G4Media.ro

Proiect în Congresul SUA pentru interzicerea platformei de socializare Tik Tok, pe…

sursa foto: Pixabay

Proiect în Congresul SUA pentru interzicerea platformei de socializare Tik Tok, pe fondul temerilor că aplicaţia ar putea fi folosită pentru a spiona americani şi a cenzura conţinutul

Senatorul republican Marco Rubio a anunţat marţi un proiect de lege bipartizan pentru interzicerea popularei aplicaţii de socializare TikTok, crescând presiunea asupra proprietarului chinez ByteDance, pe fondul temerilor din SUA că aplicaţia ar putea fi folosită pentru a spiona americani şi a cenzura conţinutul, transmite Reuters, citată de News.ro.

Legea ar bloca toate tranzacţiile de la orice companie de socializare din sau sub influenţa Chinei şi Rusiei, a anunţat biroul lui Rubio într-un comunicat de presă, adăugând că un proiect de lege însoţitor în Camera Reprezentanţilor a fost sponsorizat de congresmanul republican Mike Gallagher şi democratul Raja Krishnamoorthi.

”Este îngrijorător faptul că, în loc să încurajeze administraţia să-şi încheie evaluarea TikTok în privinţa securităţii naţionale, unii membri ai Congresului au decis să facă presiuni pentru o interdicţie motivată politic care nu va face nimic pentru a promova securitatea naţională a Statelor Unite”, a spus purtătorul de cuvânt al TikTok într-un comunicat, adăugând că TikTok va continua să informeze membrii Congresului cu privire la planurile care sunt ”în curs de desfăşurare” pentru ”securizarea în continuare a platformei noastre în Statele Unite”.

Proiectul de lege vine pe măsură ce atenţia asupra TikTok a crescut la Washington în ultimele săptămâni, după o încercare eşuată a administraţiei Trump de a interzice aplicaţia de partajare a videoclipurilor.

La o audiere de luna trecută, directorul FBI Chris Wray a declarat că operaţiunile TikTok în SUA ridică preocupări de securitate naţională, semnalând riscul ca guvernul chinez să folosească platforma pentru a influenţa utilizatorii sau a le controla dispozitivele.

Alabama şi Utah s-au alăturat luni altor state din SUA care interzic utilizarea TikTok pe dispozitivele guvernamentale de stat şi reţelele de computere din cauza problemelor de securitate naţională.

În 2020, preşedintele de atunci, Donald Trump, a încercat să blocheze utilizatorii noi să descarce TikTok şi să interzică alte tranzacţii care ar fi blocat efectiv utilizarea aplicaţiilor în Statele Unite, dar a pierdut o serie de bătălii în instanţă pentru această măsură.

Comitetul pentru Investiţii Străine din Statele Unite (CFIUS) al guvernului SUA, un organism puternic de securitate naţională, a ordonat în 2020 ca ByteDance să cedeze TikTok, din cauza temerilor că datele utilizatorilor din SUA ar putea fi transmise guvernului comunist al Chinei.

CFIUS şi TikTok sunt în discuţii de luni de zile cu scopul de a ajunge la un acord de securitate naţională pentru a proteja datele celor peste 100 de milioane de utilizatori ai TikTok.

sursa: News.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Am avea si noi de învățat din asta. Ar trebui să facem la fel. Cand s-au poziționat clar impotriva lumii occidentale atât Rusia cat si China, si atat in Rusia cat si in China este cenzură totală pentru Google, YouTube, etc, imediat măsuri similare trebuiau adoptate in Vest. Cand opresc nu stiu ce magazin in China, imediat măsură similară in Vest. Cu autocrații nu discuți decât cu biciul, altfel ei nu înțeleg.

    • Noi am cenzurat dadaistii, Scanteia ilegalistilor, Vocea Americii, cuvantortodox.info si Aktual24. Din ’68 americanii nu mai cenzureaza, si si-au dat seama ca asa nu mai merge.

  2. Treaba asta cu cenzura și sancțiunile americane e un joc ciudat. America nu ne spune cat e din motive de securitate și cât e pentru interesul comercial al platformelor sociale din State.La fel au făcut și cu Huawei când le-au blocat accesul la 5g și servicii Google fara a veni in schimb cu o dovadă care sa le sprijine acuzațiile.Apropo..de ce a devenit normalitate ca datele personale ale utilizatorilor să poată fi exportate în SUA de către Facebook și Apple dar e de condamnat că sunt exportate în China de alte entități? Nu e același drac?