G4Media.ro

Președintele Iohannis participă la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles/ Piaţa Unică…

sursa foto: consilium.europa.eu

Președintele Iohannis participă la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles/ Piaţa Unică a UE, politica industrială şi politica digitală pe agenda de discuții

Preşedintele Klaus Iohannis participă, joi şi vineri, la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles, pe a cărei agendă se află subiecte precum Piaţa Unică a Uniunii Europene, politica industrială şi politica digitală ale Uniunii, potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Liderii europeni vor aborda şi teme de politică externă, în principal relaţiile Uniunii cu China şi Turcia.

„Preşedintele României va pleda pentru o Piaţă Unică puternică şi consolidată, care să poată sprijini dezvoltarea statelor membre ale Uniunii. În acest sens, va susţine necesitatea identificării de mijloace pentru a restabili buna funcţionare a Pieţei Unice după criza COVID-19 şi pentru a pune în aplicare măsurile pentru consolidarea acesteia. Totodată, preşedintele Klaus Iohannis va arăta că o Piaţă Unică mai integrată înseamnă o Piaţă Unică mai conectată şi mai incluzivă. De aceea, dezvoltarea infrastructurii de transport, energie, mediu, precum şi a infrastructurii digitale este esenţială pentru ţări precum România, aflate la periferia geografică a Uniunii”, se arată în comunicat.

Şeful statului va susţine demersurile în favoarea unei industrii europene puternice, rezistente şi competitive la nivel global. În acest context, preşedintele Iohannis va sublinia faptul că efortul de modernizare necesar tranziţiei duble – verzi şi digitale – va necesita investiţii masive, contribuind, astfel, la stimularea competitivităţii şi autonomiei strategice a Uniunii Europene.

„Preşedintele Klaus Iohannis se va referi la necesitatea asigurării depline a complementarităţii între autonomia strategică în diverse sectoare şi deschiderea economiei europene, una dintre valorile fundamentale ale Uniunii. Totodată, preşedintele Klaus Iohannis va evidenţia faptul că autonomia strategică a UE trebuie construită pe baza unei pieţe interne depline şi funcţionale”, menţionează Administraţia Prezidenţială.

Şeful statului va saluta importanţa acordată la nivelul Uniunii procesului de transformare digitală a Europei, precum şi fondurile importante care vor fi acordate pentru dezvoltarea unor tehnologii digitale avansate şi a unor infrastructuri de reţea de foarte mare capacitate în întreaga Uniune Europeană.

„Preşedintele Klaus Iohannis va menţiona că Piaţa Unică presupune, pe lângă oportunităţi incontestabile, şi provocări în domeniul social. În acest sens, preşedintele României va sublinia necesitatea protejării grupurilor vulnerabile, inclusiv a lucrătorilor sezonieri, a căror situaţie trebuie îmbunătăţită prin acţiunea comună a instituţiilor europene şi a statelor membre ale Uniunii”, arată Administraţia Prezidenţială.

sursa foto: consilium.europa.eu

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

5 comentarii

  1. Faptul ca nu vreti sa vorbiti cu mine imi indica totul este doar o mare gluma.

    Asa ca imi vad de treaba mea.

    Va rog lasati-ma in pace.

  2. Asa se intampla cand ai atitudine de slugoi in fata UE. Degeaba vrea acest robot ruginit sa consolideze piata unica, daca piata „unica” nu vrea. Romania este un exemplu de „cap plecat” pe care sabia nu-l taie. Raportul CE pe stat de drept este dezastruos pentru noi, insa nu putem accesa fondurile UE de jenați ce suntem. Ungurii sau polonezii nu mai au nici o jena, dimpotrivă isi fac si un institut care sa investigheze daca Bruxellesul a respectat statul de drept. Lol

  3. Iar au ca tema reluarea alegerilor din Belarus si nerespectarea statului de drept de catre Lukașenko.

  4. Romania va lua pozitia ghiocelului in problema asta si isi va pune cenusa in cap, in detrimentul economiei romanesti, dupa cum duios ne anunta Iohannis ieri cu masca pe mecla. Adica ungurii si polonezii isi fac institut pentru a evalua statul de drept in Bruxelles si pentru a stabili daca au respectat sau nu statul de drept, pe cand noi ne punem cenusa-n cap afirmand ca suntem de acord ca acordarea fondurilor UE sa fie conditionate de respectarea statului de drept. Cam asta este abordarea Romaniei, in conditiile in care guvernul astazi este liberal, in conditiile in care pe teritoriul noostru nu sunt asasinati jurnalisti precum in Slovacia sau Malta, in conditiile in care Romania a virat pe „calea cea dreapta” incepand din 2019. Intr-adevar, marea problema este ca, in ciuda faptului ca am schimbat regimul politic, legile justitiei date de PSD inainte sunt inca in vigoare, iar multe institutii, precum DNA, sunt acum paralizate. Insa nu este vina noastra sau a actualului guvern ca aceste legi mai sunt inca in vigoare, in conditiile in care nu pot fi schimbate neavand majoritate parlamentara. Asadar, aici intervine ipocrizia UE, tocmai in conditionarea fondurilor pentru o tara ca Romania care nu se aseamana si nu intra in aceeasi oala cu Polonia sau Ungaria, si in care societatea civila este una pro-europeana/occidentala. Desigur, Romania deranjeaza mult anumite guverne europene prin parteneriatul strategic cu SUA, prin faptul ca nu implementam 5G cu Huawei, prin faptul ca ne opunem afacerilor cu China sau Rusia, insa aici UE nu are nici o treaba si n-ar trebui sa cracneasca in fata deciziilor unui guvern indepenedent.

  5. Avea nevoie Merkel de un Dulap care s-o aprobe cand suge banii Europei de Est.