G4Media.ro

Primarii orașelor Timișoara, Arad, Oradea și Cluj-Napoca înființează „Alianța Vestului“ pentru a…

Primarii orașelor Timișoara, Arad, Oradea și Cluj-Napoca înființează „Alianța Vestului“ pentru a coopera pe proiectele mari

Primarii orașelor Timișoara, Arad, Oradea și Cluj-Napoca vor semna, sâmbătă, documentul de bază al „Alianței Vestului“, prin care cele administrațiile locale ale celor patru municipii vor coopera pe proiectele mari.

Astfel, cei patru primari inițiatori ai proiectului „Patrulaterala Vestului”, Nicolae Robu, Gheorghe Falcă, Ilie Bolojan și Emil Boc, primarii orașelor Timișoara, Arad, Oradea și Cluj-Napoca, vor semna, la Timișoara, la sediul Primăriei, de la ora 15.00, în prezența presei, „documentul temelie” al alianței. „Având în vedere interesul mare pentru proiect, arătat de alte administrații publice locale din această parte de țară, o dată cu semnarea acestui document, numele asocierii se va schimba din Patrulaterala Vestului în Alianța Vestului -în abreviere: AVE-, pentru a se evidenția caracterul ei deschis”, se arată într-un comunicat dat publicității de către Nicolae Robu.

Primarul Timișoarei spune că, prin această inițiativă, prin excelență în spiritul Declarației de la Alba Iulia din 1 Decembrie 1918, se dorește crearea unui for informal pentru schimburi de idei și de experiență între edilii celor patru orașe și între administrațiile publice locale pe care le conduc, dar și de cooperare pe proiecte mari, în primul rând de conectivitate de mare viteză, dar și în domeniile cultură, educație, sănătate, turism, sport, securitate și dezvoltare, în sens larg.

De altfel, Clujul a decis să nu mai aștepte Guvernul și să preia construirea spitalului regional.

Pe 21 noiembrie, Consiliul Județean Cluj a solicitat să preia construirea Spitalului Regional de Urgenţă, sens în care preşedintele forului, Alin Tişe, a transmis o adresă Comisiei Europene – Direcţia Generală de Politică Regională şi Urbană, precum şi Autorităţii de Management pentru Programul Operaţional Regional din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

Pe 23 noiembrie, PNL Cluj a anunţat că a demarat o campanie de strângere de semnături pentru susţinerea construirii Spitalului Regional de Urgenţă din fonduri europene.

Pe 29 noiembrie, Alin Tişe a declarat, într-o conferinţă de presă, că Ministerul Sănătăţii tergiversează construirea Spitalului regional de urgenţă de la Cluj şi că forul judeţean analizează posibilitatea de a revoca hotărârea prin care terenul necesar a fost acordat cu titlu gratuit ministerului. (detalii aici).

Update: Documentul a fost semnat sâmbătă după-amiază. 

Foto: Imagine din Timișoara

Doneaza prin PayPal paypal icon
Donatie recurenta

Doneaza lunar pentru sustinerea proiectului G4Media

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Doneaza prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

20 comentarii

 1. Of! Incet, incet, fara sa ne dam seama, Ardealul se desprinde de Romania. Sa fim inteles, nu-i invinovatesc pe ardeleni. Au tot dreptul sa-si dezvolte regiunea. S-au saturat sa munceasca, sa plateasca darile catre stat si tot ei sa astepte cu mana-ntinsa la putorile din parlament si guvern. Cand o sa ne trezim?

 2. Așa este!

 3. Impozitele platite de ardeleni trebuie sa mearga la spitalele si scolile din Ardeal nu la teleorman ori sectorul agricol ilfov. In sfarsit o initiativa laudabila din partea primarilor vestici.

 4. Gruparea fmmpsdalde interzisa prin lege,toti sefii,sefutii si baronii arestati si averile confiscate si tuturor membrilor de partid taiate ajutoarele sociale.

  • Ca bine le zici, dar tare-mi e ca nu vom vedea lucrurile astea intamplandu-se.. In cel mai bun caz, vor musamaliza penalii si vor potoli societatea, insa nu vor rezolva problemele de fond.

 5. Până n-aduc primi’ iuroi de la UE pe barba lor sau de la bugetul statului pentru transportul rutier și naval, lăsându-i pe Mitici să se tragă pe-ale lor ca BD, la munte și la mare, n-o să fie decât o zicere…

 6. Un pas mic pentru cei 4 primari, dar un pas urias pe calea separarii Transilvaniei si Banatului.
  Sunt regatean, dar am ragusit (vorba vine) de cand tot spun ca nu mai e mult pana cand romanii ardeleni (nu etnicii maghiari) vor fi cei care nu vor mai suporta politicile celor de pe Dambovita.
  Mafia pesedista va distruge ce au facut inaintasii nostri in urma cu o suta de ani.

  • Nu are nicio legatura aceasta initiativa cu separarea Ardealului, asta e gargara. E normal ca 4 orase dinamice sa isi doreasca sa nu fie la cheremul mafiei PSD, ALDE si UDMR, si asta desi Ardealul a votat si el din pacate masiv cu PSD la ultimele alegeri. Insa cred ca ne-am desteptat. Sunt curios cate voturi o sa mai pupe PSD, ALDE si UDMR la urmatoarele alegeri.

 7. Nu prea suporta lumea conducerea de la Bucuresti , dar nici situatia nu e asa roza. Timisoara se imprumuta de la banci pentru cheltuieli curente nu mai ajung banii. Administratia Robu e un dezastru.

 8. Bravo! Felicitari! Macar sa fie un semnal pentru guvernele Romaniei!

 9. Dupa 100 de ani, Alianta Ardealului isi declara autonomia faţa de Romania.

 10. Bravo lor, oameni deștepți. Pe când septsadamodovei, Iași, Bacău, Suceava, Botoșani, Piatra Neamț, VAslui, Bistrița?

  • Atunci când nu vor mai avea primari PSDisti…până atunci, primarii lor vor fi slugi și vor răspunde la milimetru la poruncile drakniene ( bine , Chirică a rupt lanțul, dar e cam singurul…). Cu oameni gen prefectu’ de Neamț, nu o sa vezi o asemenea alianță…
   Din păcate, alegerile trecute au fost un dezastru, cu o nepăsare si o vina din parte tuturor regiunilor-harta era roșie inclusiv în Ardeal Transilvania și Banat, așa că nu se poate da vina doar pe mitici sau moldoveni ( ok, pot lua in mana frâiele dezvoltării, dar până la separarea totala e o diferența mare).
   Toți am intrat în rahatul ăsta , toți trebuie sa contribuim la ieșirea din el ( prin a nu mai absenta sau prin a nu mai vota cu ăștia), fara a mai da vina pe unii sau altii..mai e puțin și vom putea alege ce vrem .

  • Bistrița e în Ardeal, nicidecum în Moldova ?

 11. Foarte bine, să aplice legea administrației publice locale, nu știu cine i-a oprit până acum să facă acest lucru, la fel trebuie să facă și alte primării, mai ales cele din Moldova. Cu spitalele regionale de câte 1000 de paturi cred că este o problemă mult mai mare decât realizarea unor construcții. Întrebări la care trebuie să se răspundă sunt: cu ce se vor dota spitalele și cine va lucra în aceste spitale ( medici, personal de specialitate secundar ) ?

 12. Sper să adere şi Braşovul. M**E PSD!

 13. 2087, foarte trist… se pare ca Robu nu are nevoie de oamenii cinstiti! Tot mai multe animale pradatoare care au uitat sa fie oameni!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.