G4Media.ro

Poliția prezintă bilanțul acțiunilor împotriva tăierilor ilegale din Suceava după ce doi…

Sursa foto: G4Media.ro

Poliția prezintă bilanțul acțiunilor împotriva tăierilor ilegale din Suceava după ce doi jurnaliști și un activist de mediu au fost bătuți într-o pădure din județ

După ce doi jurnaliști și un activist de mediu au fost bătuți crunt într-o pădure din Suceava, purtătorul de cuvânt al Poliției Române a ieșit cu o declarație în fața presei în care a prezentat bilanțul acțiunilor împotriva tăierilor ilegale din județ.

„În judeţul Suceava, poliţiştii au desfăşurat 1.200 de controale pe linia combaterii ilegalităţilor din domeniul silvic. Au verificat aproximativ 2.800 de obiective, dintre care 2.700 mijloace de transport, 28 de exploatări forestiere, 19 instalaţii de debit lemn, 25 de depozite de material lemnos, precum şi alte obiective”, a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al IGPR, Georgian Drăgan, citat de Agerpres.

În urma acestor activităţi au fost înregistrate 187 de dosare penale, pentru săvârşirea infracţiunilor prevăzute de Codul Silvic.

„Poliţiştii din Suceava au aplicat 278 de sancţiuni contravenţionale, prevăzute de Legea nr. 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, în valoare totală de 635.900 de lei”, a mai spus Drăgan.

Atât jurnalistul Mihai Dragolea, cât și activistul de mediu Tiberiu Bosutar și încă un însoțitor au fost atacați și bătuți crunt de un grup de 20 de persoane, într-o pădure din Coșna, județul Suceava. Dragolea filma un documentar internațional despre tăierile ilegale de păduri din România. „Ne-au atacat cu furci și topoare. Printre atacatori se afla și inginerul silvic și proprietarul pădurii. Nu am putut avea niciun dialog cu ei. Nu strigau decât atât: Vă omor!, Vă omor”, a relatat la Digi24 Mihai Dragolea.

Citește și

Scrisoare deschisă a grupului „ONG-uri pentru cetățean” către ministrul Bode și șeful Poliției Române: Încă un eșec al statului român, tăierile ilegale fac noi victime. Solicităm celeritate și transparență în desfășurarea anchetei

Sursa foto: G4Media.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

11 comentarii

  1. Am vazut noi „poliția” in actiune in reportajul Recorder.
    Nu exista rigurozitate in munca depusa de „organ”. Doar șefu sa traiasca si sa hotarasca. Ogarul pe teren merge doar sa se hraneasca

  2. Stiu ca am mai spus… ANAF nu poate opri firmele alea sa nu mai vanda fara factură?

    • G4Media, ar fi bine sa prezentati si luarea de pozitie a lui Ludovic Orban.

    • @Maniu: aia cu „Nu se poate vota online la congresul PNL din 25 septembrie, pentru că nu poate fi asigurată securitatea votului”.
      Cum poti sa le explici unor incuiati ca urna de vot poate fi un laptop pe un birou pe care cei de la IT il pot supraveghea. Arhitectura „solutiei de voting” poate fi validata si de expertii in securitate, lejer.
      Nu vor…

  3. din amenzile alea nu cumperi nici juma de tir cu lemne de pe piata neagra

    • „au aplicat 278 de sancţiuni contravenţionale, prevăzute de Legea nr. 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, în valoare totală de 635.900”
      Sa ceara cineva de la Cîțu sau de la prietenul lui cercetat de la Min Finantelor sa afle de la ANAF ce suma a fost incasata de stat cu adevarat din acele amenzi? Macar au ajuns amenzile la anaf sau unii le scriu si altii le arunca la gunoi?
      Care e gradul de conformare a celor care gresesc? Sau toti ataca PV-urile alea in instanta.
      Cițu e responsabil cu PREVENȚIA.
      Daca dai amenzile degeaba nu previi nimic.

  4. Mafia baronului Flutur sa traiasca si sa infloreasca,ei fac legea in judet,prostimea doar asista la jaf,teroare,defrisari ilegale,combinatii ale smenarilor din Romsilva,ocoale silvice,padurari,politie,justitie institutii ce colaboreaza unse mana in mana pt protectia jefuitorilor si talharilor,etc

  5. MAI acoperit de justiție si mafia politica operează mana în mana cu crima organizata românească.

  6. Se fura si se fura mult, fara masura, lacom si fara rusine. De ce? Ca se poate, ca toti inchidem ochii, ca politia e inexistenta sau parte din grupul infractional, ca sefii care tb sa aplice legea vin pe functii ca sa ia spaga….majoritatea de la Directiile Silvice sunt spagari care tb sa genereze bani pentru sefi….statul e corupt din temelii. Iohannis, Catu, Orban au facut fix nimic pt ca le convine….se va fura pans cand o sa pice tara peste voi.
    In caz de razboi adtia predau tara fara lupta…lasi, lingai, incompetenti, intretinute, atarnatori care vor toti bani pt nemunca si furt

  7. 278 de amenzi si sunt 5000 de taietori

  8. chill guys … padurile Romaniei sunt o cauza pierduta, in 10 ani o sa mai ramana niste palcuri pe ici colo si cu cate un urs in fiecare palc, in rest pajisti alpine, dealuri si campii. Pai ati vazut voi ceva politician saltat pentru afaceri cu paduri? Romsilva tace si face ($) … Garda Forestiera e o gluma. Acum ca s-a bagat si IKEA pe fir o sa fie si mai „bine” … cumparati de la IKEA fhutuva-n gura!