G4Media.ro

Orban, despre majorarea pensiilor cu 40% și creșterea salariilor profesorilor, decise de…

Sursa foto: Inquam Photos/ George Călin

Orban, despre majorarea pensiilor cu 40% și creșterea salariilor profesorilor, decise de PSD în comisii: Ne vom bate în Parlament. Vom negocia cu toate formaţiunile pentru a retrimite comisiilor acest raport care declanşează falimentul României

Premierul Ludovic Orban afirmat, sâmbătă, referitor la amendamentele privind majorarea pensiilor cu 40% începând cu 1 septembrie, precum și creșterea salariilor profesorilor din acest an, votate în comisiile de buget, unde PSD deţine majoritate, că se vor purta negocieri în Parlament, astfel încât legea să fie retrimisă în comisii. Premierul a spus că se bazează pe ”atitudinea raţională” a celorlalte partide politice ca să nu accepte amendamentale care ”declanşează falimentul României”, relatează News.ro.

Premierul Ludovic Orban a fost întrebat, sâmbătă seară, la Botoşani, dacă va sesiza Curtea Constituțională în legătură cu rectificarea bugetară şi a afirmat: ”Întâi ne vom bate în Parlament. Ne vom bate în Parlament. PSD a profitat de faptul că în Comisia de buget-finanţe deţine majoritate simplă. Readuc aminte că nicio altă formaţiune politică nu a participat la şedinţa Comisiei reunite de buget – finanţe la care s-a produs monstruozitatea provocată de PSD”.

Premierul a anunţat că vor exista negocieri cu celelalte partide.

”În plen vom negocia cu toate formaţiunile politice pentru a le cere sprijinul, astfel încât să refacem raportul, să retrimitem în comisei acest raport al Comisiei de buget – finanţe care declanşează falimentul României. Sunt convins că, aşa cum au fost alături – nu de noi, de Partidul Naţional Liberal, alături de ceea ce înseamnă raţionalitate, ceea ce înseamnă corectitudine, la fel o să ne putem bizui în plen pe o atitudine raţională. În acest caz, PSD va fi în minoritate şi vom putea retrimite la comisia de buget-finanţe”, a mai declarat Orban.

Comisiile reunite pentru buget ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au adoptat, miercuri, raport de admitere cu amendamente la proiectul de lege care aprobă rectificarea bugetară pe acest an.

Amendamentul PSD prin care este abrogată majorarea punctului de pensie cu 14% şi rămâne forma în vigoare de creştere a acestuia cu 40% a fost adoptat de comisii.

Punctul de pensie era planificată să fie crescut, de la 1 septembrie la 1.442 lei, însă amendamentul PSD prevede că valoarea punctului de pensie va fi menţinută, cum e în prezent prevăzut de lege, la 1.775 lei.

Preşedintele Klaus Iohannis, premierul Ludovic Orban, liderul deputaţilor liberali, Florin Roman, dar şi USR au criticat adoptarea amendamentelor la rectificarea bugetară şi au vorbit despre faptul că acestea aruncă în aer finanţele publice ale ţării.

Sursa: News.ro

Foto: Inquam Photos/ George Călin

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

48 comentarii

  1. Sicaaa! Mărește pensiile slinosule. Acum n-aveti bani? Sper sa pierdeți la alegeri si sa vina USR. PNL+PSD= acelasi rahat

    • Susțin!

