G4Media.ro

Respectul nu se obține prin lege – poziția Consiliului Național al Elevilor…

Respectul nu se obține prin lege – poziția Consiliului Național al Elevilor cu privire la propunerea legislativă privind învestirea profesorilor cu statutul de autoritate publică

Elevii se opun proiectului de lege care vizează învestirea cadrelor didactice cu statutul de autoritate publică. “Nu puține sunt cazurile în care unii profesori, în profilul cărora putem distinge lipsa vocației necesare pentru îndeplinirea acestei meserii, abuzează elevii, mai ales pe cei cu probleme emoționale sau cu dificultăți de integrare în mediul educațional”, spune Consiliul Național al Elevilor.

Reprezentanții tinerilor se declară de părere că “respectul și colaborarea dintre cei mai importanți actori de pe scena învățământului – elevii și profesorii – trebuie construit natural, această lege blocând respectul organic care ar putea fi nutrit în comunitățile școlare”.

 

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

 1. Pur si simplu trebuie copiat cu punct si virgula tot ce este legislatie din tarile asezate.Nu am incredere in ciobanii astia ai nostri, sunt limitati ca sa spun pe un ton pacifist.

 2. Absolut corect!
  Respectul nu se cumpara si nu se poate impune.
  Se castiga.

 3. Pamflet
  Aici elevii au dreptate. Cine nu poate sa conduca o clasa prin mijloace proprii, nu cu frica, nu are ce cauta in invatamant.
  Poate alesii vor sa dea si o lege ca toti elevii sa stie lectia

 4. Corect respectul, demnitatea si onoarea nu se castiga prin lege. Asta ar trebui sa o stie toate secaturile si lichelele aflate in diverse structuri politice si admnistrative de conducere a Romaniei.