G4Media.ro

Prim-ministrul Dăncilă pleacă în Israel la o săptămână de la scandalul mutării…

Prim-ministrul Dăncilă pleacă în Israel la o săptămână de la scandalul mutării Ambasadei României la Ierusalim

Guvernul României a anunțat, marți seara, că prim-ministrul Viorica Dăncilă va efectua o vizită oficială în Statul Israel în perioada 25 – 26 aprilie, la invitația prim-ministrului Benjamin Netanyahu. Ministerul Afacerilor Externe a confirmat, pentru G4Media.ro, că din delegație va face parte și ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu. G4Media.ro a anunțat, în premieră, această vizită, precum și că, potrivit unor surse, Guvernul a vrut să adopte, în ședința din 18 aprilie, mutarea Ambasadei României în Israel din Tel Aviv la Ierusalim.

Agenda vizitei include întrevederi cu prim-ministrul Benjamin Netanyahu, președintele Reuven Rivlin și cu liderul opoziției din Knesset, Uniunea Sionistă, Isaac Herzog. Prim-ministrul Viorica Dăncilă va avea o întrevedere și cu Theophilos al III-lea, patriarhul grec-ortodox al Ierusalimului. „Discuțiile vor fi axate pe evaluarea stadiului relațiilor bilaterale româno-israeliene, cu accent pe identificarea oportunităților de valorificare suplimentară a cooperării în domenii de interes comun. De asemenea, discuțiile vor prilejui un schimb de opinii asupra evoluţiilor politice și de securitate în plan regional şi global”, se arată în comunicatul Guvernului.

Cu ocazia vizitei, prim-ministrul Viorica Dăncilă va vizita și Memorialul Martirilor și Eroilor Holocaustului „Yad Vashem”.

„Vizita prim-ministrului României în Statul Israel se înscrie în seria de contacte politico-diplomatice destinate marcării aniversărilor care fac din 2018 un an de referință pentru relația bilaterală, respectiv 70 de ani de la crearea Statului Israel, 70 de ani de relații diplomatice neîntrerupte și 100 de ani de la crearea statului român modern”, se mai arată în comunicat.

(Sursa foto: Gov.ro)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Dragnea va conduce Romania inca 20 de ani cel putin.

  2. Facem pariu că toanta o să-și facă selfie-uri la Yad Vashem? Probabil că o să comenteze în gura mare, vai dragă, ce beznă e aici, de ce n-or aprinde ăștia lumina?