    • Dar pensiile speciale, nesimtite si nemeritate, nu baga statul in faliment ?
      Dar salariile nesimtite ale parlamentarilor, primarilor, consilierilor, celor de la ASF, ANCOM, ANRE, nu baga statul in faliment ?
      Dar finantarea partidelor, nu baga statul in faliment ?
      Dar indemnizatiile falsilor revolutionari si falsilor academicieni, nu baga statul in faliment ?
      Pentru desfiintarea acestor sinecuri v-ati batut in parlament ?
      De ce nu dati Ordonanta de Urgenta pentru desfiintarea sau sistarea, din cauza pandemiei, din cauza contractiei economice, din cauza ca nu sunt bani, finantarii partidelor de la buget ? Asta inseamna milioane de euro lunar.
      De ce nu dati Ordonanta de Urgenta pentru desfiintarea sau sistarea, din cauza pandemiei, din cauza contractiei economice, din cauza ca nu sunt bani, finantarii de la buget a falsilor academicieni, de la falsele academii ? Asta inseamna milioane de euro anual.
      De ce nu dati Ordonanta de Urgenta pentru desfiintarea sau sistarea, din cauza pandemiei, din cauza contractiei economice, din cauza ca nu sunt bani, finantarii Institutului Tapului Levantin ? Asta inseamna alte milioane de euro.
      De ce nu dati Ordonanta de Urgenta pentru desfiintarea sau sistarea, din cauza pandemiei, din cauza contractiei economice, din cauza ca nu sunt bani, indemnizatiilor falsilor revolutionari ? Asta inseamna alte milioane de euro.
      De ce nu dati Ordonanta de Urgenta pentru desfiintarea sau impozitarea cu 90%, din cauza pandemiei, din cauza contractiei economice, din cauza ca nu sunt bani, a pensiilor speciale, nemeriatate si nesimtite ? Asta inseamna alte milioane de euro.
      De ce nu dati Ordonanta de Urgenta pentru desfiintarea sau sistarea, din cauza pandemiei, din cauza contractiei economice, din cauza ca nu sunt bani, finantarii asa-zisei case regale ? Asta inseamna alte milioane de euro.
      Adica pentru majorarea pensiilor si pentru alocatii nu sunt bani, dar pentru niste impostori sunt bani.
      Toate sursele mentionate nu sunt drepturi castigate, ci privilegii nemeritate.
      Drepturi castigate sunt doar pensiile bazate pe contributivitate si pensiile veteranilor, trimisi la razboi, sa apere tara.

    • Repetați ca o placă stricată treaba cu pensiile speciale. În primul rind, chiar presupunind că PNL (sau vreun alt partid) ar dori cu adevărat desființarea lor, ceea ce nu e sigur, aceste pensii introduse de mizerabilul psd (care ține cu poporul, nu?) nu pot fi desființate acum. Totul se va opri la CCR.
      Și da, poate că n-ar fi rău să facem o cura de Venezuela ca să le vină unora care visează cai verzi pe pereți mintea la cap, dar ce vină au ceilalți?

    • RUȘINEEE PESEDE !!! RUȘINEEE !!! Ați cerut DUBLAREA ALOCAȚIILOR și NUMAI 40% la pensionari . De ce ? Numai 40 % ? Pensionarii au muncit pentru pensii ! Pentru halocații cine muncește ? Rușineeeee PESEDE vă bateți joc de pensionari ! Dublați pensiile !

    • Moromete, cam subțire ironia ta!

    • @amicu
      Pensiile speciale sunt fix creația PNL, prin persoana lu’ Valeriu Stoica. Zic sa fim corecți.
      Și, dacă tot suntem corecți, pe 17 iunie 2020, tocmai PNL a respins proiectul de impozitare cu 90% a pensiilor ce depășesc 7000 de lei, motivand că e un „atac” la contributivitate.
      Lasă vrăjeala gălbioara, nu ține!

  2. Astăzi am avut o „atitudine rațională!” și civică și i-am scris unui penelist, precum și la MFP, că mie mi se pare normal ca, până una-alta privind reglementarea definitivă a sistemului pensiilor speciale, care va fi de durata (mare), să găsească o modalitate legală de condiționare a plății pensiilor speciale de nivelul colectării TVA.
    Dacă TVA este colectat în proporție de 64-65% și restul de 35-36% se pierde, atunci și nivelul plății pensiilor speciale să fie tot de 64-65% față de valoarea nominală a lor stabilită!
    Toată populația plătește 100% TVA-ul care ar trebui sa ajungă în Bugetul de Stat de unde se distribuie pentru pensiile speciale.
    Dacă încasezi mai puțin, plătești mai puțin, nu te împrumuți ca dobitocul!
    Eu plătesc prețul întreg, nu parțial, tu, Stat, Guvern, ce faci, prin costurile cu împrumuturile pentru speciali, îmi crești tot mie sarcina fiscală?!
    Dacă-ți bați joc de 7 mld. Euro TVA neîncasat anual, nu-ți bate joc și de mine!
    Dacă-ți bați joc de 7 mld. Euro anual numai din TVA, nu-ți permit să te plângi de lipsuri financiare!

