G4Media.ro

Programul Masa caldă în realitate: criză de personal, dezinteres din partea ministerului,…

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

5 comentarii

  1. Pamflet
    Programul ,,o masa calda in scoli” nu e facut pentru elevi.
    Programul e facut pentru firmele prietenilor partidului aflat la putere, care vor primi bani de la stat in schimbul unor servicii proaste, ineficiente si inutile.
    Programul e facut ca smecherii atasati partidelor sa faca rost mai usor de bani de la stat.
    In plus, mancarea gratis, la fel ca alte gratuitati, fac elevii sa dispretuiasca ceea ce primesc gratuit.
    Astfel, cornul si laptele, au ajuns bayaia de joc a copiilor, ei folosind cornul si laptele doar pentru a se bate cu ele, pentru a arunca unii in altii si pentru a se stropi.
    Dar totusi, programul cornul si laptele aduce bani frumosi pentru firmele care se ocupa de asta si in plus e si o afacere sigura.
    Daca statul ar fi intr-adevar interesat de copii si de cetateni, s-ar ocupa sa se predea in scoli materia de care este intr-adevar nevoie, profesorii sa fie corecti, sa nu existe tot felul de dezaxati in sistem, verificarile, natele si examenele sa fie corecte, sa nu existe nepotism, spaga si frauda. Deasemenea sa existe o syructura corecta a tipului de unitati de invatamant si variante pentru parcurgerea scolii, in sensul ca chiar sa existe scoli profesionale (nu ca in prezent unde admiterea intr-o scoala profesionala e mai complicata decat admiterea la liceu), pentru admiterea la liceu sa existe criterii de performanta si sa inceteze transferurile pe spaga a elevilor de la un liceu la altul asa cum se intampla in prezent, ceea ce duce la decredibilizarea examenului de evaluare nationala si la invatarea elevilor ca nu valoarwa omului conteaźa , ci banii pe care ii dai ca spaga.
    Dar scoala nu e privita de pajoritatea ,,politicienilor” romani decat ca o afacere, asa cum a facut si liviu pop, cum face si monica anisie pe care o sustine peneleul si justitiarul rares bogdan, care a sfarsit ca arafat prin a vorbi frumos si impaciuitor si a fi complicele mafiei.
    RUSINE

    • Mai taci din gura cu pamfletele tale idioate, nu lucrezi in sistem si vorbesti de pe margine. In colegiul meu, programul ”cornul si laptele” functioneaza pentru 500 de copii in mod ireprosabil, si este o scoala de top in Ploiesti, unde sunt elevi de stabi, insa toti copiii iau ce li se da si mananca, nu se arunca nimic. Totul tine de organizarea din scoala, si de cat este de capabil directorul in a gasi solutii pentru orice aspecte apar pe parcurs. Colegiul meu are sansa unei directoare foarte bune, care stie ce are de facut, iar lucrurile functioneaza.
      La fel si pentru subiectul acestui articol, acolo cautati vinovatii pentru care proiectul ”masa calda” nu merge cum trebuie, chiar directorii de scoli, care sunt intepeniti in idei refractare, si nu gasesc solutii. Cumatrul din articolul de mai sus spune ca are o relatie foarte buna cu primaria si au fost ajutati, si cu toate astea se exprima cat se poate de critic la adresa acestui program. Probabil pentru ca a trebuit sa iasa din ”dolce far niente” si sa gaseasca niste solutii, sa gandeasca pasii in conlucrare si cu ceilalti, si asta nu-i usor, de acord. Din tot ce spune, reiese faptul ca ar trebui facuta o analiza dpdv al rezultatelor programului, efectele avute in scolile unde s-a derulat. Unde el nu a avut succes pentru ca aia si ailalta, sa fie scoase din program aceste scoli, si introduse scolile unde programul in cauza ajuta intr-adevar si duce la scaderea absenteismului scolar, eliminand pana la urma abandonul. Asta este ratiunea acestui program, ajutorarea mai inainte de orice a scolilor cu abandon scolar.

    • @Gabriela Constantinescu
      Am inteles, esti din sistem si esti pe felie cu furnizorii si cu restul lumii interesate.
      Din cauza ta si a altora ca tine sistemul romanesc de invatamant e ultimul din europa.
      Se vede calitatea ta umana si intelectuala prin modul cum scrii si cum te adresezi. Ma ingrozesc la gandul ca exista elevi care trebuie sa te suporte la scoala. Probabil de asta exista o rata mare de abandon scolar in romania. Imi pare rau ca prin comentariile mele risc sa iti periclitez afacerile cu statul. Dar pentru toti bugetarii, am un indemn: Daca vreti bani, faceti-va oameni de afaceri si lucrati in mediul privat, fara afaceri cu statul. In nicio tara din lumea civilizata profesorii si bugetarii in general nu au salarii mari. Nici in filme nu vedeti vilele politistilor, vilele profesorilor, vilele si masinile pompierilor, militarilor si functionarilor. In occident politistii stau in gazda si lupta cu infractoeii, profesorii universitari locuiesc in camin alaturi de studenti, profesorii de preuniversitar sunt saraci, dar dedicati muncii lor si respectati in societate. Uitati-va la stiri cum arata masinile de pompieri din america. Sunt din anii 50, 60 maxim 70. Dar isi fac treaba cu ele si nu urla dupa salarii. In australia majoritatea pompierilor sunt voluntari.
      Numai in romania, bugetarii nu fac nimic, nu stiu nimic, sunt supranumerici, vor tot timpul mariri de salarii si tin tara in loc. Asa ca tine

  2. Programul corect ar fi „reducerea taxelor si impozitelor”, astfel incat tinerii , batranii sau adultii sa isi poata cumpara pentru ei sau pentru copiii lor ceea ce stiu ei ca au nevoie, fiindca fiecare stie cel mai bine cum si pentru ce sa isi foloseasca banii care i se cuvin . Altfel, individul ajunge sa depinda din ce in ce mai mult de stat (de stapanire), care, desi s-a dovedit ca nu este un bun administrator(ii favorizeaza pe unii in timp ce altii sunt nedreptatiti, tolereaza coruptia, risipa si birocratia), hotaraste pentru individ tot mai mult in chestiuni personale. Individul plateste, de multe ori pentru beneficiul altora, prin taxe si impozite , servicii pe care nu le-a cerut(bonuri de masa, vouchere de vacanta, subventii si programe diverse ). Cei care profita sunt politicienii , deoarece obtin alte mandate care le asigura traiul la standarde de lux, si clientela care obtine contracte cu statul(investitii minime, ieftine, si profit sigur pe termen indelungat). Este incalcat principiul cererii si ofertei din economia de piata, deoarece cererea o fac politicienii, ca sa obtina capital electoral.

  3. In Romania, in afara Cresterii din PIXul lui Dragnea a salariilor bugetarilor si a Pensiilor publice, eu NU am vazut in cei 3 ANI nici o masura, NU au FACUT NIMIC, #NIMIC a ramas dupa cei 3 ANI de guvernare PSD!
    PSDeii sunt specialsiti in masuri din PIX!!!
    Si din gura, vorbarie goala, promisiuni la RTV si A3 si Romania 9 de la TVR, „va da PSD de TOATE pentru TOTI”, atata au „facut” in cei 3 ANI!
    Chiar se astepta careva ca acest Program sa functioneze ca lumea?!
    Prea complicat pentru mintile analfabetilor incompetenti din PSD!