G4Media.ro

Orban acuză USR că l-ar fi votat pe Florin Iordache la șefia…

sursa foto: Facebook/ Dan Barna

Orban acuză USR că l-ar fi votat pe Florin Iordache la șefia Consiliului Legislativ. Drulă: Minciună ordinară, nu toți parlamentarii PNL și-au votat propriul candidat

Premierul Ludovic Orban a acuzat parlamentarii USR că l-ar fi votat marți pe Florin Iordache (PSD) la șefia Consiliului Legislativ. Întrebat de ziariști dacă e posibil ca USR să îl fi votat pe Iordache, Orban a spus: ”după cum arată rezultatele, nu există altă posibilitate, dacă ne uitam la voturile primite de Iordache și la voturile vicepreședintelui, asta e concluzia care se poate trage. PNL a avut un candidat serios, pe Augustin Zegrean, și toate voturile pentru Zegrean vin de la parlamentarii PNL. Singurii parlamentari care au votat cu Zegrean au fost parlamentarii PNL, cum au votat ceilalți se poate vedea pe voturi”.

Acuzația privind votul pentru șefia Consiliului Legislativ au apărut încă de marți seară. Cătălin Drulă, șeful de grup al USR în Camera Deputaților, a respins acuzațiile într-o intervenție la Digi24, spunând că este o ”minciună ordinară”.

Mai mult, într-o postare pe Facebook, Drulă a scris că ”USR nu l-ar vota în vecii vecilor pe Florin Iordache nici la șefia unei scări de bloc. Afirmațiile acestea despre noi, care ne-am luptat ani de zile cu Iordache și Nicolicea, sunt ridicole. De altfel, Iordache a câștigat votul decisiv (185 din 240), deci în acest scenariu conspiraționist la adresa USR, nu se înțelege de ce i-ar fi trebuit cele 21 ale noastre. Noi l-am votat pe domnul Augustin Zegrean la președinția Consiliului Legislativ și pe colegul nostru George Dircă la președinția Secției de evidență a legislației. Din calculul voturilor pentru dl. Zegrean, adică 41, și cel al prezenței USR, ar rezulta că nu toți parlamentarii PNL și-au votat propriul candidat. M-a mirat și pe mine acest rezultat. Oricum prezența PNL a fost extrem de scăzută, din 113 parlamentari doar aproximativ 40 au fost prezenți”.

Reamintim că votul la COnsiliul Legislativ a fost secret. Iordache a fost numit în funcţie cu 185 de voturi pentru şi 43 contra.

Augustin Zegrean a obţinut 41 de voturi pentru şi 187 contra, iar Ionuţ Duli Mazâlu – 2 voturi pentru şi 226 contra.

În funcţia de preşedinte al Secţiei de evidenţă oficială a legislaţiei şi documentare din cadrul Consiliului Legislativ a fost numit senatorul USR George Edward Dircă. În favoarea acestuia au votat 174 de parlamentari, iar împotrivă – 17.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

60 comentarii

  1. Nu fugiți după fentă. Jegurile de la PNL fac blat cu PSD ul doar doar sa mai scadă USR- PLUS in sondaje. Se vede treaba că ăștia deranjează rău sistemul. După alegeri vom vedea iar USL în formație completă.

    • Vezi USL in actiune chiar in aceste zile, de fapt s-a tot vazut in ultimii ani dar putin mai subtil, punctual pe mizele mari. Despre ce vorbim ?? O parte din PSD e chiar in PNL :)) .
      De neinteles pentru mine e faptul ca PNL joaca cartea credibilitatii, adica unde votul a fost ascuns si aritmetica lasa loc de interpretari, avem de ales intre capitalul de incredere in USR si cel al PNL, de parca putem vorbi de o alegere aici :)))) cat tupeu ba, cat tupeu…

    • nu fugim !!!! observam :

      În funcţia de preşedinte al Secţiei de evidenţă oficială a legislaţiei şi documentare din cadrul Consiliului Legislativ a fost numit senatorul USR George Edward Dircă. În favoarea acestuia au votat 174 de parlamentari, iar împotrivă – 17

      DECI VOTURI DE LA PSD PENTRU USR !!!!

      ei dracia dracului

    • Banditii politici intre ei. Ce duios. Simulacru de democratie, demna de Politico. 🙂

    • @catalin,
      Apropo de „dracia dracului”: nu încerca să-ți bagi coada pe aici, că nu e „sat fără câini”…!
      PS. Treaba e simplă: PNL-ul oferă prin diverse metode funcții „nemulțumiților” din PSD, adică celor care n-au fost trecuți pe poziții eligibile in listele PSD, cu scopul de a „dinamita” o eventuală incercare de amânare a alegerilor, iar nenea Orban s-a gândit să profite de moment ca să tragă pe turta sa…
      Capisci?

