G4Media.ro

Presa americană: Biden primeşte de la serviciile secrete un raport neconcludent cu…

Presa americană: Biden primeşte de la serviciile secrete un raport neconcludent cu privire la originea coronavirusului

Preşedintele SUA, Joe Biden, a primit marţi de la serviciile secrete un raport privind pandemia de COVID-19 care este însă neconcludent în ceea ce priveşte originea virusului, a relatat presa americană, citată de EFE, citată de Agerpres.

Potrivit cotidianului The Washington Post, care citează doi funcţionari familiarizaţi cu subiectul, documentul este rezultatul anchetei pe care Biden a cerut-o în luna mai agenţiilor de informaţii în termen de 90 de zile.

Însă, în ciuda faptului că au analizat datele existente şi au căutat noi piste, experţii nu au ajuns la un consens cu privire la punctul de pornire a virusului, care ar fi putut trece de la animal la om sau ar fi putut fi consecinţa unui accident de laborator.

Serviciile secrete vor încerca să declasifice în următoarele zile elemente din raport pentru posibila sa publicare, au precizat funcţionarii citaţi de The Washington Post.

Biden a anunţat în mai că a cerut o anchetă după ce un raport anterior al serviciilor de informaţii americane a dezvăluit că mai mulţi cercetători de la Institutul de Virologie din Wuhan s-au îmbolnăvit în noiembrie 2019 şi a trebuit să fie spitalizaţi, după cum a publicat la acea vreme The Wall Street Journal.

Cu acel prilej, Biden a explicat că serviciile de informaţii americane privilegiau ”două scenarii probabile”: fie virusul a fost rezultatul contactului dintre om şi un animal infectat, fie a fost consecinţa unui accident de laborator. Legat de aceste două opţiuni, Biden a explicat că două dintre serviciile de informaţii din SUA înclinau să dea crezare primului scenariu, iar un al treilea serviciu secret acredita ipoteza unui accident de laborator.

Reprezentantul permanent al Chinei pe lângă Biroul Naţiunilor Unite de la Geneva, Chen Xu, a declarat marţi că laboratorul de la Fort Detrick şi cel al Universităţii Carolina de Nord din SUA ar trebui supuse unei ”anchete transparente cu acces total” pentru a stabili originile coronavirusului.

Într-o scrisoare adresată directorului general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, diplomatul chinez a reiterat totodată că ipoteza pătrunderii SARS-CoV-2 în rândul populaţiei ca urmare a unui accident petrecut la institutul din Wuhan este ”extrem de improbabilă”, relatează Xinhua.

Citește și

China promovează intens conspirația „scurgerii virusului dintr-un laborator american”, pe măsură ce se apropie publicarea raportului cerut de președintele Biden despre COVID

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Teapa pentru fraieri:da-i pe dubiu, idem Revolutii, etc.In Irak erau siguri ca au depozite de arme chimice, iar aici au oarece dubii!

  2. La ce afaceri cu China a avut Famiglia B…Puiu Popoviciu sa trăiască (bine, la Londra).