G4Media.ro

Pe toată Via Transilvanica, ziua 16. Când nu ploaia, ci un majorat…

sursa foto: Turnul Sfatului

Pe toată Via Transilvanica, ziua 16. Când nu ploaia, ci un majorat din sat ne-a scurtat tura (Turnul Sfatului)

În cea de-a 16-a zi de când am plecat din Putna cu destinația Drobeta Turnu-Severin pe traseul Via Transilvanica ne-a revenit larg pofta de pedalat: n-a mai fost umbră de nor toată ziua, iar peisajul s-a schimbat amplu, notează jurnaliștii Turnul Sfatului.

Am reușit să pedalăm doar două rute de drumeție, în ciuda vremii bune. Cei 19 km până în Pianu de Sus, urmați de cei 30 de km până la Cugir ne-au însumat traseul zilei cu numărul 19 pe Via Transilvanica (19 incluzând și cele trei zile de pauză, din care două din cauza defecțiunilor la biciclete).

Ne-am oprit la Cugir ca urmare a unei caracteristici aparte pe care infrastructura turistică de pe Via Transilvanica o are, mai ales în județul Alba, unde traseul a fost finalizat abia zilele trecute: am vrut să încheiem ziua nu la oraș, ci cât mai departe pe traseu, în vreun sat din munți. Ajunși la Cugir, când am sunat să cercetăm cele trei oferte de cazare din Ciungu Mare (următoarea oprire posibilă, aflată la 17 km), aveam să aflăm că niciuna nu este valabilă. Motivul: fata uneia dintre gazde tocmai își serba majoratul și toate celelalte potențiale gazde participau la petrecerea care avea loc în Cugir.

Articolul complet pe Turnul Sfatului

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...