    • Nu am increderee in PSD, PNL, dar si gafele lui Barna ma exaspereaza.

      Toti au de dat niste raspunsuri – care probabil nu vor veni nici o data:
      1. PSD: parca vroiati sa va innoiti. Sper ca ceilalti sa insiste sa „va felicite” in timpul campaniei pentru mobilizarea exemplara in sustinerea lui Ciordache la pachet cu anti-justitia.
      2. PNL: de ce noncombat? Si pana unde merge non-combatul? PNListii au lipsit masiv
      3. USR+(Barna): ce cauta un senator USR pe pozitia minora( si ce aduce aceasta pozitie)?
      De ce nu independenti, profesionisti? Si cum de a luat toate voturile?
      Cu alte cuvinte: capcana/necapcana, ce cauta USR in trocul asta?

    • Bai papleaca! Dupa fenta ti-a plecat de mult singurul neuron! Singura problema a usr-ului este cum sa mai rupa ceva voturi de la pnl! In rest, incolonati toti sub pulmana lui Barna!
      Multe succesuri in atingerea lui 10%!

  2. Întrebarea e simplă. Dacă vota cu Zegrean se schimba ceva? Ce motiv ar avea PSD să facă blat cu ei când oricum aveau majoritate? Mie îmi miroase a șmecherie PNL/PSD ca să mai împroaște USR cu un rahat asta are mult mai mult sens

    • USR 35%
      PNL 30%
      PSD 20%
      restul 15%

    • Rectificare: PSD-12%
      Hough!

    • Intrebarea cea mai simpla este de ce au absentat parlamentarii PNL de la vot?…

    • PNL a absentat ca să mascheze susținerea lor pentru Ciordache. Nu mai era confuzia dacă toți 113 parlamentari PNL erau prezenți la vot. Așa cu nesimțire, îi acuză pe USRiști.

    • @Cloudfare,
      Cu +/- 5%,+ minoritati, USL are majoritate! Cu concursul PSD s-a dărâmat guvernul Dancila, pt că PSD ul își dorea o alta conducere post Dragnea, așa au acceptat PNL ul la guvernare cu susținere/contre din parlament în funcție de interese.
      Nu cred că PNL ul va face majoritate cu USR, in primul rand nu vor accepta principiile lor politice si-atunci vor merge pe calea bătătorită.
      In tot acest timp, Iohannis a stat pasiv la Cotroceni, lătrând anti-psd ca un cățeluș, dar nu i-am mușcat niciodată pt că ăsta era planul după ieșirea lui Dragnea.
      USR cu 45% vor putea sa se impună, altfel, urmează 4 ani și mai greu, cu o criza economică, socială și sanitara. Vai de noi va fi!
      Încă nu e prea târziu și cred că amânarea alegerilor va ajuta USR ul, dar deciziile se pare că s-au luat.

  3. șefia Consiliului Legislativ e doar o sinecura.
    Ce conteaza e ca la urmatoarele alegeri PNL si USR sa aiba impreuna peste 50% in Parlament.

    In configuratia actuala oricum PSD si compania au majoritate si voteaza cum vor cand vor „cu buletine secrete”

    • nu convine nimanui guvern PNL + USR+, dar absolut nimanui, USR+ va face multe compormisuri, PNL vor stii sa ii atraga in capcane (precum asta de sus)
      PSD s-ar simti MULLTTT mai confortabil cu un guvern PNL + PMP + UDMR, si cu un procent destul de bun in opozitie

      un guvern USR+ + PNL ar schimab lucrurile destul de mult (adica USR cu procent mai mare)

      din pacata, lumea nu realizeaza ca , chiar daca toti „sunt la fel”, e important elementul de noutate din afara sistemului

    • pai nu prea merge alianta asta cu usr ul. ii vezi pe liberali sa scoata pensiile speciale? sa reformeze institutiile? sa voteze o ridicare de imunitate(pe a lu banicioiu, da ca oricum nu mai conteaza). uita te la propunerile lor pentru parlament si ai sa ti dai seama cam ce urmaresc! ei vor un PMP, un UDMR iar un usr cat mai mic, adica sa nu ridice pretentii! in 8 luni de preluarea guvernarii nu au facut nimic sau macar sa aiba vreo intentie de a face reforma, nimic! in judete sunt frati cu psd -ul, sunt prietenii buni ai lui ciolacu, isi impart teritorii, scopul tuturor este sa faca usr ul cat mai mic!

