G4Media.ro

Parchetul European are doi adjuncți din Germania și Italia/ Ce mai trebuie…

Sursa Foto: Parchetul European

Parchetul European are doi adjuncți din Germania și Italia/ Ce mai trebuie făcut pentru ca instituția condusă de Laura Codruța Kovesi să fie operațională

Colegiul Parchetului European a numit, miercuri, procurori-șefi adjuncți: Danilo Ceccarelli, din Italia și Andrés Ritter, din Germania, se arată într-un comunicat al instituției. Potrivit sursei citate, cei doi adjuncți au fost propuși de șefa instituției, Laura Codruța Kovesi din rândul celor 22 de procurori europeni, care, împreună cu procurorul-șef, formează colegiul EPPO.

Procurorul-șef poate delega fiecărui adjunct anumite sarcini și responsabilități și îl pot reprezenta în absența acestuia. Adjuncții sunt numiți pentru trei ani.

Andrés Ritter (56) a intrat în procuratura din Germania în 1995 și a ocupat diferite poziții înainte de a deveni adjunct al procurorului general din Mecklenburg-Vorpommern in 2008. Între 2013 și 2020 a fost procuror-șef în cadrul Parchetului specializat în crimitalitate economică și cybercrime din Rostok.

Danilo Ceccarelli (53) a activat ca procuror specializat în infracțiuni financiare, fraudă fiscală, corupție, crimă organizată și spălare de bani. Între 2013 și 2018 a fost procuror internațional în cadrul unui misiuni UE în Kosovo. Între 2018 și 2020 a fost procuror în Milano, într-un departament specializat în infracțiuni financiare și corupție.

Pentru ca Parchetul European să devină operațional, mai este nevoie ca statele membre propună viitori procurorii europeni delegați care vor lucra în țara respectivă. Acești procurori urmează să fie numiți tot de colegiul Parchetuluil European.

Potrivit surselor G4Media.ro, până în prezent doar Germania, Slovacia și Olanda și-au desemnat procurorii europeni delegați, România fiind printre țările care încă nici nu a început procesul de desemnare.  În absența procurorilor delegați care vor lucra efectiv în cele 22 de state membre, Parchetul European nu își poate începe activitatea.

Abia pe data de 23 octombrie, Guvernul a aprobat un proiect de lege pentru instituirea cadrului de colaborare cu Parchetul European în ceea ce priveşte structurile de suport în cazul celor 15 procurori delegaţi care vor activa în instituţia europeană.

În septembrie, G4Media.ro a scris că Parchetul European a solicitat României să aprobe un număr cuprins între 20 și 30 de procurori care vor investiga fraudele cu fonduri europene, însă ministerul justiției a anunțat că acceptă doar 10 procurori. În cele din urmă, în urma negocierilor, Guvernul a acceptat 15 procurori delegați, dar procesul de recrutare a acestor procurori încă nu a fost demarat.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

15 comentarii

  1. S o pună grefieră pe acloolica de Macovei și pe junker să danseze

    • Mori de ciuda, Kovesi e mai puternica decat PSD. Baga-ti unghia in gat.

      Abia astept sa inceapa sa va bage la parnaie.

    • Uau, Macovei încă îl râcâie pe Putin pe matze?
      Biata femeie e ieșită din politica de ani de zile și trolii lui tot placa aia pun.
      Asta dă măsura meritelor dânsei.
      Auzi, alcoolică, roflmao.

  2. Penalii din Romania care au incercat s-o distruga pe LCK isi inghit propria otrava ca un sarpe care a muscat piatra de sub talpa adversarului.
    Acum talpa e deasupra capului sarpelui (Felix, Petrov, Dragnea etc ) care impreuna cu gastile de sclavi fac spume verzi irizate, au spasme , ochii injectati de ura coruptiei care se simte atacata , in pericol de moarte.

    Asteptam reactivarea DNA si depolitizarea CNA, CCR si a Avocatului Poporului !!!!!!!!!!!!

  3. Dle Johannis, hai mai repede cu procurorii pentru EPPO, ca vrem statul de drept…
    Sau, ii cam sta in gat lui Predoiu acest Parchet European…. de ce oare?!
    Daca azi era PSD la guvernare iar Tudorel Toader facea ce face Predoiu, ghici ce auzeam noi, seara la ora 18 de la dl Johannis?!!
    De cand PNL a venit la guvernare, printr-o MINUNE galbena, Statul de drept in Romania e perfect si dl Johannis a scapat, saracul, de grijile pe care Statul de drept i le provoca in guvernarea PSD!!!!
    Minune, nu alta!!!
    Asa-i, dle Johannis, vreo bagheta magica sau CUM s-a intamplat minunea??!!!!

    • Am uitat: SUCCES, Codruta, ne-ai lasat pe mana unor nenorociti care zi de zi inchid Dosarele la DNA!!!

    • Predoiu are gâtul foarte îngust pentru ca nu are nevoie de el să susțină ceva, e bun doar să nu-l plouă în stomac.
      De aia îl deranjează și EPPO, și DNA-ul, și Bogdan Pirlog.
      Numai secția Gestapo nu-l deranjează că nu-i stă în gat, îl abordează pe partea cealaltă.

  4. Să dea Domnu!!!! (Corepții și hoții știu la ce ma refer)
    Prea multi critică o structură ce luptă cu corupția, dovadă că fenomenul este precum pandenia- generalizată

  5. LCK sa faca curatenie cu toate javrele care au fraudat banii europeni de la toate partidele corupte.Nu numai psd-isti au furat bani europeni si pnl si pmp si alti.

  6. LCK va fi presedinta Romaniei peste 14 ani, adica dupa mandatul actual al lui Johanis si alte doua mandate ale lui Ludovic Orban.

  7. Poate acum va avea destulă forță să-l ancheteze pe Klaus Șapte Case.
    Sau pe marinarul hoț.

    Știm deja cum se va sfârși mandatul ei, cu o Europă mai coruptă ca la începutul mandatului, exact cum a făcut în România…

  8. Sa apese pe „Play” si „Shu pe ei !” 😀

  9. Timp de un deceniu, regimul pedelistilor a fost practic invulnerabil, doar nu va inchipuiti ca ar fi lasat neplanificate tocmai retragerea si punerea la adapost. Dupa plecarea de la butoane, impreuna cu pesedeii care aveau probleme cu justitia au interpretat rolul de victime ale unor pretinse abuzuri, iar pe sefa anticoruptiei au distribuit-o in rolul de „baubau”.

  10. Dle Ministru al Justitiei , trimiteti lista cu procurori, solicitata de d.na Kovesi , ca hotia si neimplicarea justitiei , sufoca Romania. Nu mai este timp de amanare, ca aici nu se prescriu faptele.