G4Media.ro

Primarul Londrei, după decizia de a continua portul obligatoriu al măștii în…

foto: video captură BBC

Primarul Londrei, după decizia de a continua portul obligatoriu al măștii în transportul în comun: Nu sunt pregătit să pun în pericol utilizatorii metroului, trenurilor urbane sau tramvaielor

Acoperirea feței va rămâne obligatorie pentru cei care folosesc transportul în comun din Londra, chiar în condițiile ridicării majorității restricțiilor anti-Covid pe 19 iulie în Anglia, a anunțat primarul capitalei britanice, Sadiq Khan.

Primarul Khan a declarat la BBC că nu este pregătit să pună în pericol utilizatorii metroului, trenurilor urbane, tramvaielor și alți utilizatori de transport, prin relaxarea regulilor privind acoperirea feței.

Măștile faciale au fost obligatorii în transportul public în ultimul an pentru a reduce răspândirea virusului, dar aceste reguli vor fi înlocuite cu îndrumări guvernamentale care îi sfătuiesc pe pasageri să poarte măști doar în serviciile aglomerate.

Primarul Khan este mai strict și a făcut din aceasta o condiție de transport pentru călătoria cu metroul, autobuzul, tramvaiul și trenurile urbane și suburbane.

Știm de la consilierii guvernului și de la Organizația Mondială a Sănătății că purtarea unei măști în interior reduce transmisiile. Aceasta duce la o mai mare siguranță publică și la o mai mare încredere a publicului. Atâta timp cât virusul este încă printre noi și cât timp suntem încă preocupați de transmiterea virusului, o vom face obligatorie.” a spus primarul Khan.

În cadrul planului primarului, vor exista 400 de angajați ai Transport for London (TfL) care vor împiedica folosirea transportului londonez celor fără fața acoperită. Personalul TfL și șoferii de autobuz vor continua să reamintească pasagerilor că măștile sunt o cerință obligatorie, a spus primarul Khan.

Londra este primul oraș din Anglia care continuă să ceară acoperirea feței după relaxarea restricțiilor pe 19 iulie, iar primarul orașului Manchester, Andy Burnham, a spus că nu exclude obligativitatea purtării măștilor în transportul public, dar că nu a luat încă o decizie în acest sens.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Un politician responsabil

  2. Foarte bine , mi se pare de bun simt sa porti masca in transport in comun . Cu sau fara covid chestia asta trebuia sa existe de mult !

  3. Tinerii pana la 40 au primit doar o doza de vaccin fiindcă rapelul era la 12 săptămâni. Acum este la 8 săptămâni, dar tot mult este. Primarul Londrei este de 1000 de ori mai responsabil decât BOJO.