    • „Ce conteaza e ca la urmatoarele alegeri PNL si USR sa aiba impreuna peste 50% in Parlament.”

      Da, dar e mai important ca USRPlus sa aiba un procent consistent acolo, peste 20%. Altfel fie o sa fie mancat de viu de „veteranii” din PNL (Orban, Blaga, Falca si compania), in cazul in care intra la guvernare cu un scor mic. Sau, mai rau, USRPlus o sa fie pur si simplu scos de la guvernare si inlocuit cu PMP-ul lui Petrov, plus UDMR, plus minoritati, plus ceva „transferati” de la ProRomania, ca se cam poarta la PNL.

      USRPlus trebuie sa fie greu de eliminat de la guvernare, o sa fie un lucru bun spre a nu lasa guvernarea PNL sa o ia razna, ca da deja semne. Si asta nu se poate decat daca e votat de minim 20% dintre votanti, altfel, nu.

      Ca altfel, pe mine o guvernare PNL, PMP, UDRM, minoritati si ceva stransursa de la Ponta/Ciolacu chiar nu ma incanta deloc.

  4. Ludovique,
    Dinamitarea PSD-ului din interior e un plan bun, dar nu se face să incercați să loviți doi șoșoi dintr-o dată, că vă vede ăL de Sus…!
    PS. E bun planul, dar musai să fie urmat de epurări in anii ce vor urma, ca să nu vă transformați in „aceeași mizerie”…

  5. PNL minte, ce mai e nou.

    • mda….matematica clasa a IV a :

      adevarul :

      PNL a avut 40 de parlamentari în sală, USR a avut 21, UMDR – 5, minorităţile naţionale – 4 şi PMP – 2, susţin surse politice din zona de dreapta prezente în plen. În total au fost exprimate 240 de voturi la alegerea preşedintelui Consiliului Legisaltiv. Prin urmare, Pe partea stângă, PSD, ALDE şi ProRomânia au avut 168 de senatori şi deputaţi la votul pentru Consiliul Legislativ. PNL a avut o înţelegere cu USR: liberalii urmau să-l voteze pe George Dircă (USR) pentru şefia Secţiei de evidenţă oficială a legislaţiei şi documentare din cadrul Consiliului Legislativ, în timp ce USR urma să-l voteze pe Augustin Zegrean la şefia Consiliului Legislativ, fostul preşedinte al CCR fiind în competiţie cu Florin Iordache, candidatul susţinut de PSD. Rezultatul votul a ieşit altfel. În total: 240 de voturi. Augustin Zegrean a primit doar 41 de voturi, fiind votat practic doar de grupul PNL, nu şi de USR. În schimb, Florin Iordache a primit 185 de voturi favorabile, deci cu 17 mai mult decât ar fi strâns PSD-ALDE şi ProRomânia la un loc. Al treilea candidat, anonimul Ionuţ Mazîlu, a primit 2 voturi, în timp ce alte 12 voturi au fost anulate. Chiar dacă toţi cei 11 parlamentarii UDMR, PMP şi minorităţi ar fi votat pentru Iordache, tot mai rămâne o diferenţă de 7 voturi, care nu puteau fi acoperite decât din tabăra USR. Surse din conducerea USR susţin pentru Adevărul că mai mulţi parlamentari USR şi-ar fi anulat votul, pentru că Augustin Zegrean oricum nu avea şanse în faţa lui Iordache. În total, 12 voturi au fost anulate, care putea veni fie din USR, fie din zona UDMR-PMP. La votul pentru George Dircă s-au exprimat tot 240 de voturi. Candidatul USR a primit 174. Rodica Penescu a obţinut doar 4, Andrei Ciochiou – 13 şi 49 de voturi au fost anulate. PNL nu a avut candidat, anunţând că-l susţine pe George Dircă, în baza înţelegerii cu USR. Cifrele arată că PNL a votat candidatul USR. În total, 61 de voturi. Să presupunem că 11 voturi au mai venit din zona UDMR-PMP -minorităţi. Însă tot mai rămân 100 de voturi diferenţă, pe care candidatul USR nu le putea primi decât din zona PSD. Matematica arată că fără voturile PSD George Dircă nu putea obţine Direcţia din cadrul Consiliului Legislativ. Cele 61 de voturi venite de la USR şi PNL ar fi fost insuficiente. Surse politice susţin că la şedinţa Comisiei Juridice a Senatului, înainte de plen, Robert Cazanciuc (PSD) l-a felictat în avans pe George Dircă (senator USR) pentru noua funcţie. În final, sinecurile s-au împărţit în mod egal: Florin Iordache, candidatul PSD, a obţinut preşedinţia Consiliului Legislativ, în timp ce USR a primit şefia unei secţii din Cadrul Consiliului Legislativ pentru George Dircă, care nu a mai prins un loc eligibil pe listele USR la parlamentare, fiind în relaţii reci cu tabăra Barna.

