G4Media.ro

Președintele Consiliului Județean Cluj: Fiecare zi de întârziere pentru Spitalul regional de…

Președintele Consiliului Județean Cluj: Fiecare zi de întârziere pentru Spitalul regional de urgenţă înseamnă vieţi pierdute. Guvernul blochează finanțarea

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Cluj, Alin Tişe, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că Ministerul Sănătăţii tergiversează construirea Spitalului regional de urgenţă de la Cluj şi că forul judeţean analizează posibilitatea de a revoca hotărârea prin care terenul necesar a fost acordat cu titlul gratuit ministerului.

„Fiecare zi de întârziere înseamnă pentru clujeni şi nu numai vieţi pierdute, iar principalul responsabil este Guvernul României, pentru că nu doreşte să finanţeze acest proiect pe finanţarea europeană 2016-2020. Singurii care ne pot ajuta aici şi să ne permită să putem fi eligibili pe Programul Operaţional Regional sunt tocmai cei care blochează acest proiect, anume guvernul, prin ministerele de resort”, a spus Alin Tişe

Pe 21 noiembrie, CJ Cluj a solicitat să preia construirea Spitalului Regional de Urgenţă, sens în care preşedintele forului, Alin Tişe, a transmis o adresă Comisiei Europene – Direcţia Generală de Politică Regională şi Urbană, precum şi Autorităţii de Management pentru Programul Operaţional Regional din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

Pe 23 noiembrie, PNL Cluj a anunţat că a demarat o campanie de strângere de semnături pentru susţinerea construirii Spitalului Regional de Urgenţă din fonduri europene.

„PNL Cluj a dat startul campaniei de strângere de semnături pentru susţinerea realizării Spitalului Regional de Urgenţă Cluj din fonduri europene! (…) Ca urmare a deciziei Guvernului PSD-ALDE de a amâna construirea Spitalului Regional de Urgenţă Cluj, Partidul Naţional Liberal Cluj a demarat începând de astăzi o campanie de strângere de semnături la nivelul întregului judeţ. Prin această iniţiativă solicităm actualului Guvern să deblocheze fondurile europene alocate de Comisia Europeană astfel încât, acest proiect de importanţă regională şi naţională să fie concretizat. Clujenii şi ardelenii au dreptul la sănătate şi la un spital ultramodern şi european”, se arăta într-un comunicat transmis, la acea dată, de PNL Cluj.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Obedientul Boc a inchis si desfiintat spitale fara a tine cont ca-si pierde tatal.

  • @Emil,
   mai pesedache, esti un bou ticalos, ticalos precum Capsula ala de Cordin Sulfarescu care va scoleste in ticalosii ! „Spitalele” alea (dispensare ceva mai rasarite prin comune, sau cladiri periculoase prin orase cu 30-50000 de locuitori) erau neutilate, fara personal, si un veritabil focar de infectii !

   PS. Cate dintre ele au fost redeschise de guvernele PSD ?

 2. NU VA AJUNGE CA MODIFICA LEGILE JUSTITIEI ?
  NU VA AJUNGE CA DAU PRIVILEGII SI PENSII SPECIALE PENTRU POPOR ?
  IN PLUS, PENTRU POPOR, PENTRU ROMANI, DAU AMNISTIE SI GRATIERE.

  • @pv:
   Dragnea parca a slobozit pe gura enormitatea cu „Amnistia si Gratierea se dau pt romani” !!

   PS. Tradus : 4-5-6-7000 de puscariasi vor fi eliberati ca urmare a Ordonantei de amnistie si gratiere la dorinta celorlalti 18-19000 milioane de romani ! :))

 3. Pupati-l in fund pe Boc, fraierilor barfitori. Clujul merge vertiginos inainte, bravo lor. Iar daca vorbim de ruinele de spitale inchise de Boc, spitale in care pacientii aveau de suferit din cauza situatiei mizerabile, bine a facut. Nu sunt fan Boc, nu sunt clujean, dar bravo lor.

 4. Daca Guvernul ii blocheaza, CJ Cluj sa dea in judecata Guvernul Romaniei.

 5. Aceste proiecte blocate si fonduri europene nefolosite sunt din cauza faptului că guvernul româniei nu poate fura iar din fonduri europene și vor sa foloseasca bugetul ca sa mănânce si ei. Rusine

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.