    • Ne agitam degeaba cat timp in fruntea tuturor Institutiilor publice care DECID in privinta Pensiilor si a Cheltuirii Banilor publici, sunt acesti impostori ale caror privilegii ar avea de suferit la orice schimbare!
      Privilegiile astea NU le vor scapa din mana niciodata, vor invoca Legislatia si vor avea sprijin la CCR!!!
      Si vor ramane cu Salariile uriase, cu Pensiile speciale uriase, cu Posturile cele mai banoase obtinute pe relatii si rubedenii, in Romania PROFESIONISTII si oamenii COMPETENTI nu vor ajunge curand in fruntea Institutiilor publice care DECID!

    • Și, atunci, de ce mai votam?!

    • Cam degeaba…ii rotim la BANII publici pe aceiasi impostori, asta vedem, nu??!!!

    • Și, totuși, trebuie să fie o soluție…
      Nu există problemă fără soluție!

    • Exista PROBLEME(scriu cu litere mari, asta cu Pensiile speciale chiar e o problema mare pentru Romania!) carora li se gasesc solutii numai dupa Sute de Ani… si-n matematica sau astronomie e asa!!
      Adica, spun ca rezolvarea problemei pensiilor speciale in Romania va lua ANI MULTI!!
      Habar nu am cum si cand va fi solutionata…

  3. În strategie electorală românească – pentru a caștiga alegerile – ținta e: prostește-l pe român CÂT MAI MULT ÎN PREAJMA ALEGERILOR – că după – mai vedem noi.. Am votat întotdeauna cu Dreapta – dar aceeași strategie de fraierire, ca și la la PSD: dat fiind că țara NU are putere financiară să acopere un procent atât de ridicat de creștere a pensiilor fără riscuri economice pentru România, sau chiar faliment!

    (1) România trăiește „pe caiet”.
    (2) Datoria publică a ajuns la 40,2% din PIB, în iunie
    (3) În luna ianuarie 2020, datoria externă totală a crescut cu 3,928 miliarde euro. În structură, DATORIA externă pe termen lung a însumat 77,314 miliarde de euro la 31 ianuarie 2020 (70,3 la sută din totalul datoriei externe).

    (1) https://www.digi24.ro/stiri/economie/romania-traieste-pe-caiet-datoria-externa-a-crescut-in-2019-cu-20-de-miliarde-de-lei-1172880
    (2) https://stirileprotv.ro/stiri/financiar/datoria-publica-a-romaniei-a-crescut-la-peste-40-din-pib.html
    (3) https://www.mediafax.ro/economic/la-cat-a-ajuns-datoria-externa-a-romaniei-in-prima-luna-a-anului-a-crescut-cu-3-928-miliarde-euro-18991001

