G4Media.ro

Peste 20.000 de candidați înscriși la admiterea la Universitatea Babeș-Bolyai

Sursa foto: UBB

Peste 20.000 de candidați înscriși la admiterea la Universitatea Babeș-Bolyai

Peste 20.000 de candidați s-au înscris la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca în sesiunea de vară a admiterii în anul universitar 2022-2023, transmite Rador.

Cele mai căutate facultăți ale UBB în privința studiilor de licență cu frecvență sunt Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor, Facultatea de Psihologie, cea de Matematică şi Informatică, urmate de Facultatea de Litere, cea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării, respectiv Facultatea de Drept.

În ceea ce priveşte înscrierile pentru învăţământul la distanţă, prima poziţie este ocupată de Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, urmată de Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor și de Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării.

UBB a scos la concurs, pentru anul universitar 2022-2023, peste 5.200 de locuri bugetate, 10.250 cu taxă și 2.910 de locuri pentru învățământ la distanță și cu frecvență redusă.

La nivel master, candidații au la dispoziție 3.635 de locuri la buget şi 6.208 de locuri la taxă. Celor 3.635 de locuri bugetate li se adaugă 10 locuri pentru candidații de etnie romă și 5 locuri pentru candidații proveniți din sistemul de protecție socială, iar 89 de locuri sunt destinate etnicilor români din afara granițelor țării.

Perioada de admitere pentru noul an universitar este cuprinsă între 11 și 28 iulie 2022. Calendarul admiterii cuprinde perioada de înscrieri, probele de concurs, afişarea rezultatelor, depunerea contestațiilor, confirmarea locurilor și perioada de redistribuire a locurilor rămase disponible pentru fiecare dintre cele 22 de facultăți ale UBB.

Informațiile complete cu privire la admiterea din acest an la UBB pot fi consultate accesând linkul https://admitere.ubbcluj.ro/ro/.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

Foto: School photo created by freepik - www.freepik.com

Mediu de învățare „puțin toxic” și “chiar ne încurajau să plecăm” la facultate în străinătate, spune o fostă elevă olimpică de la Liceul Internațional de Informatică din București, acum studentă în România / ICHB: La noi la școală este o atmosferă foarte plăcută. Elevii noștri parcurg materia de la clasă într-un ritm foarte rapid

Sursa foto: Pexels

Recorduri de înscrieri la admitere au fost anunțate anul acesta de mai multe universități din țară / Psihologia, studiile economice, medicina și IT&C, cele mai căutate domenii

sursa foto: Pixabay.com

Concurență de peste 1,4 candidați pe loc la admiterea în facultățile de Medicină din București și din țară / Examenele au loc duminică, 23 iulie

3 comentarii

  1. Un nou val de progresisti. „Pshiologie”, „Stiintele comunicarii” sunt ocupate aproape în exclusivitate de ratați care vor trai din banul public fără sa contribuie cu nimic și fără nicio valoare adăugată. Avem nevoie de ingineri capabili, restul pot merge la cules sparanghel.

    • Mentalitate comunistoidă de baltă. Habar nu aveți nimic despre ceea ce se întâmplă în mediul academic dar regurgitați tembelisme despre cum doar „inginerii” contează în viață dom’le.

  2. Inginerii sa își vadă de treaba lor, e nevoie de doctori, psihologi, economiști…. Știința nu se oprește la ingineri. Trăiți cu clișee de pe vremea comunismului.
    Și inginerii trăiesc din banii publici(mulți dintre ei putori ordinare).