G4Media.ro

Premierul neo-zeelandez propune trecerea la săptămâna de lucru de patru zile, pentru…

Sursa foto: pixabay.com

Premierul neo-zeelandez propune trecerea la săptămâna de lucru de patru zile, pentru a stimula turismul intern în perioada când granițele rămân închise pentru cetățenii străini

Premierul Noii Zeelande le-a sugerat angajatorilor să ia în considerare o săptămână de lucru de patru zile şi alte opţiuni de muncă flexibilă, pentru a impulsiona turismul şi a-i ajuta pe angajaţi să se ocupe şi de problemele personale, transmite Rador.

Într-un video live pe Facebook, Jacinda Ardern a spus că au fost făcute propuneri de tot felul, de la scurtarea săptămânii de lucru, la creşterea numărului sărbătorilor publice, ca modalitate de stimulare a economiei şi încurajare a turismului intern, în perioada în care frontierele rămân închise pentru cetăţeni străini.

Comentariile neoficiale ale premierului i-au entuziasmat pe neo-zeelandezi, acum când mulţi din ei se întreabă dacă pandemia va fi urmată de schimbări seismice ale sistemului, sau viaţa va reveni la normal, cu toate problemele asociate.

Lansând iniţiativa din Rotorua, unul din centrele turistice cele mai vizitate din Noua Zeelandă, Ardern a spus că mulţi neo-zeelandezi au declarat că ar face mai multe călătorii în ţara lor dacă programul de muncă ar fi mai flexibil.

„Aud că foarte mulţi oameni sugerează că ar trebui să avem o săptămână de lucru de patru zile. De fapt, asta este o chestiune care se poate aranja între angajatori şi angajaţi. Dar cum am spus, am învăţat atât de multe despre Covid şi flexibilitatea programului de muncă de acasă, despre productivitatea care poate fi obţinută de aici. Realmente i-aş încuraja pe oameni să se gândească la asta, dacă sunt angajatori şi au posibilitatea de a face asta. Să se gândească dacă este o soluţie care ar funcţiona pentru serviciul lor, pentru că este sigur că ar ajuta turismul din întreaga ţară”, a spus premierul neo-zeelandez.

Sursa: Rador

Sursa foto: Pixabay

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Cred ca in 20 de ani vom fi cu totii niste turisti. Nu vom mai munxi niciunul! Nesimtitii!

    • Explica-te, de ce sunt nesimiti? Care este rationamentul tau cand jignesti absolut fara un motiv? Daca esti angajator, stai calm/calma ca nu te va obliga nimeni sa reduci programul angajatilor. Vei putea in continuare sa-ti pui oamenii sa munceasca 8 zile pe saptamana cu salariul minim pe economie. Scriu asa caci observ ca in general aceasta categorie de angajatori se inflameaza tare de tot cand vine vorba de propuneri care pot imbunatati viata agajatilor…..

  2. bugetarii de lux din Romania deja au saptamana de lucru de zero zile, deci despre ce vorbim