  4. Acesta este un mesaj pe care i l-am dat unui penelist luminat:
    „Până se vor putea desființa complet pensiile speciale sau măcar sistemul lor, adică abrogarea legilor speciale prin care au fost înființate, în afară de ameliorarea lor prin impozitarea progresivă generală care-i pute PNL-ului, mai există o soluție pentru diminuarea lor. Pe cât de morală pe atât de simplă, totul e să-ți pui puțin mintea la lucru și să ai voință! Raționamentul este simplu, doar de tip cauză – efect!
    Hai să vedem:
    Pensia specială este compusa din 2 părți, da? Din una mică- mică pe contributivitate, care se indexează anual cu rata inflației, nu ca la noi pulimea și din a doua parte – una mare-mare, stabilită pe diverse criterii, gen x%din ultimul salariu sau indemnizație, sau din venitul pe ultimele 6 luni etc., care au ca sursă de finantare exclusiv Bugetul de Stat și care crește anual proporțional cu creșterea salariilor sau indemnizațiilor din domeniul respectiv.
    Corect până aici?!
    OK! Hai sa judecăm puțin partea a doua a pensiei specialilor:
    Dacă e finanțată din Bugetul de Stat integral, înseamnă că asta se face din impozitele, taxele și accizele plătite de către contribuabili. Adică inclusiv din TVA-ul pe care îl plătesc odată cu prețul la magazin inclusiv pensionarii publici! Adică toată populația plătește pentru imbuibarea a 9-10 mii de nesimțiți, că așa vrea statul, adică Guvernul, Sparlamentul și Justiția!!!
    Acum vine întrebarea cheie:
    Dacă din 100% TVA plătit de prostime, statul nu poate colecta sau nu vrea să colecteze 35-36% din tot TVA-ul, atunci, constatându-se aceasta gaură în veniturile bugetare și deci în finanțarea specialilor, nu este logic, corect, drept și moral să amputeze pensiile speciale cu gradul de necolectare a TVA?! Anual să le crească pensiile astea speciale, care nu sunt pe contributivitate, cu creșterea gradului de colectare a TVA!
    Dacă scade, să li se scadă pensiile, nu să le crească pentru ca au crescut salariile activilor!!
    Cam așa ar trebui să se pună problema la modul serios, dar cum voi nu aveți voința politică nici măcar să introduceți impozitarea progresiva generalizată, nu am așteptări!
    PSD s-a confirmat că e un partid populist și demagog, iar PNL actual s-a dovedit a fi un partid mai mincinos și ipocrit chiar decât PSD. Aveți aceeași mamă și același tată!
    Și nu uita că prin 14 la suta dat prostimii din septembrie, care net mediu nu mai este 14%, practic ne-ați furat mai bine de jumătate din pensia pe una din cele 12 luni ale acestui an dacă beneficiam de legea mai favorabilă referitoare la indexarea de la începutul anului cu 10,3%!!!!!
    Nu vă iert pentru asta și pentru minciuna de pe tot parcursul acestui an cu respectarea legii 127/2019!!!!”

    Liber la comentarii, dar fără jigniri, că ne supărăm!

    • Legea se poate abroga, doar ca drepturile obtinute pana la stergerea legii nu pot fi eliminate.
      Efectele nu pot fi sterse retroactiv: oricare instanta ar bloca sa ceva.
      Dar putem stopa acordarea pensiilor speciale in viitor.
      Daca se doreste, evident.

    • Dar cred ca ai auzit și de impozitarea progresivă! Asta are efect pentru ce e în plată!!!!!!
      Doar să existe „voință politica”, care nu prea există nicăieri!!!

  5. Orban,esti agresiv!!!In vorbire si in comportament!!!Lupta ta in parlament pentru nerespectarea legii este avertismentul diminuarii salariilor dupa alegeri!!!Iar fratele mai mic si aliatul de campanie(usr+) de abia asteapta sa va plagieze!!!!

  6. 28 mai: „Premierul Ludovic Orban a avut consultări, la Palatul Victoria, cu reprezentanții industriei jocurilor de noroc, în contextul măsurilor pe care Guvernul va continua să le ia pentru limitarea efectelor în plan economic și social ale crizei coronavirus. Reprezentanții industriei de profil au solicitat menținerea, pe perioada stării de alertă, a măsurilor de sprijin pentru acest sector. În urmă cu o zi, Orban a purtat discuții și cu reprezentanții industriei cinematografice, în perspectiva reluării activității acestui sector în condiții de siguranță sanitară.”

    Orban nu a simtit nevoia sa se bata in Parlament impotriva cienmatografelor, un mod in care roamanche cumpara pixeli, iar americanii iau 90% din proit. Daca ne plecau angajatorii din domeniu? Daca se pierdea expertiza in domeniul rupatorilor de bilete?

    Imi si imaginez un lider national, sa zic Trump, Putin, Xi, Macron, Merkel etc. discutand despre cum sa sprijine pacanelele cu Stapanii Fructelor.

