G4Media.ro

România a făcut cele mai puține teste pentru COVID raportat la populație…

România a făcut cele mai puține teste pentru COVID raportat la populație din tot spațiul economic european, în săptămâna cu Revelionul. Rata de pozitivare a testelor a fost mai mare doar în Slovacia

România a făcut cele mai puține teste pentru COVID raportat la populație din tot spațiul economic european, în săptămâna cu Revelionul, iar rata de pozitivare a testelor a fost mai mare doar în Slovacia, potrivit datelor centralizate de Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC).

Raportat la populație, România a făcut săptămâna trecută doar 452 teste la 100.000 de locuitori, în timp ce majoritatea țărilor au o rată de peste 1000 de teste la 100.000 de locuitori și chiar de câteva mii.

Danemarca a avut săptămâna trecută cea mai mare rată de testare: 9.277 la 100.000 de locuitori.

Ca număr de teste, doar țările europene cu populație mult mai mică decât a României au făcut mai puține teste pentru COVID decât țara noastră în săptămâna cu Revelionul.

În România, rata de pozitivare a testelor a fost, săptămâna trecută, de 25%, adică unul din patru români care s-au testat a fost depistat cu COVID. O rată mai mare de pozitivare a înregistrat doar Slovacia – 28%.

Toate datele pot fi consultate aici

Citește și

Numărul de teste COVID din buletinul zilnic privind epidemia cuprinde și testele rapide antigenice / În această săptămână au fost raportate zilnic peste 30.000 de teste

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

13 comentarii

 1. In concluzie!? Davida lasata mumu!
  Se testeaza in general cei bolnavi! Testul PCR nu este fiabil!

 2. E normal cand un test cost la DSP 250 de ron si in alte tari 10 euro. Romania vs UE

  • Nu zau… ai exemple concrete? Eu am:
   Germania 90 euro
   UK 189 GBP
   Norvegia 90 euro
   samd

  • @Roman:
   In majoritatea țărilor testul e gratuit pt populație care prezintă simptome. Plătești in cazul dacă îți trebuie test pt călătorie sau alte scopuri altele decât combaterea bolii. In țara care sunt dacă nu poți prezenta la locul de colectare a testelor atunci îți trimit ți-e acasă un colet mic cu cele necesare să-ți colectezi tu proba biologica după care ii retrimiți lor coletul . Rezultatul primesti cam in 2 zile. Simplu, eficient și gratuit.

  • @Ziggy’s
   Ai dreptate, si mai mult: si in Romania este gratuit testul pentru cei care prezinta simptome. Mai mult, ti se trimite Salvarea acasa ca sa colecteze probele, trebuie doar sa ceri.
   Dar, de, de ce sa nu aruncam niste fake news pe piata (ma refer la Roman)

 3. In Romania, vacanta la bugetari este sfanta. Si „timpul trece, leafa merge”

  • Ai stat de vorba cu vreun medic/asistent care este implicat partea de Covid? Eu da. Sint epuizati toti. La un moment dat, le mai dai si un pic liber ca sa nu se prabuseasca de tot. De pe margine e usor.

 4. Asa si? Slovacia si-a testat masiv populația, rezultatul il putem citi chiar si in articolul de fața (in caz ca graficele pe care le gasim pe net ne pun probleme).
  Numarul testelor a revenit la peste 30000 zilele astea fara sa asistam la vreo nebunie.

  • Buna observatia. Mai acum cateva saptamani Cehia si Slovacia erau date ca exemplu pentru testare masiva si prostii de romani ar trebui sa-i urmeze exemplul. La ce le-au ajutat?
   PS Cehia are 23% procent de infectare, pe locul 3 dupa Slovenia si Romania.

  • Inca o chestie: Romania a fost pe locul 1 la rata de pozitivare in saptamanile 51, 52, 53 cu peste 30%. In aceste conditii articolul de fata nu mai e relevant.

 5. Și Vlad Voiculescu critica programul de revelion de la TVR

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.