G4Media.ro

Proiect umanitar dedicat luptei împotriva cancerului: Cursă ciclistă de 4.000 km între…

Proiect umanitar dedicat luptei împotriva cancerului: Cursă ciclistă de 4.000 km între Franța și România. Punct de plecare – ambasada României la Paris

17 cicliste au plecat vineri dimineață din Paris într-un maraton spre București, parte a unui proiect de luptă împotriva cancerului mamar. Evenimentul a fost găzduit de ambasada României la Paris și Asociația franco-română Casiopeea, potrivit unui comunicat al ambasadei. Provocarea  asociației constă într-un traseu pe biciclete pe ruta Paris-București, care se va încheia pe 16 octombrie la ambasada Franței din România.

Echipa franceză e formată din 17 cicliste, dintre care unele au suferit de cancer la sân. Acestea vor străbate zece țări europene, într-un traseu de 4000 de km. La Drobeta-Turnu Severin, ciclistele franceze se vor întâlni cu o echipă română de cicliste, cu care vor continua călătoria până la București. Pe parcursul călătoriei, ciclistele vor vizita numeroase asociații si spitale și vor fi primite în mai multe ambasade ale României și Franței din țările pe care le vor străbate.

La Ambasada României din Paris, ciclistele au fost întâmpinate de ambasadorul Luca Niculescu, alături de ministrul Sporturilor din Franța, Roxana Mărăcineanu. Evenimentul este organizat sub înaltul patronaj al Ministerului Sporturilor, în parteneriat cu Ambasada României în Franța, pentru marcarea împlinirii a 10 ani de la înființarea asociației in România și a 5 ani de la înființarea Casiopeea Franța.

În discursul său, ambasadorul României a vorbit despre “punctul de plecare al unei călătorii incredibile dintr-o parte în alta a Europei, un adevărat pod care ne apropie. De-a lungul acestei curse pentru viață, pentru speranță, ambasadele României și Franței din țările traversate vor întâmpina echipa Casiopeea pentru a le sprijini și încuraja să continue această aventură unică.” A amintit, de asemenea, cuvintele legendarului campion sportiv al României Ivan Patzaichin care ne-a părăsit recent: „Nu poți schimba lucrurile decât prin forța propriului tău exemplu”.

La rândul ei, Roxana Mărăcineanu, ministrul francez al sportului, a afirmat că proiectul asociației este un adevărat exemplu de coeziune socială, de speranță, de sănătate și de bună înțelegere între popoare. „Este magic să traversezi Europa pe ruta Paris-București trecând prin marile capitale europene, mai ales în contextul în care Franța va prelua în câteva luni președinția Consiliului Uniunii Europene (…) acesta este sensul Europei, dovada umanității și liantului dintre țări.”. Oficialul francez le-a însoțit de altfel pe cicliste, în primii kilometri ai cursei, purtând o cască de protecție oferită de ministrul român al sportului, Eduard Novak.

Președinta asociației Casiopeea Franța, Nathalie David, a mulțumit ambasadorului României și ministrului francez al sportului pentru sprijinul acordat acestui proiect și a prezentat cu emoție persoanele care au luptat cu cancerul mamar și acum participă la cursa Paris-București pentru a le încuraja și susține pe cele care încă duc această bătălie.

Asociațiile Casiopeea România și Casiopeea Franța au fost înființate la inițiativa lui Nathalie David în 2010, respectiv 2015, cu scopul de a încuraja și susține femeile ce se luptă cu cancerul de sân. Pe de o parte, asociația română se axează pe strângerea de fonduri pentru proteze mamare și organizează campanii de informare pentru prevenirea cancerului mamar. Pe de altă parte, asociația franceză se ocupă cu predilecție de organizarea unor provocări sportive anuale, menite să încurajeze lupta împotriva cancerului de sân și să arate că totul este posibil, chiar și după cancer. Traseul ciclist a debutat cu programul « Înapoi pe bicicletă », al cărui obiectiv este de a acompania femeile voluntare, ce suferă de cancer, în practicarea unei activități fizice pe parcursul tratamentelor de chimioterapie și radioterapie.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. s-ar fi strans vreo 10 mii de euro in mana, pe cand asa, vor smantani cele 5 mii de euro donate, pe motiv ca trebuia schimbata roata la bicicleta