    • @catalin matematica ta simpla arata ca PSD si PNL si-au dat mana pentru a trage o tzeapa USR+ , e evident
      „Augustin Zegrean a primit doar 41 de voturi, fiind votat practic doar de grupul PNL, nu şi de USR” esti mafalda? esti adevaratul baiat a lu’ mama omida? de unde stii tu ?

      eu zic ca mai degraba 21 de USR+ au votat zegran, si o parte din PNLisit, fiind unoscut ca cel putin 8 din grupul PNL erau traseisti de cariera..

      asta e votul pentru ciordache

      votul pentru Dirca , e clar ca a venit si de la PSD

      matematica ta nu are sens, pentru ca oricum PSD isi poate vota orice candidat oricum oriucm pentru orice , deci e ca si cum ai spune ca armata Rusiei are nevoie de Rep Moldova ca sa invinga SUA .. asa ca sa facem o paralela

      ce a facut PSD e sa ofere un mar OTRAVIT , si ATAT!

      matematica ta „adevarul” se bazeaza in pe niste inventii (nu ma refer la numarul de parlamentari) si e clar ca nu ai depasit matematica de a II-a , unde se fac adunari simple, iar viata ta e doar alb si negru

  6. ….cu multă energie, aproape toată media este în slujba hoților și împotriva USRPLUS care
    a devoalat de unul singur malversațiunile din Parlamentul României…!

  7. Oare nu cumva ciordache a fost numit in fruntea Consiliului Legislativ tocmai pentru a exista material in campania electorala? Cam asa pare. Avand in vedere ca nu exista o tema emotionala pentru viitoarea campanie electorala, readucerea in spatiul public a ciordacului si a neafacutelor sale si ale celorlalti corifei sa fie un subiect care sa faca mai antrenanta disputa electorala. Am si eu o curiozitate, Zegrean este membru pnl?

  8. Orban este un politruc ordinar. Zegrean a primit doar 41 de voturi. Atatia parlamentari are PNL? Firesc din partea unui betiv care nu a realizat nimic in privat la viata lui. Ii convine mai mult o apropiere de PSD decat una de USR. Dovada ca a permis migratia masiva a multor jeguri care au falimentat orase. PNL este acum PNL + vechii tovarasi apropiati din USL. Da in USR pentru ca a vazut sondaje in crestere. Gunoiul asta de Orban nu a luat nicio masura reala impotriva pandemiei. Un fricos ca pierde privilegii pentru el si cei din jur. Daca urmam o disciplina dupa starea de urgenta, facuta populatia sa inteleaga ce inseamna respectarea legii, aplicate sanctiuni si incasati banii rapid, iesea invingator. A preferat sa puna toti prostii prin functii Turcanu, Vela, Anisie, Alexe, Citu. Tara asta nu mai este guvernabila, este un haos total, jaf in banul public, infractori si prieteni al lor pusi pe functii importante si remunerati regeste. Ciuma rosie se vede in galbenul penelist ca s-a facut portocaliu. Vechiul PD-L al lui Basescu. Cristina Traila este pe cai mari da interviuri dar unii ne aducem aminte ce inculta este femeia asta si ce tupeu avea.

