G4Media.ro

Oamenii de știință și bucătarii au pus la punct o rețetă de…

Sursa foto: Unsplash / Caitlyn de Wild

Oamenii de știință și bucătarii au pus la punct o rețetă de prăjitură care poate îmbunătăți sănătatea creierului / „Prima versiune pe care am făcut-o avea gust de curry”

Supranumită „prăjitura memorabilă”, rețeta sa include ingrediente care ar trebui să ne ajute creierul să rămână sănătos, cum ar fi sfeclă roșie, ulei de măsline și scorțișoară, transmite CNN.

Un patiser a făcut echipă cu experții pentru a inventa o prăjitură care ar putea să îmbunătățească sănătatea creierului.

Ingredientele par a fi unele care ar putea fi folosite pentru a face o salată delicioasă.

„Spanac, turmeric, dovleac, sfeclă roșie” alcătuiesc o parte dintre ingrediente, potrivit lui Christopher Thé, bucătarul patiser care s-a ocupat de aducerea la viață a rețetei.

Rețeta pentru această „prăjitură memorabilă” include, de asemenea, ingrediente precum ulei de măsline, și scorțișoară.

Nu a fost făcut niciun test clinic pentru a dovedi beneficiile prăjiturii pentru creier.

Dar echipa de la Universitatea New South Wales (UNSW) din Sydney, Australia, spune că ingredientele au fost legate de îmbunătățirea fluxului de sânge și de oxigen.

Ei speră să aducă în prim plan „problema larg răspândită a declinului cognitiv în rândul australienilor în vârstă”.

Sfecla roșie este cunoscută, de exemplu, pentru că îmbunătățește fluxul sangvin și ne protejează rețeaua neuronală.

Uleiul de măsline poate diminua biomarkerii bolii Alzheimer, în timp ce mierea este antiinflamatoare, iar afinele pot îmbunătăți fluxul de oxigen către organele noastre vitale.

„Există molecule în ingredientele alimentare care au într-adevăr efecte puternice și solide în menținerea sănătății noastre”, a declarat Johannes le Coutre, expert în alimentație și sănătate de la UNSW.

Le Coutre spune că alimentația este un element crucial în ceea ce privește prevenirea și tratarea declinului cognitiv.

„Conștientizarea este în creștere în ultimii 10, 20, 30 de ani cu ideea și conceptul de alimente funcționale, aceste tipuri de lucruri”, a adăugat el.

Kaarin Anstey, directorul Institutului Ageing Futures din cadrul UNSW, a adăugat într-o declarație că, în mod ideal, oamenii ar trebui să aibă o dietă sănătoasă pe tot parcursul vieții.

„Dacă o persoană prezintă semne de declin cognitiv, dieta singură nu îi va îmbunătăți dramatic sănătatea creierului”, a spus Anstey.

„Studiile care au legat dietele mai sănătoase de un risc redus de demență au măsurat modelele alimentare care, probabil, reflectă modul în care oamenii se hrănesc de mulți ani.”

Între timp, Thé, care este un patiser experimentat, a declarat că obținerea echilibrului potrivit de ingrediente și arome a fost o provocare.

„Prima versiune pe care am făcut-o avea gust de curry”, a spus Thé.

Prăjitura a fost creată pentru a sărbători cea de-a 70-a aniversare a organizației caritabile de livrare de alimente Meals on Wheels, care se adresează în principal generațiilor mai în vârstă.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează