G4Media.ro

Premierul Orban nu vede ”un motiv foarte serios” pentru a schimba modul…

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Premierul Orban nu vede ”un motiv foarte serios” pentru a schimba modul în care se desfășoară cursurile școlare

Premierul Ludovic Orban a declarat sâmbătă că, în acest moment, nu vede ”un motiv foarte serios” de schimbare a sistemului în baza căruia se desfăşoară cursurile şcolare stabilite de autorităţi în contextul pandemiei de COVID-19.

„De la începerea anului şcolar am luat o decizie, care este o decizie care a fost fundamentată pe părerile specialiştilor, că în funcţie de nivelul de răspândire a virusului în comunitate, şcolile pot să funcţioneze, în clasă, jumătate în clasă – jumătate online sau integral online, când se depăşeşte rata de 3 la mie. Acest sistem l-am folosit. Din punctul meu de vedere, nu văd, în momentul de faţă, un motiv foarte serios ca să schimbăm acest sistem. Deşi, vă spun, m-am exprimat public, copilul, la şcoală, este protejat pentru că se află sub supravegherea cadrului didactic, poartă mască, chiar şi în pauză cadrele didactice au obligaţia să-l supravegheze cum se joacă. (…) Deci, în principiu, e în regulă, dar am ţinut cont de părerea specialiştilor şi am hotărât acest sistem de deschidere”, a declarat Ludovic Orban într-o conferinţă de presă, după depunerea jurământului de către primarul municipiului Slobozia (judeţul Ialomiţa), Dragoş Soare.

El a răspuns astfel întrebat despre faptul că în unele ţări europene şcolile au rămas deschise, deşi au fost impuse noi măsuri de carantină, şi dacă ia în calcul o astfel de variantă.

„Sigur că sunt ţări care menţin şcolile deschise, este o decizie pe care au luat-o, vrem să vedem ce efecte va produce. Pentru că, pe de altă parte, vă aduceţi aminte, când am luat decizia să începem şcoala, a existat un măcel împotriva noastră, că nu avem niciun pic de inimă, că nu vrem să protejăm copiii din România, că îi ducem cu paşi siguri la îmbolnăvire. Culmea este că mulţi dintre cei care ne-au acuzat că am luat decizia de a începe şcoala acum spun să deschidem şcoala. Noi am luat decizia pe baza unor analize, a unor evaluări. Urmărim tot ce se întâmplă în orice altă ţară, în fiecare domeniu de activitate, de asemenea, urmărim modul în care se derulează procesul educaţional în acest sistem, facem evaluări periodice. Dacă va fi necesar să schimbăm acest sistem, evident că vom face o dezbatere publică şi vom anunţa decizia, dar, deocamdată, acest sistem este introdus din data de 14 septembrie, de când a început şcoala, a funcţionat o lună şi jumătate şi, din punctul meu de vedere, este un sistem care, pe de-o parte, răspunde imperativului de a asigura accesul copilului la procesul educaţional, pe de altă parte protejează sănătatea, atât a copiilor, cât şi părinţilor şi bunicilor lor”, a declarat Orban.

Premierul a adăugat că, de altfel, se şi vede că rata de infectare cu COVID-19 în rândul populaţiei şcolare nu a crescut semnificativ.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

6 comentarii

  1. Cazurile de covid nu se vad la copii in peste 85% din contaminari.
    Ele se vad la parinti, bunici si pesonalul din scoala.

  2. Copilul meu este in gimnaziu. In pauza cand ieseau afara, nu i supraveghea nimeni. Erau destui copii care isi dadeau masca jos si se formau grupuri, doar nu si imagineaza cineva ca toti copiii sunt ascultatori. Unii mancau, nu stiu cat de igienizati. Nu mai vorbesc ca erau si profesori care nu purtau masca corespunzator sau chiar deloc in clasa….Cum sa fie supraveghetati mai bine la scoala decat acasa??? In casa, la ore, nu are cum sa ia virsusul de la nimeni. Acum suntem in scenariu rosu, suntem mai linistiti. Si la materiile la care profesorii isi dau silinta, este eficient si online. Nu neaparat ca inainte, dar fata de situatia in care suntem, functioneaza destul de bine.

  3. În școlile din județul Ilfov nu se respecta regulile.Nici elevii și nici profesorii nu poartă masca.

  4. Trebuie sa aveti un singur lucru in cap, cand luati decizii pentru voi si pentru copiii vostri. Moscova si Beijingul va vor morti. In rest faceti ce vreti si ascultati de oricine doriti, dar nu va mirati de consecinte daca sunteti oi si ascultati de lupul din padure care vine si va spune ca stana va fura libertatea si mai bine fugiti cu el in padure.

  5. Va fi o mare diferenta intre copiii care au facut scoala online si cei care merg la cursuri fata in fata. Ar trebui sa fie o abordare unitara, preferabil sa se renunte la online pentru ca nu suntem pregatiti.
    Pentru a tine cursuri online ai nevoie de o pregatire temeinica, de organizare si realizare a prezentari specifice, nu abordare ca la clasa cu degetul pe carte. Nemaivorbind ca netul merge cu merge in multe case.

  6. Ani de zile toată lumea care se pricepe la tot de la medicină, învățământ etc plângea, se revolta, teoretiza cât de slab este învățământul românesc, cât de slab pregătiți erau elevii români. Școala pe atunci nu era online.