  7. Cum se luptă el împotrivă ca unele categorii sociale cum ar fi copiii, pensionarii sau profesorii sa primească un bănuț in plus, câtă nesimțire poate zace in el ? Dar de ce nu luptă cu aceiași înverșunare împotriva evaziunii fiscale, a risipirii banului public sub pretextul pandemiei , a salariilor nesimțite cumulate cu pensiile speciale tot nesimțite de la stat , a subvențiilor de tot felul din bugetul statului care ajung in buzunarul oportuniștilor, un exemplu ar fi acum cu acordarea despăgubirilor in agricultură banii in loc să ajungă in agricultură in sisteme de irigații ajung in mână unor mafioți care își cumpăra jeepane.

  8. Fiecare leu salvat merita toata bataia.

  9. PSD este dușmanul României și se poartă ca un copil răsfățat căruia tatăl n-are să-i dea banii de buzunar pe care-i vrea. Nu mă interesează că n-ai, ia împrumut, că eu atâția vreau ! Iar fraierii care-l cred își închipuie că PNL are bani, dar nu vrea să crească pensiile și salariile nici măcar în ajun de alegeri și totuși vrea ca românii să-l voteze. E cu putință așa ceva ? Adică, am bani dar nu-ți dau și totuși votează-mă ? Dac-ar fi bani PNL ar crește pensiile cu 50-60%, nu cu 40. Și ar dubla salariile mai ceva ca Volguța cu 10%. Dar nu sunt bani. Iar împrumuturile ne vor costa enorm în viitor. Dar se pare că PSD alege ”după noi, potopul”! Mie să-mi fie bine acum, ce va fi cu copiii și nepoții mei, nu mă interesează ! Asta e gândire de politician care vrea binele României ? În rest, pensiile nesimțite (una-două-trei), cumulul absurd ale pensiei cu salariul, salariile nesimțite din unele instituții, baronii, etc…toate sunt marca PSD și cu el majoritar în parlament nu se poate face nimic. Acest partid trebuie scos din politică definitiv. Și apoi puse lucrurile în ordine.

  10. Orban si gasca atât stiu sa sa fraiereasca lumea si sa mintă. Nu au soluții, nu au morala si nu au stiinta de carte. Nu putem accepta sa le dam votul. Orban, dar si cei care-l înconjoară sunt la fel de slabi si imorali, sun surzi și muți la toate argumentele logice si evidente pe care lumea le semnalează. Stiu doar atat sa fraiereasca.

  11. Lasa ca vedem la vot, ghinion!
    Votez USR+

  12. Mulți psd-isti de serviciu, băsisti și milogi sarira să manince cu polonicul la articolul ăsta. Se vede că mai e o săptămână pină la ghilotina.

  13. Premierul are dreptate! o asemenea crestere este nesustenabila atata timp cat economia este ni cadere!

    Dar in acelasi timp ar trebui sa vada gaurile pe care propria guvernare le-a produs, modul in care s-au cheltuit banii acum!

  14. Cu cine vrea sică mandolină bețivul țării economie ? Cu copiii ? Cu pensionarii ? Sau profesorii? In rest toate sunt ca la carte??? Ajuți băncile care fac profituri enorme la noi dar nu ajuți pensionarii? Ajuți multinaționale dar nu dai la copii? Ierți evazionistii dar nu dai salarii decente profesorilor? Marș acas……

    • Un singur nume: Robert Sorin Negoita, actualmente primar al S3, Bucuresti. Datoria imensa, pe PERSOANA FIZICA, de cateva milioane de „ieuroi” stearsa din pix de „sustinatorii poporului – PSD”… Teoforovici! Iti suna cunoscut?
      Nu stiu unde traiesti tu si ce faci, dar nu cred ca vei reusi in aceasta viata sa aduni datorii la stat de cateva milioane de euro!! Si baga la cap, datoriile alea reprezinta impozite si taxe! Pen’ ca porcoiu de lovele detinut de Bordurita e muuult mai mare.
      Acu’ repeta te rog ce-ai spus mai sus, incepand cu acest nume!!!

  15. Măi PNL-iştilor noi înţelegem de ce sunt supăraţi oamenii pe voi dar ce nu înţelegem e de ce nu înţelegeţi voi de ce sunt supăraţi oamenii pe voi.

