G4Media.ro

O scurtă pauză pentru exerciții fizice îi poate ajuta pe studenți să…

Unsplash/Sincerely Media

O scurtă pauză pentru exerciții fizice îi poate ajuta pe studenți să se concentreze și chiar să se bucure de cursurile universitare (studiu)

Un profesor de la Universitatea de Stat din Ohio a arătat că sesiunile de exerciții de cinci minute în timpul cursurilor sunt o soluție practică și că studenții au raportat un impact pozitiv asupra atenției și motivației lor, asupra implicării cu colegii lor și asupra plăcerii cursului. Cercetarea este publicată în revista Frontiers in Sports and Active Living, transmite MedicalXpress

„Nimeni nu poate rămâne concentrat asupra sarcinilor timp de 80 de minute în continuu fără ca mintea să se rătăcească și fără ca atenția să crească și să scadă”, a spus Scott Hayes, autor al studiului și profesor asociat de psihologie la Ohio State. „Dacă le oferiți studenților o pauză și le puneți corpul în mișcare doar pentru câteva minute, îi puteți ajuta să se concentreze din nou asupra cursului și, probabil, să fie mai productivi. Știu că mă ajută și pe mine.”

El a testat-o în patru dintre clasele sale. Una sau poate două sesiuni de exerciții conduse de studenți (cinci minute fiecare) au fost practicate în fiecare curs de psihologie de nivel superior cu o prezență de la 20 până la 93 de studenți. Cursurile au avut o durată de 80 de minute.

La începutul cursurilor, Hayes împarte clasa în grupuri mici, iar fiecare grup este responsabil pentru dezvoltarea unei sesiuni de exerciții de cinci minute. Hayes a verificat în avans sesiunile de exerciții pentru a se asigura că acestea sunt fezabile și sigure.

Profesorul a recunoscut că sesiunile au fost uneori puțin ciudate la începutul semestrului. Studenții nu știau exact cum să acționeze și nu erau obișnuiți să facă așa ceva în timpul unui curs. Dar elevii au intrat repede în ritm și s-au distrat în timpul sesiunilor. Unele dintre exercițiile pe care elevii le-au efectuat au fost: sărituri, fandări, ridicări deasupra capului (cu un rucsac) și întinderi ale mușchilor.

Elevii au apreciat pauzele de exerciții. Ei au mărturisit ca aduc o îmbunătățire a atenției, sunt plăcute și ajută la implicarea colegilor. Aceștia au raportat că, în comparație cu alte cursuri, au preferat pe acela cu pauză de exerciții și ar dori ca mai multe cursuri să ofere astfel de sesiuni.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Sau invers. O scurta vizita la scoala iar putea ajuta sa afle cu ce se mananca materia aia.