G4Media.ro

Panouri cu inscripţia „Îmi este ruşine de premierul meu” au apărut pe…

Panouri cu inscripţia „Îmi este ruşine de premierul meu” au apărut pe străzile din Cehia

O sută de panouri publicitare imense cu portretele unor oameni, cu numele lor şi inscripţia „Îmi este ruşine de premierul meu” au apărut pe străzile din Cehia, informează vineri AFP, preluată de Agerpres.

Aceasta reprezintă o iniţiativă publicitară locală vizându-l pe premierul populist, Andrej Babis, pentru implicarea sa în anumite dosare controversate.

Babis (64 de ani) respinge toate acuzaţiile împotriva sa şi denunţă o „campanie de defăimare”.

Al doilea cel mai bogat om din Cehia, el a fost acuzat într-un caz de presupusă deturnare de fonduri europene, datând din 2007-2008. Criticii săi îi reproşează de asemenea conflicte de interese şi colaborarea sa presupusă cu poliţia secretă comunistă StB înainte de 1989.

„Ruşinea provocată de premier este atât de mare încât necesita o reacţie”, a explicat pentru AFP Jaroslav Polacek, proprietarul Agenţiei de publicitate PRodukujeme, organizatoarea campaniei.

Orice persoană care îl critică pe Babis poate să fie fotografiată şi apoi să-şi vadă portretul pe un panou mare, pentru o contribuţie echivalentă cu 175 de euro, a precizat el.

Iniţiativa este de fapt un remake al unei campanii similare lansate în 2005 împotriva prim-ministrului social-democrat Stanislav Gross, afectat la acea vreme de dezvăluirile din presă despre originea îndoielnică a fondurilor care i-au servit la cumpărarea apartamentului.

Polacek a condus mult timp campaniile electorale ale partidului de dreapta TOP 09, foarte critic faţă de Babis.

„Premierul nostru se confruntă cu conflicte de interese, el minte oriunde merge. Nu cred că este o persoană potrivită pentru a fi prim-ministru, chiar dacă oamenii l-au ales, ceea ce trebuie sa respectăm „, a declarat unul dintre participanţi, Krystof Michal, liderul grupului rock Portless.

În ciuda controverselor din jurul lui Babis, mişcarea sa ANO a câştigat alegerile legislative din 2017, cu 29,64% din voturi, iar sondajele continuă să-l crediteze cu aproximativ 30% din intenţiile de vot.

Premierul i-a invitat pe toţi participanţii la această campanie să bea o cafea cu el, intenţionând să-i convingă că „nu are de ce să le fie ruşine şi că reprezintă cu succes Republica Cehă în întreaga lume”.

Krystof Michal a refuzat să accepte această invitaţie. „Mass-media s-ar întrece în a arăta un bun prim-ministru întâlnindu-se cu o mulţime isterică”, spune el.

Foto: Captură echo24.cz

Doneaza prin PayPal paypal icon
Donatie recurenta

Doneaza lunar pentru sustinerea proiectului G4Media

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Doneaza prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Ar trebui sa facem si noi la fel cu Dancila!

  2. cetateni responsabili, taie coada coruptiei la primele aparitii fragile…pe urma este prea tarziu, noi suntem cel mai rau exemplu de natie credula, analfabeta, iresponsabila….

  3. Pe cand si la noi?
    O fi vreo firma de publicitate care poate sa faca cateva afise moka!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.