G4Media.ro

Preţul cărnii de porc se estimează că va creşte cu minimum 25%…

Preţul cărnii de porc se estimează că va creşte cu minimum 25% pentru consumator

Asociaţia Producătorilor de Carne de Porc din România estimează pentru lunile următoare o creştere cu minimum 25% a preţurilor pentru consumator, din cauza importurilor şi a costului ridicat al furajelor, transmite Radio România Actualități.

Potrivit unui comunicat, în condiţiile în care pesta porcină africană evoluează în continuare cu agresivitate pe teritoriul României, balanţa comercială este puternic afectată de importuri masive. Reprezentanţii asociaţiei produc acum numai 30% din consumul de carne proaspătăt de porc. Asociaţia solicită premierului şi Guvernului României intervenţia în regim de urgenţă pentru implementarea măsurilor ce se impun pentru a proteja fermele autohtone, producătoare de carne de porc şi pentru a asigura securitatea alimentară pe termen mediu şi lung.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. Am tot auzit de astea. Dar curentul și gazul se vor scumpi mai mult.

  2. Normal. Omul trebuie învățat sa mănânce insecte. Salvam planeta.

  3. Monitorizati unde se duc banii scumpirii, indiferent de categoria ei. Daca se duc in banii ‘porcarului sef’ aka Porcul, acesta trebuie penalizat.

  4. Este imposibil ca într-un an cu producții record în agricultură, să avem preturi umflate la alimente , aha ca noi nu producem nimic doar vindem materia primă ptr export și nu procesam nimic este alta poveste. Obligați pe cei ce primesc subvenții și beneficii de la stat sa aiba angajați cu caracter permanent în funcție de teren să aibă sector zootehnic, legumicol, pomicol ,viticol etc . Nu să vândă grâul direct de 0e câmp cu tirul și să importam pâine congelata de cea mai proastă calitate.

  5. Eu zic sa te sperii cand or sa impoziteze prostia, ca or sa te rupa la buzunare 🙂

  6. no problem, va scade procentul de carne din mezeluri sa nu se sperie rumanii
    ce scumpire a carnii, boss? parizeru are acelasi pret…