G4Media.ro

Preţul gazelor în Europa scade constant datorită creșterii importurilor de gaze naturale…

Sursa foto: Nord Stream 2 / Igor Kuznecov

Preţul gazelor în Europa scade constant datorită creșterii importurilor de gaze naturale lichefiate

Preţurile de referinţă la gaze naturale în Europa au scăzut pentru a patra zi consecutiv, traderii fiind mai îngrijoraţi de cererea redusă decât de riscurile de aprovizionare din Rusia, transmite Bloomberg, citată de Agerpres.

La bursa de la Amsterdam, cotaţiile futures la gaze cu livrare în luna iulie înregistrau marţi dimineaţa un declin de 4,3%, ulterior scăderea atenuându-se la 2,9%, până la 80,20 de euro pentru un MWh.

În ultimele zile, piaţa europeană a gazelor s-a calmat semnificativ, deoarece consumul s-a redus, în urma vremii favorabile, şi a livrărilor masive de gaze naturale lichefiate (GNL). Disputele privind solicitările Moscovei de a cere plata în ruble pentru livrările de gaze ruseşti par să se fi încheiat. În timp ce fluxurile către anumiţi cumpărători, care au refuzat plata în ruble, au fost oprite, este puţin probabil ca Gazprom să impună acum noi reduceri, au declarat pentru Bloomberg surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

Europa a majorat importurile de gaze naturale lichefiate (GNL) pentru a face faţă reducerii livrărilor ruseşti. Pe continent, aprovizionarea cu gaze de la terminalele de import a atins cel mai ridicat nivel din ultimii cinci ani, potrivit Agerpres. (Sursa foto: Nord Stream 2 / Igor Kuznecov)

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. E cerere scazuta pentru ca e vara. Ar trebui sa profitam de preturile mici si sa umplem rezervoarele, sa fie pline cand va veni iarna. Concret cat costa 1 MWh de gaz lichefiat adus cu vapoarele din State?

    • Mai copii, România exporta gaze la preț de 4 ori mai mic decât cel pe care îl vinde pe piața internă. Despre ce vorbim??? Marii jucători pe piața gazelor din România vor subvenții??? Se pare ca nu au nevoie, cred ca ar trebui sa se ia ceva masuri împotriva lor.

  2. Cred ca isi conserva si mancarea si hainele… ca nu se stie ce vremuri vin.

  3. asta i a spus si Trump lui Merkel, dar ea nu nu si nu , vroia sa cumpere de la putin.

  4. 😄😄😄
    Chiar nu știi cum este cu gazele, nu? Ascultă- ma! La petrol 80% din ce vindea in UE cu 120 euro va vinde cu 20 euro in India si China si la gaze 30% din cantitatea vândută in UE va fi vândută Chinei la un sfert de pret, in rest, vpr arde gazul la zero euro, de pomană! 😏

  5. I-auzi. de aia grecii au anuntat ca ei vor avea gazul mai ieftin intrucat au trecut majoritar pe lichefiat si se pregatesc sa construiasca al doilea depozit plutitor?
    gazul lichefiat e mai ieftin decat cel „clasic”. transportul e scump
    dar fii fara grija..rusii isi vor duce petrolul tot pe vapoare. Si e scump. Ca nu au „pipeline” pana in India si China.

  6. Nu va bucurati, ca la consumator nu va scadea nimic,e la fel ca la benzina. Scade,creste pe bursa,nu conteaza,ei tot scump o vinde pentru ca stiu ca lumea trebuie sa cumpere. Hotia e in floare. Credeti ca e altfel in alte tari? Doar acolo unde se vrea se poate.