  9. Nea Orbane, cum sa trimiti 40 din 113 pinguini penelişti – şi traseişti de riguare, dar sa nu ii discriminam- in Parlamen la vot, ca sa il sustina pe Zegreanu ? Ce derbedei mai sunteti! Cumunicare pe timp de pandemie canci, dar ca sa împroşcăm cumizerii se poate, nu? Mari jigodii mai sunteti!

  10. Pana acum erau doar insinuari pe FB despre blat USR/PSD. Acum insinuarea vine de la PRESEDINTELE PNL (mai ramane si Johanis sa spuna acelasi lucru)..ceea ce da startul campaniei de ev mediu a PNL. Sper ca USR sa nu se lase tarat in mocirla asta. Daca electoratul USR este 15%..sa se multumeasca cu asta si sa nu incerce sa ii castige pe covidioti etc.. Politicienii sunt reflectia poporului intr-o democratie si nu trebuie fortzata realitatea.

    • PNL ARE VREO 110 PARLAMENTARI!!
      USR AU ~30 PARLAMENTARI
      TOTAL 150
      VOTURI ANTI-CIODACHE 42!!!!!

      CUM E PNL CU BLATUL????????

  11. pentru cei mai tineri …zegrean l-a scapat pe basescu de la suspendare :))) atunci cand ccr era buna nu rea :)) pentru unii ma rog

  12. Intrebarea mea este de ce nu ati venit toti la munca??? Cati parlamentari ati avut? Aud? Nu va este rusine sa va luati salariile fara a munci?

    • PNL ARE VREO 110 PARLAMENTARI!!
      USR AU ~30 PARLAMENTARI
      TOTAL ~150
      VOTURI ANTI-CIOrDACHE 42!!!!!

      CUM E PNL CU BLATUL????????

  13. ERAM SIGUR CA ASA SE VA INTAMPLA!!!!

    PSD si PNL au intins capcana asta USR-ului, USR a cazut in ea (poate intentionat ca sa poata avea oameni in pozitii in sistem, pe termen lung va fi o resursa buna in tavalugun legilor)
    de acum sa te tii de POSTACII PSD SI PNL SI PMP SI UDMR ca sa ne spuna cum USR a votat cu PSD

    si daca concluzie e ca USR e la fel de murdar precum PSD si PNL , sau PMP sau UDMR sau PROMANIA, mai faceti calculele la fondurile UE sifontate in ultimii 30 de ani, la nr de penali din cele doua partide, la spitalele pline de nosoccomiale, la autostrazile care se fac greu de tot si deloc …

  14. Un betiv ordinar, Sica Mandolina! Nu stie altceva, omul e un gunoi . PNLPSD ACEEASI COCINA DE PORCI.

  15. ‘Oopaaa!
    Salvatorii României îl susțin pe călăul justiției.
    De fapt nu e prima dată când USR face jocurile PSD.

  16. @ Cătălin Drulă
    1) Dacă (i) USR are doar 21 de voturi și (ii) voi, USR, ,,ați luptat ani de zile” împotriva candidatului PSD, cum mama dreacu’ PSD ar fi, brusc, susținătorul candidatului USR?! Că de la 21 de voturi ale USR pîn’ la 174 luate de candidatu’ USR e o diferență pe care n-o umplu cei ,,aproximativ 40″ de PNL-iști ziși prezenți, nici independenții, nici UDMR-iștii și nici toți laolaltă… Au cumva peste pesediști S-o fi pogorît Duhul Sfînt al Dumnezeului în Care voi, useriștii, nu credeți?
    2) Cu altă ocazie…

    • @ofCAER esti naiv de felul tau? sau alt text mai inteligent nu ai gasit? esti retard?

      hhahahahaa, crezi ca PSD nu putea USOR sa-si aleaga un om? ORICE om? in ORICE comisie? in ORIC pozitie?

      nu arata clar cat de incomod e USR-ul pentru PSD si PNL? si ca asta e capcana comuna PSD+PNL ?

    • Drulă zice:
      „6) Colegul nostru a fost votat de toate partidele, inclusiv de PNL (afirmat public) și de PSD. Nu am negociat această susținere, nu am oferit nimic la schimb.
      7) Presupunerea mea este că dintr-un eșec în ultimul moment al negocierilor pe poziții între cele două mari partide, dl. Dircă a rămas singura opțiune viabilă pentru Secția evidența legislației. Mă bucură că colegul meu, un om integru și competent, a fost numit în această funcție și cred că va face o treabă bună.”

