G4Media.ro

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD: Manifestaţiile de acum nu se pot compara…

Sursa foto: Inquam Photos / Alexandru Busca

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD: Manifestaţiile de acum nu se pot compara cu cele generate de Ordonanţa 13 sau cu 10 August. Oamenii ies şi strigă, fiecare are revendicarea lui, nu e aceeaşi revendicare

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Vasile Dîncu, afirmă că protestele de stradă din ultimele zile sunt consecinţa unei crize politice şi susţine că manifestaţiile de acum nu se pot compara cu cele generate de Ordonanţa 13 din 2017 sau cu 10 august 2018. „Oamenii ies şi strigă, fiecare are revendicarea lui, nu e aceeaşi revendicare. (…) Oamenii nu au vrut neapărat în momentul ăsta, cred că ”Jos guvernul, ci vor mai mult, vor să poată să participe la sistem şi la propria lor viaţă, sunt speriaţii de spitale, sunt speriaţi să meargă la spitale”, afirmă sociologul, citat de News.ro.

„Este o situaţie de criză politică şi mie mi se pare că în acest moment capitalizăm şi ceea ce s-a întâmplat înainte în politică, ceea ce s-a întâmplat în ultimii ani în politică şi oamenii sunt dezorientaţi, oamenii sunt dezamăgiţi de ceea ce se întâmplă şi simt că nu-şi pot gestiona viitorul. În ultimele cercetări pe care le-am făcut 10% spuneau că şi-au pierdut locurile de muncă – sigur, asta nu se vede în statistici neapărat, pentru că foarte mulţi au lucrat, de exemplu, în zona gri, au avut ocupaţii mai degrabă informale decât formalizate şi fiscalizate – sunt vreo 40% care spun că şi-au pierdut foarte mult din venituri, ceea ce duce la o situaţie, după părerea mea, o situaţie oarecum de explozie socială. Noi ştim, în sociologie, un om în stradă înseamnă o mie de oameni nemulţumiţi acasă, cam aşa au fost la ultimele revolte de stradă, caracterul este însă diferit acum. Nu este nici Ordonanţa 13 din 2017, nu este nici 10 august, mi se pare că e mai degrabă (…) oamenii ies şi strigă, fiecare are revendicarea lui, nu e aceeaşi revendicare şi eu zic că nici nu ar trebui să exagerăm foarte mult cu protestele împotriva medicilor, pentru că au fost nişte lucruri spontane, nu fac parte din corul acestei revolte de stradă. Nu sunt de mare amplitudine, însă guvernanţii ar trebui să ţină cont de aceste manifestări”, a afirmat duminică seară, la Digi 24, sociologul Vasile Dîncu.

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD consideră că protestatarii care ies în stradă la manifestaţiile anti-restricţii nu vor neapărat căderea guvernului.

„Oamenii nu au vrut neapărat în momentul ăsta, cred că, jos guvernul, ci vor mai mult, vor să poată să participe la sistem şi la propria lor viaţă, sunt speriaţi de spitale, sunt speriaţi să meargă la spitale”, mai susţine Dîncu.

El consideră că „guvernanţii au greşit” în ceea ce priveşte maniera de a comunica, el dând exemplul premierului Florin Cîţu care a încercat să comunice folosindu-se de tabele în faţa unor „izbucniri emoţionale, mai degrabă”. Dîncu acuză de asemenea Executivul de atitudine arogantă.

„Este un sentiment al aroganţei guvernului care apare aproape la fiecare guvern, dar acum s-a părut că unele gesturi ale guvernanţilor, gesturi mici, la nivelul, să zicem, al comportamentului guvernamental în general, dar care sunt relevante: faptul că miniştrii sunt prinşi fără mască şi incită pe oameni la acest lucru. Apoi am văzut doi oameni politici cu experienţă care au spus unul că sunt needucaţi cei din stradă şi că ar trebui să meargă la şcoală, lucru care e destul de grav, este o aroganţă în direct, altul a spus că sunt fascişti sau terorişti. Aceste mici greşeli pot să producă, până la urmă, scântei şi revolte sociale, dar ar trebui luate în serios”, a mai afirmat Vasile Dîncu.

El susţine că şi criza din interiorul guvernului este „privită prost afară”, iar „oamenii nu mai vor scandal nici în Guvern, nici între opoziţie şi putere” ci doresc „lucruri concrete”.

sursa foto: Inquam Photos / Alexandru Busca

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

16 comentarii

  1. Nea Vasile,
    Să-ți năpârlească hamsteru’ și să ajungi „spân” ca Daddy, bre !?
    Ia zi: cine a plătit consumația de la intâlnirea cu mafioții de săptămâna trecută, PSD sau emirul putred de bogat ?

