G4Media.ro

Președintele Kim Jong Un a sărbătorit finalizarea a 10.000 de noi apartamente…

Președintele Kim Jong Un a sărbătorit finalizarea a 10.000 de noi apartamente în Phenian / Coreea de Nord a anunţat planuri de a construi 50.000 de apartamente noi în capitală pe parcursul a cinci ani

Coreea de Nord a organizat duminică o ceremonie pentru a sărbători finalizarea a 10.000 de noi apartamente moderne în districtul Hwasong nou construit din Phenian, anunţă News.ro, care citează agenţia de stat KCNA, preluată de Reuters.

Liderul Kim Jong Un a participat la ceremonie, precum şi un număr de înalţi oficiali guvernamentali, inclusiv Kim Tok Hun, premierul cabinetului.

Ceremonia vine la două luni după ce Kim a început în februarie un alt proiect de locuinţe care a fost descris de KCNA drept „o altă stradă luxoasă a socialismului plină de fericirea oamenilor”.

În 2021, Coreea de Nord a anunţat planuri de a construi 50.000 de apartamente noi în capitală pe parcursul a cinci ani.

De atunci, Coreea de Nord a declarat că a continuat cu o serie de proiecte de construcţie, dintre care unele sunt încă în desfăşurare, pe fondul suspiciunilor străine cu privire la penuria de alimente.

Kim a spus că proiectul de locuinţe este un plan extrem de preţuit, care este promovat ca o „prioritate supremă” de către Partidul Muncitorilor din Coreea şi de către stat şi şi-a reafirmat ideea de a face din Phenian un oraş „renumit în întreaga lume”, potrivit KCNA.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. presupun că e vorba despre niște blocuri comuniste (cu spatiu redus și înălțime mică) pentru viitori oameni ai sistemului. Chiar nu pricep , la foametea care este in țara aia, cu de se mai înmulțesc?
    Oricum aia abia acum câțiva ani au primit primele telefoane mobile (smartphone) și intranet (internetul lor). Țara ai nu trebuie vizitată, nu trebuie sa ai legături financiare cu ăia.
    Ce se poate face într-o țară în care, dacă ești prins că ai citit Biblia, ești EXECUTAT?