      Vezi aici:
      https://www.hotnews.ro/stiri-politic-24365201-deputatul-drula-respinge-acuzatia-usr-sprijinit-iordache-usr-nu-vota-nici-sefia-unei-scari-bloc.htm

  17. Măi Orbane chiar vrei să convigi pe cineva ca USR a votat cu PSD când voi constant votaţi cu PSD iar dacă vrei îţi putem aminti câteva:
    —————————
    – Investirea guvernului Orban cu ajutorul PSD
    – Trântirea moţiuni de cădere a guvernului Orban
    – Racolarea de primari PSD şi recompensarea în acelaşi timp cu bani pentru ei în detrimentul crizei pandemiei.
    – PNL a votat alături de majoritatea PSD-ALDE-UDMR un proiect de lege care-i scapă pe aleşii locali de dosarele cu ANI şi, în plus, le oferă dreptul de a face afaceri.
    – Refuzu de a face alegeri în două tururi.
    – PNL-PSD-PMP aţi votat în consilii proiectele lui Firea.
    – Alt blat a fost pensiile speciale.
    – Ca să nu mai spunem de cum v-aţi împărţit funcţiile publice cu PSD şi aţi votat împreună de fiecare dată.
    – etc….şi sunt încă multe măi băiatule.
    ————————–
    Măi băiete numai blatul ăsta cu Iordache care l-aţi făcut cu PSD pune multe întrebări pentru că vedeţi voi singurii care aţi votat constant cu PSD sunt cei de la PNL aşa că suntem siguri că oamenii se întreabă demult dacă ce s-a întâmplat pe vremea lui Dragnea nu a fost doar un mare blat.

    Încă nu am văzut nici o lege a PSD votată de USR dar am văzut multe legi votate de PNL cu PSD….ne laşi mai băiatule.!

    • Bai „No lasa”, nu stiu daca USL a votat cu PZD dar e sigur ca PZD a votat cu USL, asa arata aritmetica, daca stii ce-i aia. Restul sunt grenade fumigene marca USL. Acum v-ati dat arama pe fata, daca mai era cazul.

  18. Cine il mai crede pe Sica Mandolina? Dupa magaria cu includerea pe listele de candidati la parlamentare a psd_istilor fugari, precum si a altor porcarii facute in ultimul an, la ce mai vine cu vrajeli de tipul acesta? A ajuns sa-l intreaca si pe Pinochio Ponta in potlogarii.

  19. capcana poate continua !!!!

    USR+ daca va trage la raspundere pe PNL, PNL cand vor face guvern, vor justifica ca au fost atacati constant de USR+ (bientnels uitatnd ca ei au pornit atacurile, nu e prima data) si vor face alianta cu cei pe care ii sprijina , prin spatele usilor inchise, de 30 de ani

    poate e momentul ca USR+ sa declare razboi total PNL, si sincer mai bine un USR+ in opozitie cu un procent de 35% impotriva unul guvern USL

    • da, asta e cea mai buna solutie pentru USR. Razboi total cu PNLcu PSD, chiar si cu Iohanis. altfel vor fi perceputi ca o anexa a pnl ului, iar pnl isi face jocurile cu ajutorul psd, mai precis cu al lui ciolacu!

    • @Andrei: asta o tot spun si eu de mai bine de un an! Insa galbiorii la fel si rosiorii, frati intr-ale hotiei, smenurilor si coruptiei, ma injurau p-aci care mai de care! Am spus asta atunci…si asa va fi! Ve-ti vedea… pentru ca vorba aia „asa-i rromanu’!”…las, cersetor si pomanagiu si peste toate… un neam pro st…din fire!

  20. Scarba… atat am pt PNLeu = PSDeu

  21. USR a votat cu PSD și acesta la rândul lui cu candidatul USR. Drulă să explice de unde a luat voturi reprezentantul lor. Foarte activi propagandiștii usr și psd. Și cam aceeași. Redacția ar trebui să-și pună întrebări în legătură cu politica editorială

  22. Eu n-am fost acolo, dar umbla vorba-n targ, ca unul din partide include in prezent mai multi fosti parlamentari PSD.

  23. Miroase a blat PNL-PSD de departe, pentru compromiterea USR.
    Daca PSD si USR s-ar fi inteles, atunci ambele partide ar fi votat atat pt Iordache cat si pt Dirca. Dar cum PNL spune ca si ei au votat pt Dirca, acesta ar fi trebuit ales cu mult mai multe voturi decat Iordache. In fapt, Iordache a avut 185, iar DIrca a avut 174, deci PNL-istii nici vorba sa fi votat cu Dirca.

