
Petrolul s-a ieftinit după ce OPEC+ a decis o majorare a producţiei peste aşteptări
Cotaţia petrolului a scăzut, luni, după ce Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) şi aliaţii săi, un grup cunoscut drept OPEC+, au convenit sâmbătă o majorare peste aşteptări a producţiei, începând din luna august, în timp ce incertitudinile cu privire la tarifele vamale americane şi impactul lor potenţial asupra creşterii economiei mondiale au influenţat estimările cu privire la evoluţia cererii de petrol, transmite agenția de știri Reuters, citată de Agerpres.
Urmărește cele mai noi producții video G4Media
- articolul continuă mai jos -
În jurul orei 06:42 GMT, cotaţiile futures pentru ţiţeiul Brent erau în scădere cu 24 de cenţi, sau 0,35%, până la 68,06 dolari per baril, în timp ce cotaţiile pentru ţiţeiul american West Texas Intermediate erau în declin cu 69 de cenţi, sau 1,03%, până la 66,31 dolari per baril.
Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) şi aliaţii săi, un grup cunoscut drept OPEC+, au convenient, sâmbătă, o majorare a producţiei cu 548.000 de barili pe zi în luna august.
„Majorarea producţiei reprezintă, în mod clar, o competiţie mai agresivă pentru cote de piaţă şi o anumită toleranţă faţă de declinul preţurilor şi veniturilor care va urma”, spune Tim Evans, analist la Evans Energy.
Majorarea aprobată pentru luna august este mult mai mare decât majorările de 411.000 de barili pe zi, pe care OPEC+ le-a aprobat pentru lunile mai, iunie şi iulie precum şi majorarea de 138.000 de aprobată în luna aprilie.
Cotaţia petrolului este supusă la presiuni şi după ce oficialii americani au vehiculat o posibilă amânare a momentului în care tarifele vamale suplimentare ar urma să intre în aplicare, dar nu au dorit să ofere detalii cu privire la modificarea nivelului tarifelor care vor fi impuse.
Washingtonul este aproape de a finaliza mai multe acorduri comerciale în zilele următoare şi va înştiinţa alte ţări cu privire la tarife mai mari care le vor fi impuse până la data de 9 iulie, a declarat duminică preşedintele SUA, Donald Trump, iar tarifele mai mari sunt programate să se aplice de la 1 august.
În luna aprilie, Trump a anunţat tarife generalizate de 10% pentru majoritatea ţărilor, şi tarife „reciproce” mai mari, de până la 50%, iar termenul iniţial de intrare în aplicare era miercuri, 9 iulie. Cu toate acestea, Trump a spus că nivelul tarifelor ar putea varia „de la 60% şi chiar 70% până la 10% şi 20%”, ceea ce a creat şi mai multă incertitudine.
Investitorii se tem că tarife mai mari la bunurile exportate în SUA ar putea încetini activitatea economică, ceea ce ar reduce cererea de petrol.
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen BankCitește și...
Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.