
Palatul Telefoanelor din Cluj a fost declarat monument istoric săptămâna trecută, după ce proprietarul l-a scos la vânzare / A durat șase ani până ca ordinul să fie publicat în Monitorul Oficial / Statul ar putea avea acum drept de preempțiune
Clădirea cunoscută ca Palatul Telefoanelor din centrul Clujului, una dintre cele mai reprezentative pentru curentul arhitectural brutalist, a fost clasată în sfârșit ca monument istoric – la aproape șase ani de la demararea procedurilor, în urmă cu câteva zile, anunță Actual de Cluj.
Urmărește cele mai noi producții video G4Media
- articolul continuă mai jos -
Aceasta vine în contextul în care proprietarul, compania de telefonie mobilă Orange, a demarat în urmă cu mai multe săptămâni o procedură prin care a scos la vânzare clădirea.
Nu este clar în acest moment dacă vânzarea a fost perfectată dar, dacă nu, publicarea în Monitorul Oficial a acestei decizii de clasare ca monument istoric conferă Statului Român drept de preemțiune la cumpărare.
Publicarea în Monitorul Oficial a acestui ordin îi conferă drept de lege, dar documentul a fost emis în urmă cu nu mai puțin de șase ani. Astfel, Ministerul Culturii l-a emis încă din 16 septembrie 2020, sub semnătura ministrului de atunci, Bogdan Gheorghiu. A durat atât timp deoarece, arată reprezentanții asociației BACU- Biroul pentru Cercetare și Artă Urbană – proprietarul clădirii s-a opus juridic acestei numiri.
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen BankPentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.