    Uite ca să nu mai faceţi aceleaşi greşeli constant şi să le repetaţi de fiecare dată vă luminăm noi:
    ———————–
    – Când sunteţi în opoziţie şi aveţi cât de cât avantaje cum e preşedenţia singurul lucru de care vă ocupati e agenta PSD.
    – Când sunteţi la guvernare dar handicapaţi de lipsa majorităţii în parlament tot de agenta PSD vă ocupaţi.
    – Când aţi fost în alte guvernări dacă nu eraţi cu ei tot de agenda PSD v-aţi ocupat.
    ————————
    Păi măi lumea va votat să vă ocupaţi de agenta PSD sau de ce aţi promis că nimeni nu va votat pentru ce faceţi acuma lăsând deoparte pacostea asta cu pandemia?
    Deci înţelegeţi de ce sunt supăraţi oamenii pe voi fiindcă dacă vă ocupaţi numai ce vrea PSD şi electoratul lor se cam simt pe dinafară ăia care va susţinut la alegeri.
    Sau nu aţi înţeles nimica şi în următoarea guvernare ne pierdeţi timpul şi vă veţi pierde tot timpul să îi mulţumiţi pe PSD-işti?….păi nici nu e de mirare măi că PSD a condus 25 de ani din 3 decenii pentru că nimeni nu e interesat de ce vrea PSD, cel puţin ăia care vă votează….deci când începeţi să vă ocupaţi şi de agenda voastră?
    Măi PNL-iştilor nu uitaţi că nu electoratul PSD vă votează iar dacă vă veţi ocupaţi numai de agenda lor presupunem că veţi rămâne doar cu speranţa să vă voteze electoratul PSD că la ceilalţi le pierdeţi timpul şi îşi vor pierde interesul pentru voi.
    Oare v-am dat ceva argumente să înţelegeţi de ce sunt supăraţi oamenii pe voi?

  16. Orban mai întâi să răspundă cu aceeași înverșunare la:-risipa cu pensiile speciale; – risipa cu casa regala; – risipa cu salariile nesimtite ale parlamentarilor și altor demnitari si functionari;- risipa cu falșii academicieni; risipa cu casa regala; risipa cu finanțarea umor institute de mucava si lipsite de sens; risipa cu multe achiziții la suprapret si care nu sunt strict necesare; risipa cu fonduri uriașe pentru partide; risipa , incapacitatea si prostia lor de a face anaf-ul sa functioneze, cum e in toata uniunea europeană etc. Dupa ce răspunde logic atunci poate vorbi de pensii….. pana atunci țineți gura închisă toți toți susținătorii pnl.

  17. Cum a reușit PDL lui Basescu sa taie 25% din tot la salariații bugetari si 15% de la pensionari fara ca nimeni să nu zică nimic , in timp ce Udrea cu Cocoș furau sute de milioane de euro !?

    • De la pensionari nu a reușit, că nu l-a lăsat CCR, dar de la șomeri a reușit!

    • In 2010, PDLeii nu au mai taiat de la pensionari cu 15%(s-a opus CCR!), dar au introdus atunci Impozitarea Pensiilor publice: cota unica de 16% pentru pensiile mai mari de 1.000 lei lunar – se aplica DOAR sumei care depaseste 1.000 de lei, nu integral la pensia mai mare de 1.000 de lei. Sub 1.000 lei pensiile nu s-au impozitat.
      In schimb in Septembrie 2010, Guvernul Emil Boc a ABROGAT Pensiile speciale, instituind principiul echității în sistem – fiecare să încaseze corespunzător contribuțiilor plătite de-a lungul anilor de activitate.
      A fost exceptată categoria magistraților, deoarece în cazul lor judecătorii de la CCR au stabilit că ar fi neconstituțional să rămână fără aceste pensii.
      In 2015, Guvernul PSD al lui Ponta a readus în schema privilegiaților toți “specialii” eliminați din septembrie 2010, iar lor le-a adăugat chiar câteva noi categorii.
      In plus, nu era Dorneanu la CCR si Renate Weber la Avocatul poporului iar Pensiile speciale nu aveau valorile astea astronomice de azi, cand la orice Impozitare acesti privilegiati pierd Sume importante, asa ca se opun vehement la orice schimbare!
      Sa nu isi piarda privilegiile date tot de politicieni, prin Legile SPECIALE, cu dedicatie pentru fiecare categorie beneficiara azi de Pensie Speciala, in afara CONTRIBUTIVITATII…
      Contributivitate care e pentru prosti, „baietii destepti” si-au facut Legi speciale pentru Pensii speciale!
      Valer Dorneanu a avut 2 mandate parlamentar de Iaşi din partea PSD.
      Într-unul din clipurile electorale, Valer Dorneanu, care acum este preşedintele Curţii Constituţionale a României, se prezinta ca „Prietenul tău din Parlament“ şi promitea ieşenilor mai multe facilităţi la termoficare şi reduceri de penalităţi la întreţinere!
      Pentru a câştiga un mandat de deputat din partea PSD+PC, Dorneanu se declara „Aproape de oameni“!!
      Au ramas in urma lui promisiunile!!

