G4Media.ro

Programarea pentru a doua etapă de vaccinare anti-COVID începe în 15 ianuarie,…

Sursa foto: Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia - Facebook

Programarea pentru a doua etapă de vaccinare anti-COVID începe în 15 ianuarie, la ora 15.00 / Cum se face programarea

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a anunţat că a doua etapă de vaccinare va începe în data de 15 ianuarie, iar programarea va putea fi făcută pe platformă, personal, prin medicul de familie, prin serviciile de call-center sau prin direcţiile de asistenţă socială din cadrul primăriilor. Gheorghiţă a precizat că 1.766 puncte de vaccinare vor fi disponibile în etapa a doua, 50% dintre ele din 15 ianuarie, relatează News.ro.

“În ceea ce priveşte modalitatea de programare, platforma va fi gata pe data de 15 ianuarie. De la ora 3:00 (după-amiaza, n.r.) se va putea începe programarea persoanelor pentru etapa a doua în centrele de vaccinare care vor fi pregătite. Modalitatea de programare va fi pentru persoanele cu vârsta peste 65 de ani, programarea se poate face individual, se poate face prin medicul de familie, se poate face prin serviciile de call-center şi aici ca noutate vom avea un număr unic la nivel naţional – 0214144425, practic, sunând la acest număr apelurile vor fi preluate în cele 42 de call-centere distribuite la nivelul fiecărui judeţ. O altă modalitate de programare, prin Direcţia de Asistenţă Socială din primării sau prin intermediul aparţinătorilor care pot să creeze, să îşi facă cont şi să înscrie până la maxim zece persoane dintre aparţinători, din familie”, a transmis Valeriu Gheorghiţă.

El a explicat şi cum pot fi programate persoanele cu boli cronice care au sub 65 de ani.

Pentru persoanele care sunt în evidenţă cu boli cronice sub vârsta de 65 de ani, programarea se face în mod corect prin medicul de familie, dacă persoana respectivă nu are acces la un medic de familie sau nu are medic de familie, se poate face programare prin serviciul de call-center individual, pe pagina web, prin Direcţia de Asistenţă Socială sau la fel prin intermediul aparţinătorilor. De asemenea, pentru persoanele care deservesc activităţi esenţiale programarea se face prin angajator şi, de asemenea, atunci când angajatorul înscrie persoanele pe care le are în angajate sau în contract de prestări pentru acele activităţi esenţiale, beneficiarul poate să îşi stabilească, după ce este validat de angajator, ziua şi centrul unde vrea să meargă să se vaccineze”, a transmis coordonatorul campaniei de vaccinare.

Sursa: News.ro

Citește și

DOCUMENT 11 categorii de boli cronice vor fi incluse în etapa a doua de vaccinare anti-COVID / Cum se pot programa persoanele de peste 65 de ani

România a făcut cele mai puține teste pentru COVID raportat la populație din tot spațiul economic european, în săptămâna cu Revelionul. Rata de pozitivare a testelor a fost mai mare doar în Slovacia

Sursa foto: Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia – Facebook

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

6 comentarii

  1. Nu merge sistemul, nu funcționează, nici online nici prin telefon!! Le mai trebuie timp, poate la toamna…

  2. Programare vaccin anticovid

  3. Doresc sa ma vaccinez

  4. Vreau sa mâ vaccinez

  5. am gasit cateva locuri disponibile pentru prima doza de vaccin.. dar… nu se poate face programare la rapel pentru ca nu sunt locuri… ce rost are o programare la o anumita data, daca nu se gasesc locuri pentru a 2-a doza peste 21 de zile?

  6. Incerc de la ora 7.00 /27.02.2021 sa ma inscriu on-line pentru primul rapel (eu si sotia avand 73 de ani) dar este o bataie de joc. Mai bine functioneaza sit-urile construite de amatori. Nu mi-am imaginaat ca o institutir cu „grade” inalte nu poate sa administreze un site national de prima importanta. Telefonul „unic” national ar trebui DESFIINTAT.