G4Media.ro

Peste 1.000 de blocuri din Capitală nu au apă caldă din cauza…

Sursa Foto: Inquam Photos/ Autor: Octav Ganea

Peste 1.000 de blocuri din Capitală nu au apă caldă din cauza reviziilor. Directorul Termoenergetica: Nu sunt atât de multe şantiere câte ar trebui/ Nu găsim atâţi sudori și instalatori de câţi avem nevoie

Peste 1.000 de blocuri din Capitală nu au apă caldă, întrucât se fac revizii, a informat, vineri, directorul general al Termoenergetica Bucureşti SA, Claudiu Creţu.

„Peste 1.000 de blocuri nu au apă caldă, sunt revizii, reparaţii pe întreg palierul, sistemul are pierderi foarte mari, încercăm reglarea acestor situaţii, dar mai ales încercăm să ne pregătim de iarnă. Dacă în perioada de vară nu lucrăm, nu facem reparaţii, când?

E mult mai important să încercăm să pregătim sistemul pentru a putea rezista iarna viitoare fără sincope mari. Ne cerem scuze locuitorilor Capitalei care au probleme cu apa caldă. Încercăm ca acestea să fie de cât mai scurtă durată, dar sunt şantiere şi, din păcate, nu sunt atât de multe şantiere câte ar trebui, tocmai pentru faptul că sunt salarii mici, e o muncă foarte grea, nu găsim atâţi sudori de câţi avem nevoie, nu găsim atâţi instalatori de câţi avem nevoie, e o problemă inclusiv cu piaţa forţei de muncă. Preţul ţevii a crescut foarte mult, deci, sunt probleme în piaţă pe toate palierele”, a declarat Creţu, într-o conferinţă de presă.

Potrivit acestuia, cele mai mari probleme se înregistrează în prezent în Sectoarele 2 şi 3. „În luna iulie CET Sud este în revizie şi apa caldă vine de la CET Progresul, sunt pregătirile care se fac vara. De la 1 august, va intra în producţie CET Sud şi intră alt CET în revizie şi atunci noi sincronizăm reparaţiile cu reparaţiile CET-urilor”, a explicat Claudiu Creţu.

El a adăugat că oamenii care ţin sistemul în funcţiune sunt „eroi”.

Lucrările şi reparaţiile făcute vara vor duce la o funcţionare mai bună a sistemului iarna viitoare, a subliniat directorul general al Termoenergetica.

„La cum arată sistemul, sincope, avarii de o zi-două, pot fi oricând şi nu se pot rezolva prin magie. Evident, printr-o activitate susţinută – un an, doi, trei – acest lucru se poate rezolva, dar o avarie care se poate rezolva în două zile nu are un impact atât de mare, dat fiind inerţia termică”, a spus Claudiu Creţu.

El a subliniat că este important ca investiţiile să se facă atât în CET-uri, cât şi în reţeaua de transport şi distribuţie, astfel încât sistemul să fie cât mai eficient.

Creţu a anunţat că anul acesta s-au înregistrat sute de cereri ale bucureştenilor de a renunţa la serviciile Termoenergetica, însă, în opinia sa, nu aceasta este soluţia din punct de vedere al protecţiei mediului şi al siguranţei în funcţionare.

„Ce e important e ca noi să ne concentrăm să îmbunătăţim calitatea serviciilor, astfel încât, pe viitor, oamenii să fie mulţumiţi şi să rămână în acest sistem, iar cei care au plecat să se reîntoarcă”, a adăugat directorul general al Termoenergetica. (Sursa: Agerpres)

Sursa Foto: Inquam Photos/ Autor: Octav Ganea

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

16 comentarii

  1. Cand ma plictisesc, imi place sa intru pe site-ul termoenergetica si sa ma uit la bannerul care iti explica cat de bine e sa fii racordat la reteaua centrala de termoficare, dar mai ales cate economii faci daca nu iti pui centrala termica. E imposibil sa nu faci economii cand nu ai nici apa, nici caldura iarna cate 2-3 saptamani legate.

    • Abia aștept să mă debranșeze de la centrala mea pe gaz care îmi dă apa caldă și căldură instantaneu are câțiva metri tot traseul cu ZERO pierderi și să reintru la sistem de CET cu toate avantajele posibile

    • Aaaa dar asta nu e tot. 1000 de blocuri sunt in lista oficiala, dar blocul meu si probabil in ca vreo 500 minim nu se afla pe lista si nici apa calda nu au. Practic realitatea e mult mai grava.

    • Daca toti timerii trebuie sa faca facultate ca sa aiba fabricile de diplome clienti, de unde sudori si instalatori.
      Dar sa vedeti cand isi va face efectele ,,romania educata” a lui iohanis, ce criza de meseriasi o sa fie. Toti vor fi cel putin subingineri, chiar fara ,,cunostinte minime”

    • Si care e problema? Salveaza planeta.
      In scurt timp, la initiativa gretei, a ursulei , a lui timărmans, a lui iohanis, apa calda si caldura vor fi rationalizate, ca sa salvam planeta.
      Apa calda o data pe luna si iarna, in loc de incalzire, o haina in plus. Si planeta va fi fericita. Si evident, fara plastic.

    • De ce blocurile din sectorul 1 nu rămân fără apa calda? De ce in sectorul 4, blocurile de pe sos. Oltenitei nu apar in lista dar nu au apa calda? De ce plătesc apa calda la același tarif, cand pe conducta de apa calda imi curge rece sau uneori putin călduță?