  18. am impresia , ca unii prea bine sunt pusi in tema si se lupta chiar si aici la declaratii,oare sunt cativa dintre parlamentarii rataciti??

  19. Uite cat erau Pensiile speciale in 2016 si cum s-au DUBLAT pana azi:
    6 Noiembrie 2016: „6 ani de reformare a pensiilor: Pensiile speciale sunt mai numeroase și mai costisitoare decât la desființarea lor în 2010.
    În 2010, Guvernul Emil Boc a abrogat pensiile speciale, instituind principiul echității în sistem – fiecare să încaseze corespunzător contribuțiilor plătite de-a lungul anilor de activitate.
    A fost exceptată categoria magistraților, deoarece în cazul lor judecătorii de la CCR au stabilit că ar fi neconstituțional să rămână fără aceste pensii.

    Guvernul social-democrat al lui Victor Ponta a readus în schema privilegiaților toți “specialii” eliminați din septembrie 2010, iar lor le-a adăugat chiar câteva noi categorii.

    Așa se face că în septembrie 2016, la exact 6 ani de la reforma lui Emil Boc, avem un număr mai mare de beneficiari și sume mai consistente suportate de la stat:

    În anul 2010 statul a cheltuit 418.339.042 lei cu aceste “pensii ocupaționale”, pentru a suplimenta pensiile pe care le meritau aceste persoane în virtutea contribuțiilor plătite de ei la fondul de pensie. Banii provin de la bugetul de stat, adică din impozitele tuturor românilor. În 2016, suma totală estimată de Casa Națională de Pensii Publice (CNPPS) pentru anul 2016 este de peste o jumătate de miliard – 541.066.007 lei.
    În 2010 au existat 8.409 de beneficiari de pensii speciale, iar numărul acestora a scăzut după modificarea Guvernului Boc la 2.857 în 2011, când au rămas doar magistrații.
    În 2015, Guvernul Victor Ponta a declanșat revenirea acestor privilegii și s-a ajuns ca anul trecut numărul “specialilor” să fie de 5.430.
    În septembrie anul acesta(2016), după o nouă serie de legiferări în Parlament, numărul a ajuns la 8.188 de pensionari.”
    https://cursdeguvernare.ro/6-ani-de-ferorma-a-pensiilor-pensiilor-pensiile-speciale-sunt-mai-numeroase-si-costa-mai-mult-decat-la-desfiintarea-lor-in-2010.html

  20. LA CAT AU CRESCUT DEJA PENSIILE SPECIALE ? LA CAT A AJUNS CEA MAI MARE PENSIE DIN ROMANIA ?
    CAT NE COSTA PENSIILE CASTELOR, NEBAZATE PE CONTRIBUTIVITATE CI PE ZARUL CELOR CARE LE-AU STABILIT?
    PENSIILE CASTELOR SE INDEXEAZA DUPA INFLATIE, DUPA CURS?
    SI PENTRU CA NU ERAU DE AJUNS LE-AU DAT CATE DOUA-TREI !

