G4Media.ro

Orban: Dacă se ajunge în variantă de anticipate, parlamentarii PNL nu vor…

Orban: Dacă se ajunge în variantă de anticipate, parlamentarii PNL nu vor vota învestirea niciunui guvern

Premierul Ludovic Orban a declarat luni că liberalii nu vor vota pentru învestirea altui guvern în cazul în care moţiunea de cenzură va fi adoptată în Parlament, transmite Agerpres.

„PNL a decis în Consiliul Naţional că are drept candidat pentru funcţia de premier pe preşedintele PNL, adică pe mine.(…) Dacă se ajunge în variantă de anticipate, parlamentarii PNL nu vor vota învestirea niciunui guvern”, a spus Orban la Palatul Parlamentului, întrebat dacă PNL va vota învestirea unui nou guvern în cazul în care moţiunea de cenzură trece.

Orban a precizat că nu a luat în calcul să demisioneze pentru a se ajunge mai rapid la alegeri anticipate.

„Am spus că cel mai bine pentru România ar fi ca Parlamentul să fie oglinda fidelă a voinţei actuale a cetăţenilor şi Guvernul să aibă un sprijin parlamentar stabil, care să suporte marile reforme care trebuie realizate în România. (…) Dacă măsurile pe care le adoptăm îi enervează foarte tare pe pesedişti şi pe alţi parlamentari, ei pot să ne dea jos. Singurul lucru pe care noi l-am stabilit clar este acela că în cazul în care se strânge o majoritate contrareformistă, antidemocratică şi împotriva reformelor economice şi a orientării strategice pe care o dă actualul guvern, dacă se va strânge o majoritate, cu certitudine PNL nu va vota învestirea niciunui guvern, astfel încât să ajungem la anticipate”, a arătat Orban.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. nu îți este rușine, circar mizerabil! voi sunteți înțeleși cu psd-ul, iar acuma vii să ne spui că nu accepți habar nu am ce… Pe cine crezi că prostești, bre, în afara celor îndrăgostiți până peste cap de PNDL! Cum v-ați înțeles cu psd pentru eliminarea pensiilor speciale, prin adoptarea unei legi neconstituționale, lucrurile stau exact la fel și acuma. Chiar ai impresia că voi duduiți de inteligență și deșteptăciune, iar noi, restul muritorilor de rând suntem cretini? Îmi vine tare greu să cred că Sebastian Zacman, un jurnalist pe care îl apreciez foarte mult, o persoană onestă, corectă și foarte bine pregătită, ar veni cu acest scenariu, dacă nu ar exista o astfel de înțelegere. Cu siguranță perioada imediat următoare îl va confirma, veți vedea. Aveți în vedere, mă raportez la oamenii serioși, raționali, care pot gândi fără patimă, lejeritatea cu care așteaptă PNDL-ul moțiunea, pe care ar trebui să o combată cu toate forțele, și poziția circarului din fruntea găștii mafiote de la psd, care, până dăunăzi, nu prea îndepărtată perioadă, nici nu dorea să audă de anticipate, iar acuma pare foarte deschis către un astfel de scenariu. Nu vi se pare că toată situația este cusută cu ață neagră? Mie, cam așa-mi pare. Așa vor să modernizeze acești inși România, cu astfel de „reforme”, înțelegeri subterane, menite a-i privilegia pe ei și nu societatea. De 30 de ani, infecta scenă politică, cu aceiași mizerabili politicieni, jumulesc această țară, prin alternanță, acuzându-se la suprafață de toate relele, iar în culise, se înțeleg foarte bine, dar pe turta țării. Am spus și repet, cele două lăpădături de partide, care de 30 de ani taie și spânzură în această țară, NICIODATĂ nu vor adopta nicio reformă serioasă, sunt atât de încrângați cu sistemul în cât eliminarea sistemului ar echivala cu eliminarea lor. Să nu ne surprindă dacă după alegeri cele două hidoase partide vor face o alianță, guvernând împreună țara, cum au mai făcut-o de altfel, cu rezultate dintre cele mai bune. Pentru fanaticii susținători ai PNDL-ului, nu există nicio diferență de esență între cei pe care voi îi iubiți, PNDL, și cei pe care îi înjurați, doar ambalajul diferă, în rest același mâl. Cu certitudine, sunt convins de acest lucru, dacă unii din PNDL ar fi la psdeu, i-ați înjura la fel de vârtos. Deci, se va confirma toată această șaradă dintre PNDL și psd cât de repede, nu va trebui să așteptăm prea mult, primul pas este votarea moțiunii, care va trece.

  2. Bună ziua! Dacă parlamentul este oglinda fidela a voinței poporului de ce ați dat jos guvernul Dancila???Și dacă tot te vaiți ca aveți doar 22%reprezentativitate de ce nu accepți realitatea pe care o exprimi!Când ai creat instabilitatea economica te-ai gândit ca vei deschide cutia pandorei cu reflecțiile mintii tale???Acum,înainte spre anticipate,spre majoritatea pe care ai vrut-o și …osul la treabă! !!ca ne-ai plictisit cu atâta filozofie!!!!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.