  2. nicusoare, cati metri de conducta s-au schimbat? ca a trecut un an…

  3. in 1948, tinerii voluntari au refacut, in vacanta de vara, toat reteau de termoficare a Bucurestilor de atunci, adica jumatate din orasul de azi

    Chemati si azi voluntari, ca doar in 1948, „Romania era sub ocupatie”, pe cand azi, „poporul e eliberat”. Hai cu eliberarea, cu poporenia.

    Sunt curios cine o sa isi dea viata sa va apere de rusi, bai plutocratilor.

  4. Mie nu imi place apa calda.

  5. Aud aceste vorbe de cativa ani buni. Nu cred ca mai este vreo speranta de bine. Dl. director sper ca are cum se soala pe caldurile astea ca mi-e si mila de el.

  6. Hei, „eroilor”, nu va e rusine sa anuntati „motivul” abia dupa 5 zile fara apa calda?
    Mereu gasiti cate un motiv de avem o saptamana apa calda si una nu.

  7. Dacă ni se spunea de la început „Băi populime, oprim apa caldă in luna iulie, dar la iarnă nu veți mai avea probleme”, mulți am fi înțeles. De două săptămâni însă Termoenergetica își bate joc de noi publicând tabelele cu blocurile afectate, în care termenul la care se dă drumul la apă caldă se modifică de două ori pe zi. Dimineața suntem anunțați că apa caldă pornește la ora 15.30, iar după-amiaza apare ora 24.00. Mandatul doamnei Sârmă-n cur a fost o catastrofă, dar măcar aveam apă caldă și căldură. Te-ai lins pe bot de votul meu, Nicușoare.

  8. De ce plătesc apa calda la același tarif, cand pe conducta de apa calda imi curge rece sau uneori putin călduță? Sector 4, secuilor.

  9. Conferința de presă a noului șef al Termoenergetica dl. Claudiu Crețu, 16.07.2021:

    Dl. Crețu afirmă că „în ultimii 10-15 ani sistemul a fost subfinanțat”. Doar că în acest interval el a fost parte a conducerii RADET. Ce a făcut atunci, concret, cu documente nu vorbe, față de situația subfinanțării RADET? Inacțiunea lui din perioada de șefie la RADET nu a condus la creșterea pierderilor din rețea? Atunci nu era nevoie de reparații și investiții, cum declară acum?
    Așa că avem deja dovada calității manageriale a d-lui Crețu. Cât a mai fost șef la RADET a stat la căldurică, știa că n-are nimic în comun cu domeniul. El este absolvent de Teologie și Academie de Poliție. Aveți mai jos CV-ul lui.
    https://www.profit.ro/povesti-cu-profit/energie/fuziunea-radet-elcen-adjunctul-regiei-fost-ofiter-mai-la-pasapoarte-si-la-directia-de-integritate-a-fiscului-numit-administrator-special-17200755

    Dl. Crețu vorbește și acum de producția de energie electrică!! A uitat că nu mai e șef al ELCEN? Nu a uitat, dar tine minte discursul tocit pe de rost când era șef la ELCEN. Dacă se dorește rezolvată problema complicată a termoficării în București, soluția nu are cum să fie Claudiu Crețu, om fără pregătire în domeniu. Mai există tehnicieni în domeniu, sau au fost toți dați la o parte de oameni ca Claudiu Crețu?
    Care era atât de preocupat de calitatea salariaților cu pregătire în domeniu pe când era boss la ELCEN, încât l-a ținut ani de zile pe funcție bănoasă de director la Direcția Control Intern și Securitate, pe sinecuristul de la ALDE, Alexandru Ștefan Deaconu.
    https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=300220285173532&id=100055566894829

    Despre pierderile de apă de pe rețea nu a vorbit dl. Crețu nici când a fost în conducerea RADET, nici când a fost șef al ELCEN, până când a adus public faptul dl. Ciprian Ciucu, atunci consilier general.
    https://m.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/consilier-general-radet-pierde-2-000-de-tone-de-apa-fierbinte-ora-1060713

    Dl. Crețu afirmă că „acest sistem (centralizat) este unica soluție” a capitalei. Afirmă dar nu demonstrează. Și noi trebuie să-l credem pe cuvânt. Aici se vede cum apelează la pregătirea lui teologică. Credeți și nu cercetați! Cum să demonstreze când omul are altă meserie? Dl. Crețu folosește și va mai folosi metode de PR, pe model Firea, priviți paginile lor de fb și armata de aplaudaci care sar la fiecare postare. Tot ca Firea, vorbește la viitor. Tot spre roz.

    Dl. Crețu nu are nicio calitate să vorbească de „instalarea de cazane pe fostul amplasament al CET Titan”. Acel amplasament nu este în patrimoniul Termoenergetica. Faptul că mai și spune că e „urgentă” această instalare, poate însemna că sunt niște mulți bani de dat unora? Că așa e la urgență, nu? Urgență era și în iarnă când dorea să instaleze cazanele termice la CET Sud și nu s-a făcut. E publică declarația lui în acest sens, ca și a ministrului energiei.

    Dl. Crețu a uitat deja cât este acum prețul gcal.
    https://m.hotnews.ro/stire/23659813

    În concluzie, trebuie la conducere specialiști, oameni cu experiență și care au demonstrat practic, termoficarea nu e treabă de PR.
    Altfel… la iarnă scapă cine poate.