G4Media.ro

Premieră: Echipa de campanie a lui Donald Trump a dat în judecată…

sursa foto: White House

Premieră: Echipa de campanie a lui Donald Trump a dat în judecată cotidianul “The New York Times”, pe care îl acuză de defăimare în urma publicării, anul trecut, a unui articol de opinie critic

Organizația “Donald J. Trump Președinte” cere despăgubiri pentru un articol publicat în martie 2019 care vorbea despre un acord între președintele rus, Vladimir Putin, și candidatul republican, scrie Le Monde, preluată de Rador.

Echipa de campanie a lui Donald Trump a dat în judecată “New York Times” pentru defăimare, pe 26 februarie, pentru un articol publicat în martie 2019, care vorbea despre un acord între candidatul republican și președintele rus, Vladimir Putin, în sprijinul alegerii omului de afaceri în 2016.

Este prima dată când Donald Trump sau echipa lui de campanie atacă pentru defăimare grupul de presă pe care președintele fost magnat imobiliar new-yorkez îl critică cu regularitate de la începutul primei sale campanii prezidențiale, în 2015.

Organizația “Donald J. Trump Președinte” cere despăgubiri “de ordinul a milioane” de dolari, potrivit documentului depus miercuri la Curtea Supremă a statului New York.

Afirmațiile pretins defăimătoare sunt extrase dintr-un articol de Max Frankel, fost director executiv al cotidianului între 1986 și 1994. “Nu era nevoie de o înțelegere electorală exactă între echipa de campanie a lui Trump și Vladimir Putin, pentru că ei aveau un acord global: să ajute la înfrângerea lui Hillary Clinton în schimbul unei noi politici proruse”, scrisese el în nota publicată pe 27 martie 2019.

Presa, „dușmanul poporului”

„Când a publicat aceste afirmații, „Times” știa foate bine că nu sunt adevărate”, scrie echipa de campanie a lui Donald Trump într-un document semnat de avocatul său, Charles Harder, fără să se precizeze că textul a apărut în secțiunea „Opinii” a ziarului. „Dar Times le-a publicat totuși, știind că sunt false și că își va înșela propriii cititori”, continuă organizația.

Decizia a fost luată, potrivit organizației, “din cauza orientării extremiste a Times și animozității sale față de echipa de campanie [Trump]”, dar și pentru “a influența într-un mod deplasat alegerile prezidențiale din noiembrie 2020”.

“Echipa Trump s-a adresat justiției pentru a pedepsi un editorialist că are o opinie pe care ea o consideră inacceptabilă”, a reacționat o purtătoare de cuvânt a “New York Times” într-o declarație transmisă Agenției France Presse (AFP). “Din fericire”, a continuat ea, “legea protejează dreptul americanilor de a-și exprimă judecați și concluzii, în special când este vorba de evenimente de importanță publică”.

“Trump a numit presa «dușman al poporului»”, a comentat într-un comunicat candidatul la învestitura democrată Bernie Sanders, “și astăzi, inspirându-se de la prietenii săi dictatori din lume, el încearcă să revizuiască libertatea presei (…) atacând “New York Times” (…) Destul”.

Traducere: Gabriela Sîrbu

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Excelent. Presa stangista din SUA, care e majoritara, a vehiculat si a amplificat nenumarate zvonuri si teorii conspirationiste despre Trump din 2016, fara a prezenta nici un fel de dovezi.
    Exact ca A3 si RTV la noi.