    • Nu știi cum e cu pensiile coastelor?!
      Păi, e foarte frumos! Se majorează de 2 ori pe an:
      – partea cea mică-mică, cea pe contributivitate, cu rata inflației pe anul precedent;
      – partea cea mare-mare-mare, care ne scote din sărite, cea care nu e pe contributivitate și care se suportă exclusiv din taxele și impozitele nostre, se majorează cu indicele de creștere a salariului brut pe ramura din care a ieșit la pensie împuțitul!

  21. Dragi prieteni și colegi de postaceala, eu consider că am cam spus tot ce aveam de spus, nu numai la acest articol, ci în general pe acest site, asa că mi-am propus sa mă retrag și sa nu mai revin.
    Sper să nu mi se întâmple ca și cu intenția-mi de lăsare de fumat!
    Așadar, vă doresc sănătate, rațiune și intelepciune și să vă iasă ce vă doriți!
    Vă salut!

  22. 15 Septembrie 2020, ADEVARUL: „Numărul pensionarilor de lux a crescut de 22 de ori în ultimii 5 ani. Pensiile magistraţilor s-au dublat la peste 19.500 lei.
    Numărul pensionarilor de lux a crescut de 22 de ori în ultimii 5 ani, de la puţin peste 1.200 de persoane în august 2015, la peste 27.500 în august 2020, în timp ce Pensia medie pe Contributivitate a crescut cu doar 64%, după cum reiese din datele comparate de „Adevărul”.
    Potrivit statisticilor Casei Naţionale de Pensii Publice (CNPP) în luna august 2015 numărul pensionarilor care încasau lunar peste 5.000 de lei era de 1.259 de persoane, această categorie neincluzând pensiile speciale, pentru care CNPP a început să furnizeze statistici abia în luna decembrie 2015.
    În august 2020, numărul persoanelor care încasau lunar peste 5.000 de lei ajunsese la 27.511, în această categorie intrând însă şi o mare parte din cei peste 9.500 de beneficiari ai pensiilor speciale.
    La polul opus, în luna august 2015, 3.072.901 persoane aveau o pensie mai mică de 1.000 de lei lunar, numărul acestora fiind în luna august 2020 de 1.694.132.
    Pe de altă parte, în august 2015 Pensia medie publica era de 886 de lei, aceasta fiind majorată în 5 ani până la nivelul de 1.389 de lei, cu aproximativ 64% mai mult.
    În ceea ce priveşte Pensiile speciale, acestea au început să facă parte din statisticile CNPP abia în luna decembrie 2015, când numărul privilegiaţilor era de numai 6.002 persoane, structurate pe numai 5 categorii (foştii diplomaţi nu erau încă incluşi în tagma pensiilor de serviciu).
    5 ani mai târziu, în august 2020, numărul beneficiarilor de pensii de serviciu era de 9.540 de persoane, cele mai mari pensii medii fiind încasate de cei 4.112 foşti judecători şi procurori, cu un venit mediu lunar de 19,517 lei, din care 18.277 lei sunt plătiţi în medie din bugetul de stat, adică din banii tuturor contribuabililor.
    În luna decembrie 2015, erau doar 3.208 foşti magistraţi pensionaţi, pensia medie fiind de 9.216 lei, ceea ce înseamnă că în doar 5 ani pensiile foştilor procurori şi judecători au ajuns acum sa fie mai mult decât DUBLE.
    https://adevarul.ro/economie/bani/numarul-pensionarilor-lux-crescut-22-ultimii-5-ani-pensiile-magistratilor-s-au-dublat-19500-lei-1_5f6057d55163ec427100b7eb/index.html

  23. Bine ca avem bani pentru rachete, pensionarii noștri nu merita sa primească bani, de ce nu mor odata mai repede. S-a vazut cand Iranul a atacat instalatiile petroliere saudite de le-a redus la jumătate productia de petrol cat de bune sunt sistemele anti racheta americane. Asta in condițiile im care Arabia Saudită a investit sume imense in echipamente militare americane. Dar bine ca le cumparam noi, pentru pensionari nu se poate face nimic, ca intram in faliment.

  24. Nea Ion ești cumva propagandist al rusiei

    • De ce nu ii raspundeti cu argumente?!
      Ce rost au aceste ironii?!
      Aveti argumente sa ii raspundeti?!