G4Media.ro

Plângere penală la DNA împotriva ministrului Carmen Dan și a șefilor Jandarmeriei…

Plângere penală la DNA împotriva ministrului Carmen Dan și a șefilor Jandarmeriei / Asociația ”Evoluție în Instituție” reclamă secretizarea ilegală a raportului privind violențele din 10 august

Asociația civică ”Evoluție în Instituție”, fondată de activistul Cristian Dide, a anunțat marți depunerea la DNA a unei plângeri penale pentru abuz în serviciu pe numele ministrului Carmen Dan și a șefilor Jandarmeriei Sebastian Cucoș și Ionuț Sindile, pe care îi acuză că au secretizat ilegal raportul privind reprimarea violentă a protestului din 10 august din Piața Victoriei.

Comunicatul integral al asociației Evoluție în Instituție: 

Din cauza lipsei de transparență de care dau dovadă reprezentații coaliției PSD-ALDE prin membrii Comisiei de Apărare din cadrul Parlamentului, prin Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Daniela Dan, și prin împuterniciții Inspector General al Jandarmeriei Române, Sebastian Cucoș și Ionuţ Cătălin Sindile, care au clasificat ca secret de serviciu ”Raportul evenimentelor ce au avut loc la protestul din Piața Victoriei din data de 10-11 August 2018”, asociația ”Evoluție în Instituție” vă face cunoscute următoarele:

În baza articolului 33 din legea 182 din 12 aprilie 2002, “Este interzisă clasificarea ca secrete de serviciu a informaţiilor care, prin natura sau conţinutul lor, sunt destinate să asigure informarea cetăţenilor asupra unor probleme de interes public sau personal, pentru favorizarea ori acoperirea eludării legii sau obstrucţionarea justiţiei.” Am formulat o plângere penală ce îi vizează pe numiții Carmen Daniela Dan, Sebastian Cucoș și Ionuţ Cătălin Sindile, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu. Plângerea va fi depusă prin poștă și va fi trimisă către Direcția Națională Anticorupție.

Asociația ”Evoluție în Instituție” reamintește opiniei publice că atunci când în discuție sunt fapte săvârșite de protestatari, ministrul de interne își permite să divulge secrete de serviciu. De aceea, pe numele ministrului Carmen Daniela Dan a mai fost formulată o plângere pentru săvârșirea infracțiunii de divulgare a informațiilor secret de serviciu sau nepublice prevăzut în art.304 alin. 2. Dosarul 339/P/2018, fiind declinat către Parchetul General de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, dispunându-se începerea urmăririi penale in rem. Dacă vorbim de fapte săvârșite de persoane aflate în subordinea dumneaei, aceasta face exces de zel și clasifică drept secret de serviciu inclusiv informații care ar trebui să fie publice.

Totodată, EII va contesta la instanța de contencios administrativ clasificarea acestui raport, considerând că acesta este de interes public și nu poate fi ținut la secret față de opinia publică.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. Bravooo!! Observ ca mai bine se misca societatea civica decat opozitia sau dl Presedinte

  • Asta cam asa e, dar nu sunt pregatit sa arunc opozitia peste bord, nu vreau sa fiu eu insumi ministru, am lucruri mai importante de facut.

 2. Poate ar trebui sa-i uram și Mutului ceva ce tot uram PSDului. Ca poate se trezește și el din somnul de frumusețe și zice ceva, tine agenda calda ca acum deja știm cine va conduce DNA!

  Muie PSD/ALDE

 3. Opaaa, pai daca a intrat Dide pe felie, e groasă rău! Pana si eu am facut pe el de frică, d-apoi ministrii si guvernele…

  • Mam pisat pe tine de ras ce glume bune ati reusesc dupa ceti intra rublele din solda. Esti fabulos, betivanule.

   Aistatule fake, un rus ghei banal defapt, ai mai reusit sa pacalesti domni de la Opera sati bage carnira syub nas?Ca pari fericit ca bunicata dyioa ce a lins acadele nemtesti la Tiraspol ca sa nu o ia intre buci.

  • Ia te uită, trolul asistat o simte groasă! E de bine. Asa si tebuie sa o simtă toti trolii și, mai ales stăpânii lor. Acuma, cu frica, „guvernele” spuneau altceva, ca ” orice om ii e frică de o plângere penală”. Oare lui asistat nu i-au comunicat, de la fabrica de troli? Sau stai, ca el intelege mai greu, doar a stat o săptămână să numere diaspora până s-a prins că i s-a schimbat punctajul.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.