    • TFL-isiti cum ar spune Carstoiu, doar ca L e de la Luzari.
      Cum poti sa-i spui unuia care pleaca la lupta si nu realizeaza ca nu poate castiga?
      Banii sunt castigul palpabil iar cei care lucreaza in privat sunt sub bocancul patronului si la bacsisul clientului.
      Ce-o fi asa greu de inteles?

  2. „Oamenii nu au vrut neapărat în momentul ăsta, …ci vor mai mult”.
    „Oamenii nu mai vor scandal nici în Guvern, nici între opoziție și putere”, ci doresc „lucruri concrete”.
    Ptiu drace! Dl Dâncu ne invită la pace socială. Chiar așa?

    • guvern de uniune nationala se cheama , adica USL 2.0 … vor da vina pe USR + ca sunt scandalagii .. si ca doar ei PNL si PSD si UDeMeReu sunt responsabili vor binele romanasului

  3. ,, OAMENII SINT INGROZITI DE SPITALE ,, ! nene ! citi ani ati capusat spitalele ? acum faceti pe indignatii

    • dar nu ii obliga nimeni sa se duca la spital, pot muri pe unde apuca. dar imi place asta: sunt ingroziti de spitale. de parca spitalul e pe picioare si ii ataca si vine peste ei. nu ei aleg sa se duca.

    • @andrei
      – nosocomiale
      – hexipharma
      – numeroasele incendiile din spitale
      – numirile politice, de la corupti pana in maduva oaselor la patroni de pompe funebre ( PSD – PNL)
      – angajari pe pile facute de acesti manageri
      – furturi din spitale de la mancarea pentru pacienti pana la dezinfectanti si orice se poate
      ….

  4. Adica si ei stiu ca sunt cei mai mari ticalosi de dupa 1989 incoace, pesedistii…

  5. E normal să nu poți face diferența fmm de zdreanță. Atunci au ieșit în stradă celor ce le păsa de țară în general, cei care știu să citească și cei care munceau și plateau taxe. Azi cine iese? Toți analfabeții, gainarii, într-un cuvânt votanții fmmpsd sau mai nou fmmaur, partidul suporterilor și galeriilor de fotbal. Ăsta e adevărul tovarășe, nu mai suci vorbele!

  6. 🤢🤢🤢🤢

  7. „Oamenii sunt dezamagiti de ultimii ani in politica” – pai da, PSD a omorat Romania. Totusi, e 100% vina cetatenilor care n-au votat in 2016, de inteligenti ce sunt, desi puteau vota cu USR, singurul partid cinstit din Romania.

  8. Sa fie manipulare asta?! 🤔
    “Noi stim in sociologie ca 1 protestatar in strada inseamna 1.000 de nemultumiti acasa”.
    Daca pt psd iasa bine la calcul: 10.000 fiind vf de spt trecuta, da cu virgula la 10 August si la vf protestelor “ordonanța 13”. 150.000.000 vs 600.000.000.
    Desi s-ar pute spune ca toata Europa era nemulțumita de draqnea si schimbările lui, tot nu s-a vazut asta prea tare la vot…

  9. Ce ar fi ca după 30 de ani să nu ne mai intereseze deloc părerea PSD-istilor?
    Cred că am avut destul timp să ne lămurim, prea multă răbdare și exagerat de multă toleranță cu acest partid toxic.

  10. Nea Dincule, unde vezi matale criza politica? O fi criza in psd criza de foame, si acum incerci sa bagi batul prin gard sa vezi ce iese. Pentru maxim 100 de mii de dezaxati, in majoritte copiii de o anumita factura, spui matale ca este criza politica. Sezi nea dincule ghinisor, si tutun si rabdare , randul va vine peste 20 de ani, pe pariu. Doar sa fie astia de azi prea tembeli sa va faca un loc, altfel, matematic, nu mai aveti ce cauta la botoane

  11. Daaaa! Si cea mai indreptatita revendicare era aia cu „Jos Pandemia!”. Adica noi nu aveam pandemie pana si pice Psd si acum au adus astia pandemia in tara cand aveau varianta psd ista sa nu o aduca.

  12. am uitat de spagile cerute de „eroii in halatele albe”

    nu sosocele au inventat mizeria si frica de spitale, ei doar o manageriaza … e o tehnica clara simpla si eficienta de manipulare bazata pe frici!