G4Media.ro

Proiectil găsit în trunchiul unui copac rupt de pe marginea unui drum…

Sursa foto: ISU Botoșani

Proiectil găsit în trunchiul unui copac rupt de pe marginea unui drum din Botoșani / Un șofer care a oprit lângă copac a alertat poliția

Un proiectil exploziv trasor cu calibrul de 37 milimetri a fost descoperit, sâmbătă, în trunchiul unui copac rupt de pe marginea DN 29, care face legătura între municipiul Botoşani şi oraşul Săveni, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), relatează Agerpres.

Potrivit acestora, un şofer care a oprit lângă copac a observat muniţia, a realizat pericolul şi a sunat la 112 pentru a solicita sprijinul pirotehniştilor din cadrul ISU Botoşani.

„Echipa pirotehnică a stabilit că proiectilul putea exploda la orice acţiune mecanică. Acesta a fost ridicat şi transportat în siguranţă, urmând să fie distrus în poligonul de specialitate”, au precizat oficialii ISU.

Aceştia mai atrag atenţia că „muniţia neexplodată este foarte periculoasă şi de aceea oamenii trebuie să ştie că, atunci când găsesc obiecte metalice ce seamănă cu proiectile, grenade, bombe, cartuşe sau altele asemănătoare, nu trebuie să le atingă sau să le lovească, chiar dacă sunt parţial îngropate în pământ sau se află la suprafaţă.

De asemenea, nu trebuie să le ridice, ci să apeleze numărul de urgenţă 112.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. noroc cu şoferii că mai opresc lângă copaci