G4Media.ro

Parchetul European investighează 203 cazuri de fraudă în Bulgaria, în valoare totală…

sursa foto: Inquam Photos/ George Călin

Parchetul European investighează 203 cazuri de fraudă în Bulgaria, în valoare totală de 884,9 milioane de euro din fonduri UE (presa bulgară)

Parchetul European a dezvăluit cifre surprinzătoare în ceea ce privește investigațiile privind suspiciunile de fraudă cu privire la fondurile Uniunii Europene în Bulgaria, cu un număr de 203 cazuri în curs de examinare, care se ridică la 884,9 milioane de euro, transmite Novinite.com. Potrivit unui raport pentru anul în curs, investigațiile au făcut lumină în ceea ce privește utilizarea abuzivă a alocărilor bugetare ale UE în această țară.

Pe parcursul anului 2023, au fost inițiate în total 107 noi investigații, care s-au concentrat pe deturnări de fonduri în valoare totală de 405,2 milioane EUR. În special, printre aceste cazuri se numără anchete privind frauda în materie de TVA, cu o valoare colectivă de 28,2 milioane de euro. Cu toate acestea, în ciuda sumelor semnificative implicate, nu au fost emise ordine de confiscare a bunurilor în cursul anului.

În plus, raportul indică faptul că, deși au fost lansate numeroase investigații, niciuna nu a dus la hotărâri judecătorești definitive sau la condamnări, ceea ce evidențiază complexitatea și provocările inerente urmăririi penale în astfel de cazuri.

Defalcarea abuzurilor raportate relevă o serie de infracțiuni, o parte semnificativă dintre acestea fiind legată de nereguli în procesele de achiziții publice. În plus, suspiciunile de nereguli în ceea ce privește cheltuirea fondurilor publice, evaziunea de TVA și acuzațiile de corupție ocupă, de asemenea, un loc important în cadrul investigațiilor.

În total, Parchetul European a dezvăluit că a inițiat peste 330 de investigații în întreaga UE în cursul anului trecut, iar prejudiciile aduse bugetului european în aceste cazuri sunt estimate la 11,5 miliarde de euro.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. De când a plecat din România … e cam pauza la procese serioase in România … multi judecători așteaptă prescrierea faptelor pentru oamenii influenți … și pensiile speciale.

    Kovesi are in schimb cur@j. Păcat că nu poate fi clonata.