G4Media.ro

Prințul Charles spune că „înțelege” frustrarea activiștilor de mediu și cere liderilor…

Sursa foto: Facebook/ British Royal Family

Prințul Charles spune că „înțelege” frustrarea activiștilor de mediu și cere liderilor așteptați la summit-ul COP26 să ia măsuri ambiţioase împotriva schimbărilor climatice, „nu doar să vorbească” despre acestea

Prinţul Charles a declarat că „înţelege” frustrarea activiştilor de mediu şi că speră ca liderii aşteptaţi la summit-ul COP26 de la Glasgow să ia măsuri ambiţioase împotriva schimbărilor climatice, „nu doar să vorbească” despre acestea, notează AFP, citată de Agerpres.

Într-un interviu acordat BBC şi difuzat luni, moştenitorul coroanei britanice a afirmat că înţelege „desigur” criticile tinerei activiste Greta Thunberg împotriva politicienilor pe care îi acuză că rămân impasibili în faţa urgenţei climatice.

„Toţi aceşti tineri au impresia că nu se întâmplă nimic, aşa că, desigur, sunt frustraţi”, a afimat prinţul Charles.

El a adăugat că a înţeles de ce grupuri ecologiste precum Extinction Rebellion protestează şi blochează drumurile, acţiuni condamnate de guvernul britanic.

„Înţeleg pe deplin frustrarea, dificultatea este să ştii cum să direcţionezi această frustrare într-un mod mai constructiv mai degrabă decât distructiv”, a precizat el.

Interesat de mult timp de problemele legate de mediu, Charles, în vârstă de 72 de ani, şi-a exprimat îngrijorarea că liderii internaţionali care se vor întâlni începând din 31 octombrie la Glasgow, cu ocazia COP26, vor „vorbi doar” , în loc să ia măsuri pentru a reduce drastic emisiile de gaze cu efect de seră.

De la semnarea Acordului de la Paris în 2015, tranziţia către o economie şi o energie mai curate a progresat, dar prea încet pentru a limita încălzirea la 2 grade Celsius, nemaivorbind de 1,5 grade Celsius, comparativ cu sfârşitul secolului al XIX-lea.

„Problema este să acţionezi la faţa locului”, a declarat prinţul Charles, care va călători la COP26 împreună cu mama sa, regina Elisabeta a II-a.

El a avertizat că impactul va fi „catastrofal” dacă nu vor fi luate măsuri ambiţioase.

„Începe deja să fie catastrofal, deoarece nimic din natură nu poate supravieţui presiunii create de aceste condiţii meteorologice extreme”, a subliniat Charles.

În timpul acestui interviu, prinţul de Wales a vorbit şi despre eforturile sale de a-şi reduce amprenta de carbon, explicând că nu mănâncă nici carne nici peşte două zile pe săptămână şi că şi-a redus consumul de produse lactate.

‚Dacă mai mulţi oameni ar face acest lucru, ar fi redusă mult presiunea asupra mediului înconjurător”, a spus el.

Prinţul a povestit totodată că maşina sa, un Aston Martin, pe care o deţine de peste 50 de ani, a fost modificată pentru a funcţiona cu ceea ce a descris drept „un surplus de vin alb englezesc şi de zer din procesul de fabricare a brânzeturilor”. Maşina funcţionează cu un amestec compus din 85% bioetanol şi 15% benzină fără plumb.

Sursa foto: Facebook/ British Royal Family

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. A, credeam că le cere liderilor să share-uiască un avion,
    sau să ia un Uber, nu să vină iar fiecare cu jet-ul lui.

  2. zise printul charles intre doua zboruri private la diversele sale proprietati.