    • La finalul Sedintel, cand e anuntat Rezultatul alegerilor la sefia Consiliului legislativ de catre un tip cu masca(NU pot sa-i recunosti cu masca!), el spune:
      Prezenti: 240 de parlamentari
      Voturi valabil exprimate: 228
      Fl Roman a anuntat ieri ca sunt prezenti 42 parlamentari PNL.
      Catalin Drula (USR) a nuntat ca sunt prezenti 21 de parlamentari USR.
      TOTAL 42+21=63!
      Pana la 240 inseamna o diferenta de 240-63=177!
      Ca a primit sau nu voturi Ciordache de la PNL sau USR e greu de stiut, VOTUL a fost SECRET!
      PSD are in Parlamentul Romaniei 132 Deputati si PRO Romania 21 deputati iar la Senat, PSD are 69, 13 neafiliati, probabil ramasite din ALDE care voteaza cu PSD!
      TOTAL in acest Parlament PSD are 201 parlamentari, daca adaugam acolitii din PRO Romania si fostii ALDE si alte ciurucuri, CASTIGA Ciordache”Alta intrebare”!
      Greu de inteles cine cu cine a votat, VOTUL a fost SECRET, nu stim CATI parlamentari PSD au fost prezenti, pana la 240 de Parlamentari cati au fost PREZENTI ieri in Total!
      Uite Sedinta de Ieri, sedinta COMUNA, 26 Minute si 27 secunde e INREGISTRAREA VIDEO pe Site-ul Camerei Deputatilor!
      http://www.cdep.ro/pls/steno/steno2015.video?sursa=1
      Dar, scandalul asta dintre PNL si USR PLUS e inceputul dezastrului pe care il vom avea in Parlamentul Romaniei in urmatorii 4 ANI, cand PSD va sta pe margine si va aplauda si probabil in final va castiga!

  24. Să nu mergem pe fentă, nu m-am născut ieri, nu sunt vreun fanatic al unui partid, dar prea multe sunt cusute cu ață albă sau, având în vedere povestea, cu ață neagră. Dacă pnl-ul și-a dorit atât de mult să iasă Zegrean, pe care l-a susținut sus și tare, de ce parlamentarii săi au absentat într-un număr atât de mare? Presupunem că interesul lor era să iasă Zegrean, nu-i așa? Eu cred că este o luptă a sistemului cu ăștia de la USR PLUS, sunt cei care tot bagă bățul prin gard, ies de fiecare dată și fac publice tot felul de inițiative legislative cu dedicație, ce să vezi, la care sunt parte psd și pnl, deranjând astfel. Să fim serioși, dacă pnl-ul era interesat de votul pentru această poziție și-ar fi adus la vot oamenii. Văd că unii iau de bun ce spun trusturi precum evenimentul zilei, labe1 tv sau latrinele arhicunoscute, uitați-vă pe cine susțin ele și de la cine își iau cașcavalul, iar mai apoi vorbim. Latrinele trag cu psd-ul, labe1 tv și evenimentul zilei și celelalte trusturi aparținând lui andronicul trag cu gașca petrovului, iar restul sunt de partea pnl-ului. Repet, nu am idoli printre politicieni, nu venerez nici partide, Doamne ferește să ajung în această ipostază vreodată, dar lucrurile sunt foarte bine orchestrate, este lupta unui sistem cu orice tentativă de destructurare a sa. Pnl și psd sunt parte a sistemului, sunt cele care ajută să funcționeze sistemul de 30 de ani, sunt cele care țin în viață sistemul, luptându-se pentru perpetuarea lui și menținerea unui mecanism bazat pe pile, relații, cunoștințe, multă corupție și nepotism profund. Toate par foarte bine orchestrate. Să nu ităm de declarația ciolabului făcută după alegerile locale, citez cu aproximație: nu se datoreează câștigul UsR PLUS, ci neglijenței afișate de psd și pnl. Nu am apărut după ultima ploaie și nici nu mă pot spăla pe creier niște politicieni profund corupți, incompetenți și buni manipulatori, dar nici niște jurnaliști care latră într-un fel sau altul, depinde de unde își iau plicul.

