G4Media.ro

Piaţa criptomonedelor a scăzut puternic marţi, după un acord prin care Binance…

sursa foto: Pexels

Piaţa criptomonedelor a scăzut puternic marţi, după un acord prin care Binance preia FTX, pentru rezolvarea unei ”crize de lichidităţi”

Piaţa criptomonedelor a scăzut puternic, marţi, iar bitcoin a pierdut 10% din valoare, după un acord prin care platforma de tranzacţionare Binance va prelua FTX, pentru rezolvarea unei ”crize de lichidităţi” a acesteia, relatează CNBC, citată de News.ro.

Bitcoin a scăzut marţi cu 10%, la 18.705,02 dolari pe unitate, conform Coin Metrics.

Între timp, ether a scăzut cu 14%, la 1.377,90 dolari pe unitate.

Publicitate electorală

Cele mai valoroase două criptomonede în funcţie de capitalizarea pieţei recuperaseră iniţial din pierderi, după ce au atins cel mai redus nivel al sesiunii, chiar înainte ca Sam Bankman-Fried, CEO-ul platformei pentru criptomonede FTX, să anunţe pe Twitter că firma a acceptat vânzarea sa pentru o sumă nedezvăluită către Binance.

CEO-ul Binance, Changpeng Zhao, a confirmat ştirea câteva minute mai târziu, pe Twitter.

Acordul se referă la afacerile FTX şi Binance din afara SUA.

Diviziile americane ale fiecărei companii, Binance US şi FTX US, sunt separate şi nu vor fi afectate de acord, a spus Bankman-Fried, cunoscut şi sub numele de SBF, în tweet-urile sale.

Acordul nu este încă finalizat şi companiile trebuie să efectueze verificări financiare, au spus directorii generali.

Platforma de criptomonede FTX a înregistrat retrageri de aproximativ 6 miliarde de dolari într-un interval de 72 de ore înainte de marţi dimineaţa, potrivit unui mesaj trimis angajaţilor de CEO-ul companiei, Sam Bankman-Fried.

Piaţa cripto era în scădere înainte ca acordul să fie anunţat, pe măsură ce îngrijorările investitorilor cu privire la solvabilitatea FTX au continuat să se agraveze, în urma zvonurilor despre platformă şi compania soră Alameda Research, care au apărut în ultimele zile.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...