MILITIA , SECURITATEA , ARMATA , PARLAMENTUL ETC , ETC ! Profesorii nu merita !!!