  25. pnl -ul si psd-ul au un lucru important in comun: le e frica de usr. nu crede nimeni ca usr voteaza cu ciordache… Strategia lui orban din ultimul timp duce votantii din nou inspre psd, il detest pt asta

  26. Minciuna ordinară penelista a venit pe axa B1Tv – Newsweek Romania -Mircea Marian- Siefried Muresan.
    Newsweek -ul a șters între timp porcărie.
    Oare cine are listele pline de foști pesedisti?
    Si de ce au fost atat de puțini penelisti la muncă?

  27. Parerea mea este ca PNL a facut toata aceasta mascarada si au facut in asa fel incat sa para ca USR e la mijloc!
    Intrebare simpla (a mai spus cineva mai sus) … Daca doreau sa nu il sustina pe Iordache PREZENTA era mai mare…asa ca degeaba se scoate domnul Orban si da vina pe USR
    Se vede tot mai mult ca sunt aceeasi mizerie
    -pact cu PSD-isti pt investirea guvernului
    -gainariile facute cu pensiile speciale
    -marsaviile care inca persista in justitie
    -traseism PSD-PNL
    si multe altele

  28. Avizul de la Consiliul Legislativ e Consultativ, dar important!!!

    „Ana Birchall: Iordache poate bloca de acum activitatea oricărui Parlament sau Guvern / Cum poate face acest lucru? Simplu.
    Ana Birchall, fost ministru al Justiției, spune că cei care minimizează importanța avizelor date de Consiliul Legislativ greșesc, iar Florin Iordache, noul șef al instituției, ”poate pune în dificultate sau chiar poate bloca activitatea oricărui guvern și Parlament”.
    ”Nu, nu este o glumă proastă ci este tristul adevăr! Da, ați citit bine! Din funcția de președinte al Consiliului Legislativ, Iordache poate pune în dificultate și chiar bloca activitatea oricărui guvern! Cum poate face acest lucru? Simplu: aplicând prevederile art. 79 din Constituție și ale art. 4 din legea nr.73 din 3 noiembrie 1993 pentru înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Consiliului Legislativ, care prevede că „Proiectele de ordonanțe şi de hotărâri cu caracter normativ se supun spre adoptare Guvernului NUMAI cu avizul Consiliului Legislativ, în termenele stabilite în art. 3 din lege: de 10 zile, 2 zile, respectiv de 24 de ore”!”, scrie Birchall pe Facebook.

    ”Mai mult, dacă cuiva îi trece prin cap să adopte în Guvern un act normativ FĂRĂ avizul Consilului Legislativ, ar fi bine să se gândească de 2 ori pentru simplul motiv că actul respectiv poate fi declarat neconstituțional în baza deciziilor CCR!”, adaugă aceasta.

    De asemenea, afirmă fostul ministru al justiției, Iordache, din calitatea de șef al Consiliului Legislativ, poate pune în dificultate și activitatea oricărui Parlament.

    ”Cum? Simplu: folosindu-se de prevederile art. 3 din legea nr.73 din 1993 pentru înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Consiliului Legislativ coroborate cu deciziile CCR, de exemplu decizia CCR nr. 299/2015! Sper că toți cei care au contribuit, direct sau indirect, la alegerea lui Iordache în fruntea Consiliului Legislativ, să citească prevederile legale și astfel să realizeze ce au făcut ieri în Parlamentul României!
    P.S. Dacă gruparea Dorneanu din CCR va colabora „foarte bine” cu Iordache, Consiliul Legislativ poate deveni cel mai important instrument de legiferare! Cum? Simplu: este suficient ca CCR să dea o Decizie folosindu-se de prevederile art. 9 și 10 din Legea 24/2000 privind normele de tehnică legislativă pentru elaborarea actelor normative!”, mai scrie Birchall pe Facebook.

  29. PNL,
    Cu o astfel de atitudine vă dați singuri la gioale, in sensul că riscați să-i radicalizați pe cei care n-au fost de acord pâna acum cu „aceeași mizerie”, cu care expresie nici eu n-am fost de acord, dar se vede treaba că aveți mâncărimi in…