G4Media.ro

Procentul absolvenților de facultate din grupa de vârstă 30-34 de ani a…

sursa foto: Pixabay

Procentul absolvenților de facultate din grupa de vârstă 30-34 de ani a scăzut cu 1,7% în ultimul an, regresând la nivelul din urmă cu 5 ani

Ponderea absolvenților de facultate a scăzut până la cel mai mic nivel din ultimii 5 ani – 24,6%, potrivit Eurostat. În 2017, România era la doar 0,4 puncte distanță de îndeplinirea țintei asumate în obiectivele pentru Strategia 2020, la capitolul ‘ponderea absolvenților de învățământ superior în grupa de vârstă 30-34 de ani’. În anul 2018, am înregistrat prima scădere după 14 ani de creștere constantă. Scăderea a fost de 1,7 puncte, ducând practic acest procent sub cel din anul 2014 și anulând eforturile facute în ultimii 5 ani.

Ponderea absolvenților de învățământ terțiar în populația cu vârste între 30 și 34 de ani este unul dintre cei 9 indicatori pe care România și-a asumat că o să-i îmbunătățească până în anul 2020, ca parte a Strategiei Europene. Până în anul 2017, toate rapoartele arătau și încurajau progresele substanțiale făcute de țară în această direcție. Ținta noastră este 26,7%, iar în 2017 avusesem deja 26,3%. Procentul de recuperat era în marja de eroare statistică, practic.

 

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Producem in schimb clienti pentru A3, RomaniaTV, etc si BOR care-i vor pregati pentru exploatarea de catre politic.

  2. Pamflet
    Aceasta este o falsa problema.
    Nu trebuie sa avem absolventi de facultate in numar mare, cu orice chip.
    Cauza principala e ca fabricile de diplome au mers la putere maxima, au saturat piata cu diplome iar acum nu mai este piata pentru asa ceva.
    Iar oamenii de rand au vazut ca o diploma obtinuta in Romania nu-ti foloseste la nimic, de multe ori chiar daca e obtinuta pe bune. Asta deoarece posturile bune sunt obtinute prin spaga, pile si nepotisme.
    Diplomele obtinute la fabricile de diplome sunt bune doar pentru bugetari (politisti, militari, profesori, medici, functionari), care sunt angajati la stat iar diploma le foloseste doar pentru sporuri si promovare.
    Oricum avem un numar extrem de mare de posesori de diploma universitara care sunt analfabeti.
    Tarile in cate se progreseaza cu adevarat sunt exact tarile in care o diploma universitara se obtine extrem de greu (China, Singapore…)

    • De acord! În acea grupă de vârstă se încadrează probabil, cei mai mulți dintre cei care „absolva” o fabrică de diplome. Că asta înseamnă să absolvi la acea vârstă. Dacă e vorba de prima facultate, evident. Sunt bugetarii trimiși la studii la particulară, ca să poată apoi să se înșurubeze bine pe posturi călduțe în instituțiile publice, fiecare după cum are pilele. Mai sunt, de asemenea, inși care în mod normal, într-o țară normală, nu au capacitatea intelectuală să urmeze o facultate…normală, nu o fabrică de diplome.

      Cine e în stare să facă o facultate, o începe la 19-20 ani și o termină cu zece ani înainte de grupa de vârstă de 30-34 ani….Aceasta societate este atât de bolnavă și din cauza falșilor absolvenți de studii superioare. Deci se poate lipsi de ei.