G4Media.ro

Proiect european în Vâlcea ce încurajează tinerii să se împrietenească cu migranţii…

Sursa foto: Pixabay

Proiect european în Vâlcea ce încurajează tinerii să se împrietenească cu migranţii printr-un joc escape room

Un proiect cu fonduri europene ce îşi propune să realizeze un joc care să faciliteze cunoaşterea şi comunicarea cu migranţii din ţările europene a fost lansat, vineri, la Râmnicu Vâlcea de către o organizaţie non-guvernamentală locală, în parteneriat cu două asociaţii similare din Italia şi Cipru, transmite Agerpres.

Proiectul, intitulat Escape2EU, se adresează în primul rând tinerilor şi se va desfăşura pe o perioadă de aproximativ un an, timp în care, din cele trei ţări participante, vor fi adunate cel puţin 30 de poveşti cu şi despre migranţi, ce vor sta la baza acestui joc.

„Ceea îşi propune acest proiect, obiectivul mare al proiectului, este să ne înţelegem mai bine unii pe alţii şi să ne împrietenim. Este un parteneriat strategic pentru tineri şi fiind un parteneriat strategic pentru tineri, ne-am gândit că trebuie să le vorbim tinerilor pe limba lor. Astfel, ceea ce are proiectul nostru special este că vom construi un joc de tip escape room pe baza poveştilor de viaţă ale tinerilor migranţi din România, Italia şi Cipru, astfel încât tinerii noştri români, tinerii italieni şi tinerii ciprioţi, care stau liniştiţi la ei acasă şi nu trebuie să se ascundă în buncăr sau nu trebuie să plece lăsându-şi totul în urmă pentru că li s-a întâmplat ceva sau că nu au lucrurile pe care noi le avem şi le considerăm fireşti, să experimenteze pe bune lucrurile acestea şi să fie conştienţi că nu e o poveste, ci astea chiar se întâmplă undeva”, a spus iniţiatoarea acestui proiect, Silvia Petre, reprezentantă a Asociaţiei pentru Promovarea şi Susţinerea Economiei Sociale.

Jocul construit în cadrul proiectului va fi gata la începutul anul viitor, va avea o durată totală de nouă ore şi va include trei sesiuni – cu nivel de bază, intermediar şi avansat, fiecare cu o temă specifică şi trei sub-scenarii pe aceeaşi temă.

„Ca să construim acest joc, întâi vom face o cercetare de birou pentru a vedea ce anume ni se potriveşte, pentru că noi ne dorim să dezvoltăm nişte competenţe, cea mai importantă fiind comunicarea interculturală care include ascultarea activă, empatie, cam tot ce e uman. Vom aduna apoi minim 10 tineri migranţi şi localnici din fiecare ţară din proiect şi-i punem să-şi spună poveştile, după care vom face un prim training internaţional ca să vedem materialele suport, pe ce anume vom construi, pe ce poveşti vom construi acest escape room. Vor fi organizate apoi ateliere locale în fiecare ţară, în care vom pune oamenii să joace acest joc. Toate le vom pune şi pe o platformă online astfel încât toată lumea, indiferent de ţară, naţionalitate etc, să poată să le acceseze free, adică fără bani”, a mai spus reprezentanta asociaţiei din Râmnicu Vâlcea.

Proiectul este finanţat de Uniunea Europeană prin programul Erasmus+, componenta KA2 – Parteneriate strategice la scară mică pentru tineret, partenerii asociaţiei vâlcene în acest demers fiind Fondazione Toscana Sostenibile Onlus, din Italia şi CitizensACT, din Cipru.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu