G4Media.ro

OMV Petrom începe operațiuni de explorare în zona de est a Mării…

Sursa foto: OMV Petrom

OMV Petrom începe operațiuni de explorare în zona de est a Mării Negre / Compania a semnat Contractul de împărțire a producției pentru Perimetrul II offshore din Georgia

OMV Petrom a anunțat, miercuri, semnarea Contractului de împărțire a producției pentru Perimetrul II offshore din zona economică exclusivă a Georgiei din Marea Neagră, după ce a câștigat, în iunie 2020, o licitație internațională deschisă, organizată de Ministerul Economiei și Dezvoltării Durabile a Georgiei pentru suprafețe offshore.

Contractul de împărțire a producției prevede explorarea, dezvoltarea și producția de resurse de hidrocarburi în Perimetrul II offshore, care acoperă o suprafață totală de 5.282 de kilometri pătrați, iar adâncimea apei variază intre 400 și 2.000 de metri.

„Prin semnarea Contractului de împărțire a producției pentru Perimetrul II din Georgia, am făcut un pas important în zona de est a Mării Negre, în linie cu strategia noastră de a căuta oportunități în regiunea Mării Negre. Credem că Marea Neagră are un potențial ridicat pentru sectorul de producție și, cu experiența noastră de operator de peste 40 de ani în zona offshore românească, avem un avantaj competitiv pentru evaluarea oportunităților din acest bazin”, a declarat Christina Verchere, CEO OMV Petrom, precizează un comunicat de presă al companiei.

În calitate de operator, OMV Petrom va înființa o companie de operare în Georgia, va demara în 2021 studii geo-științifice și de mediu și va pregăti în 2022 o campanie seismică offshore 3D de amploare, care va permite o evaluare detaliată a potențialului acestui bloc, mai precizează sursa citată.

Potrivit OMV Petrom, explorarea platoului continental românesc din Marea Neagră a fost demarată încă din anul 1969. Prima descoperire de hidrocarburi a avut loc în 1980, iar prima producție pe mare a început în anul 1987. În prezent, OMV Petrom are operațiuni de explorare, dezvoltare și producție în apele de mică adâncime (perimetrul Istria) și operațiuni de explorare în parteneriat cu ExxonMobil în apele de mare adâncime (Neptun Deep) din România.

Producția de țiței și gaze naturale din apele de mică adâncime este de circa 24.000 bep/zi. În 2020, a reprezentat 16,4% din producția Grupului în România.

Printr-un joint-venture cu Total (operator), OMV Petrom este activă și în activități de explorare și de evaluare în blocul Han Asparuh din Bulgaria. Suprafața totală de explorare a OMV Petrom în România și Bulgaria se ridică la 26.000 km2.

Sursa foto: OMV Petrom

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Bun . Si noi ce avem de castigat in asta? Un 2%?

    • Noi ca țară? Nimic cu adevărat,în afară de impozitul pe profitul pe care îl va genera Petrom băgând-se în proiect, dacă se hotărăște să nu îl plătească din subsidiara georgiană și să îl trimită în țară . Ceea ce nu e foarte mult.

  2. Sunt int de o angajare ca si podar sau sondor, am exp in tara cit si in strainatate si calificare! Multumesc